• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Diyarbakır 29 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 11 °C

Korkut Eken'den 18 sayfalık fail meçhul ifadesi

Korkut Eken'den 18 sayfalık fail meçhul ifadesi
Susurluk davası kapsamında ceza alan, emekli Yarbay Korkut Eken, devam eden fail meçhul cinayetler soruşturması kapsamında savcıya şüpheli sıfatıyla ifade verdi.

Susurluk davası kapsamında ceza alan, emekli Yarbay Korkut Eken ifadesinde, o dönemde yapılan operasyonlara katılmadığını belirterek “Görevim özel harekat polislerini eğitmekti, operasyonlara katılmadım” dedi.

Eski Özel Harekatçı Ayhan Çarkın’ın itirafları üzerine başlatılan ve yaklaşık 2 yıldır herhangi bir işlemin yapılmadığı fail meçhul cinayetlere ilişkin soruşturmada dün önemli bir gelişme yaşandı. Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili tarafından sürdürülen soruşturmada Susurluk davası hükümlüsü Emekli Yarbay Korkut Eken yaklaşık iki saat ifade verdi.

Eken, ifade işleminin ardından Adliye ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada “Ben sayın savcıya ne sorduysa bilebildiğim kadarıyla yanıt verdim. Şüpheli olarak ifade verdim. Bildiğiniz olaylardan ifade verdim” dedi.

Operasyonlara katılmadım 

Edinilen bilgilere göre de savcı Bilgili, Eken’e 1990’lı yıllarda işlenen fail meçhul cinayetlere ilişkin sorular yöneltti. Eken’e öldürülecek Kürt işadamları listesi, bu listeden işadamlarını çıkartmak karşılığı para aldığı iddiası, kayıp silahlar konusu gibi olaylar da soruldu. Eken’in de ifadesinde “Ben önce özel kuvvetlerde asker eğittim. Ardından MİT’e geçtim. Orda hazırladığım bir rapor nedeniyle ayrılmak zorunda kaldım. Ardından Eminyet bünyesinde görev yaptım. Ben o dönem operasyonlara katılmadım. Görevim özel harekat polislerini eğitmekle sınırlıydı” dediği öğrenildi. Eken 18 sayfayı bulan ifadesinde kayıp silahlarla ilgili bilgisi bulunmadığını öne sürdü.

İddianame yazılmaya başlandı 

Faili meçhul cinayetler soruşturması Ankara’da 1994’te infaz edilen avukat Yusuf Ekinci, Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Namık Erdoğan, Altındağ Nüfus Müdürü Mecit Baskın ve Avukat Faik Candan’ın ölümlerine ilişkin devam ediyor. Soruşturma kapsamında şuana kadar eski Özel Harekat Daire Başkanı İbrahim Şahin, eski MİT yöneticileri Mehmet Eymür, Yavuz Ataç ve özel harekatçılar olmak üzere çok sayıda kişi ifade vermişti. Soruşturma kapsamında şuan Ayhan Çarkın ile Ercan Ersoy tutuklu bulunuyor.

Savcı Bilgili’nin iddianame yazma işlemlerine başladığı da öğrenildi.

‘Para alıyordu’

Aynı soruşturmada daha önce ifade veren Sedat Peker ise Eken’e yönelik önemli açıklamalarda bulunmuştu. Peker 2011 yılında verdiği ifadesinde şunları anlatmıştı: “Atilla Yıldırım’a bu konuyu anlattım. Bunun üzerine gülerek, ‘Olay bildiğin gibi değil. Ben Korkut abiyi işadamı Ahmet Hamoğlu ile tanıştırdım. Hamoğlu’nun yanına çantasız geldik. Giderken Korkut abinin elinde bir James Bond çanta vardı’ dedi. Bunun üzerine çok şaşırmıştım. Eken’in, Hamoğlu’ndan bir çanta dolusu para aldığını biliyorum. O dönemde PKK ’ya yardım eden iş adamlarına yönelik hazırlanan listedeki bazı şahısların öldürüldüğünü herkes konuşuyordu. Bence Hamoğlu da para verdi. O dönemde kesinlikle devlet yoktu.” (Radikal)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89