• BIST 9693.46
  • Altın 2508.912
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.7586
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 8 °C

KPSS kopyacıları bakın kim çıktı...

KPSS kopyacıları bakın kim çıktı...
KPSS'de kopya skandalında 9 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenleyen polis 'kopya çetesi'ne ulaştı.

Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 9 ilde yapılan eşzamanlı operasyonlarda 72 kişi gözaltına alındı. Kopya çetesi liderinin bir akademisyen olduğu iddia ediliyor...

Kamu Personeli Seçme Sınavı sorularının çalınıp sızdırıldığı iddialarını soruşturan Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan ÖSYM ve soruların basıldığı matbaada inceleme yaptığı sırada dün polis yeni bir operasyona imza attı. İkinci dalga operasyonunun 2009 yılında Polis Meslek Yüksek Okulu sınav sorularının çalındığı iddiaları üzerine başladığı ortaya çıktı.

İptal edilen sınavdan sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi soruşturma başlattı. Polis, mahkeme kararı ile şebeke üyelerinin telefonlarını 15 ay boyunca takibe aldı. Takipte şebekenin ÖSYM'nin son bir yılda gerçekleştirdiği, ALES, KPSS, LYS, DGS, YGD ve ÖSS gibi 6 ayrı sınavda usulsüzlük yaptığı tespit edildi.

YÖNETİCİLERİ BELLİ

Gazi Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan O. A. U'nun lideri olduğu iddia edilen organize kopya şebekesinin, Ankara, Elazığ, Konya, Bursa, Malatya, Karaman, Yozgat başta olmak üzere, birçok ilde faaliyet gösterdiği öğrenildi. Polis tarafından gözaltına alınan O. A. U'-da, ruhsatsız bir tabanca ele geçirildi. Ülkü Ocakları ile irtibatlı olduğu ifade edilen O. A. U'nun, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin bir dönem danışmanlığını yaptığı öne sürüldü.

Diğer örgüt yöneticisi Z. B. ise Ülkü Ocakları eski Başkanı. Z.B'nin, 2007'deki genel seçimlerde MHP'den Elazığ milletvekili adayı olduğu ifade ediliyor. Şebeke elemanı Ankara Ülkü Ocakları üyesi S. G'nin ise daha önce PKK'lı bir şahsı vurmaktan cezaevinde yattığı kaydediliyor. Şebekede iş bölümü de yapılmış. Elazığ Ülkü Ocakları Başkanı Z. B. Elazığ, S. A. Bolu ve Konya, Ö. E ise Ankara ve Bursa'-daki kopya faaliyetlerinden sorumlu.

İÇERİDEN SIZDIRDILAR

O. A. U'.nun suç şebekesinde öncelikle, sınava gözetmen ve öğrenci olarak, sınav müfredatına hakim, kopya gönderecek elemanlar soktukları öğrenildi. Örgütün bu kapsamda Ka-raman'da bir öğretim görevlisini, sınav sorularını sızdırması için gözetmen olarak soktukları öğrenildi. Belirlenen şahısların ise sınav sorularını sızdırmak için örgüt adına ÖSYM'nin sınavlarına girip kopya şebekesine sınav sorularını sızdırdıkları öğrenildi.

SORULAR İÇİN ÖZEL APARAT

Örgütün, sınav sorularını sızdırmak ve kopya çekecek öğrencilere dağıtmak için akılalmaz yöntemler kullandığı ifade ediliyor. Sınavda soruları ve cevaplarını sızdıracak örgüt elemanlar ile mini kulaklıklar, saat ve kolye görünümlü cep telefonları ile sınav yerinden soruları kopya şebekesinin belirlediği bir 'ev'e sızdırdığı, evde soruları derleyen örgüt mensuplarının ise cevapları yine küpe ismi verilen, mini kulaklık takmış örgüt mensuplarına sızdırdığı kaydediliyor.

Şebekenin, tüm aparatları bir sonraki sınavda kullanmak üzere, sınavlardan sonra toplattıkları ifade ediliyor. Şebekenin sınavlarda kullanılan aparatları, Hakkâri Üniversitesi'nde çalışan bir asistan vasıtasıyla elde ettiği öğrenildi.

6 SINAVDA KOPYA ÇEKTİLER

Çetenin, sadece KPSS'de değil 6 farklı sınavda kopya çektiği belirlendi. Mart 2010 ÜDS, Nisan 2010 YGS, Mayıs 2010 KPDS, Mayıs 2010 ALES, Haziran 2010 LYS, Temmuz 2010 KPSS'de de kopya çektikleri öğrenildi. Örgüt yöneticisi Ö. F.''nin akademik ünvan alabilmek için Gazi Üniversitesi'nin kendi bünyesinde açtığı yeterlilik sınavında, aynı yöntemleri kullanarak kopya çektiği ve bu sayede akademik unvan aldığı da öğrenildi. Zanlıların sınav türü ve sınava giren adayların maddi durumuna göre bir tarife belirlediği anlaşıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89