• BIST 9834.55
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 8 °C

Küçüklerin "Siyaset Medanı"nda büyük sözler!

Küçüklerin "Siyaset Medanı"nda büyük sözler!
Yaşları küçük ama sözleri büyük. Siyaset Meydanı'nda Kürtçe açılımı ve barışı konuşan çocuklar, büyüklerini aratmadı.

Ali Kırca'nın sunduğu Siyaset Meydanı sezona bomba gibi girdi. Kürt açılımı bu kez çocuklar konuştu ama tartışmalar çok daha büyüktü..

PKK ve Öcalan'ı savunanlarla karşıt görüştekiler canlı yayında kapıştı. PKK'yı Kürtler'den ayıranlarla bir tutanlar karşı karşıya geldi..

3971

Programa Hakkari, Şırnak, Batman, Mardin, Edirne, Rize, İzmir Trabzon'dan katılan ve yaşları 10-17 arasında değişen çocuklar zaman zaman şakalaştı.

Büyüklerin bile cesaret edip söyleyemediği "aykırı fikirleri" çocuklar dile getirdi. Ancak programın bir bölümünde tansiyon tam anlamıyla tavan yaptı..

"Kürtler aslında Türk"

Bir çocuk "Ben Boşnak'ım ama üst kimliğim Türk'tür" diye başladı söze. Diğeri destekledi: Türkiye'de yaşayan herkes Türkçe öğrenmek zorundadır

3972

Bir başka çocuk Kürtlerin de aslında Türk olduğunu, dış güçlerin oyununa geldiklerini söyledi.

PKK benim amcamdır

Bir başka çocuk "Arkadaşım PKK kimdir? Benim amcamdır benim dayımdır. Eğri oturup doğru konuşalım. Böyle bir şey var PKK Kürtler'in hakkını savunuyor." dedi.

30 Ağustos'ta şehit verebilirsin

"PKK üç aydır ateşkes kararı vermiş. Türk devleti durmadan saldırılarına devam ediyor" diyen çocuğa karşı taraftan itiraz geldi: "30 Ağustos'ta şehit verdik bu ne biçim ateşkes".

3973

Bu soruya verilen cevap ta ilginçti: "30 Ağustos'ta şehit verebilirsin. PKK'nın kendisini savunmaması mümkün mü? Gel beni öldür mü diyecek?"

"Öcalan önderdir" deyince stüdyo buz kesti

Ortamın iyice gerildiğin anlardı. Bir kız "DTP mitinglerinde neden Öcalan resimleri taşınıyor? Asla PKK'lı olduğunuz anlamında söylemiyorum. Neden onu büyüğünüz sayıyorsunuz." sorusuna yöneltti Hakkarili gence. Verilen cevap şok etkisi yarattı.

3974

Hakkarili genç "Siz diyorsunuz ki bizim de bir önderimiz var. Onun resimlerini,flamalarını taşıyorsunuz. Kürtler'in de kendine önder kabul ettiği kişi Sayın Abdullah Öcalan'dır" deyince kıyamet toptu.

Bu sözlere jet cevap geldi..

Ali Kırca şu açıklamayı yaptı: "PKK, tartışmasını bir kenara bırakalım" dedim siz yine oraya geliyorsunuz. Sizler o görüşlerin kopyacısı gibi davranırsanız kendi özgün düşüncelerinizi ifade edememiş olursunuz. Çocukca görüşlerinizi duymak istiyoruz.

(Video Youtube'dan alınmıştır, izlemek için gerekli ayarları yapmış olmanız gerekir.)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89