• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 10 °C

Kozmik odada 28 saat !

Kozmik odada  28 saat !
Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı'nda cumartesi gecesi başlayan ikinci arama dün gece yarısı bitti.

Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı'nda cumartesi gecesi başlayan ikinci arama dün gece yarısı bitti. Başkanlığın yer aldığı Kirazlıdere mevkiindeki askeri bölgede hareketlilik gün boyunca sürdü.

7 subay, 1 erin gözaltına alındığı, Arınç'a suikast iddiasıyla ilgili soruşturmada önemli gelişmeler yaşanıyor. Özel Kuvvetler'e bağlı Seferberlik Bölge Başkanlığı'nda önceki gece başlayan ikinci arama, 28 saat sürdü. Savcılar engellendiği için mühürlenen kozmik odaya giren ağır ceza hakimi, her şeyi tutanağa geçirdi. Bütün süreç kameraya kaydedildi. Aramaya bu sabahtan itibaren devam edilecek. 

Özel Kuvvetler Komutan-lığı'na bağlı Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı'nda cuma günü yapılan ilk arama 10 saat sürmüştü. Arama sonucunda Seferlik Bölge Başkanı Albay Yusuf A. ile Arınç'ın evinin olduğu sokakta yakalanan Albay Erkan Y.B. ve Binbaşı İbrahim G.'nin de aralarında bulunduğu 7 subay ve bir er gözaltına alınmıştı.

Aramayı, şoför erin 'evrak yakıyoruz' sözü başlatmış

Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı'ndaki aramanın "bir telefon görüşmesi" üzerine yapıldığı ileri sürüldü. Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın evinin bulunduğu sokakta yakalanan subayların şoförü er Serkan T., babası Recep T. ile yaptığı görüşmede "Evrak yakıyoruz." dedi. Askerin bu sözleri teknik takibe yakalanınca soruşturmayı yürüten savcı, "delillerin yok edildiği" şüphesiyle harekete geçti ve Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nden arama kararı çıkarttı.

7 askerî personel ile birlikte halen gözaltında tutulan er Serkan T.'nin, babası ile 24 Aralık akşamı saat 19.00'da yaptığı telefon görüşmesi şöyle:

Er Serkan: İyi, biz de evrak yakıyoruz.
Baba: Evrak mı yakıyorsunuz?
Er Serkan: Heee.
Baba: Neden?
Er Serkan: Delilleri...
Baba: Talimat mı var?
Er Serkan: Ya, var işte. Bir sürü şeyler var, onları falan yakıyoruz.
Baba: Bak sen, bak böyle şeyler söyleme telefonda bize tamam mı?
Er Serkan: Yok yaa?

Evrak yakma iddiaları kaos planını hazırlayan Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek olayında da gündeme gelmişti. Ergenekon savcılarına belgenin ıslak imzalı orijinalini gönderen meçhul subay, mektupta konuya ilişkin şu bilgileri vermişti: "Genelkurmay Karargâh'ındaki tüm kâğıt imha makineleri bir araya toplanarak, hukuki açıdan sıkıntı oluşturacak kırk torbaya yakın (kâğıt parçaları) bu makinelerde kırpılarak ve akabinde yakılarak deliller yok edilmiştir. Bahse konu işlemlerde görev alan erbaş ve erler de dahil olmak üzere tüm personel uygun! bir şekilde uyarılmışlardır. Evrak imhasında görev alan erbaş ve erlere ait isim listesi ekte sunulmuştur."
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89