• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 11 °C

Koksal Toptan 2. Şener olacak mı?

Koksal Toptan 2. Şener olacak mı?
Toptan yeniden TBMM Başkanı olmazsa, hangi partiye genel başkan olacak? Güntay Şimşek gelecek hafta yapılacak Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanlık seçimini yazdı.

AKP İSTİFAYI GÖZE ALACAK

Gelecek hafta yapılacak Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık yarışında, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) kimi destekleyeceğini bilmiyorum, ancak Koksal Toptan'ın desteklenmeyeceğini söyleyebilirim. Bu gelişme belki AKP'de yeni kırılmalara sebep olabilir; ancak AKP yönetiminin Koksal Toptan'ın partiden istifasını göze alacağını düşünüyorum.

AKP NEDEN TOPTAN'I ADAY GÖSTERMEYECEK

Bu şimdilik sadece tahmin ya da bunun adına son günlerde yaşanan olayları iyi okumada diyebilirsiniz. Peki, AKP neden Toptan'ı başkanlığa aday göstermeyecek.

KAYBEDENLER KULÜBÜ'NE LİDER OLMA ARZUSU

Önemli noktalardan elde ettiğim bilgiler göre AKP'nin Toptan'ı desteklemeyeceğine dair birçok sebep var; Köksal Toptan'ı siyasete sokan, genç yaşta bakan yapan Süleyman Demirel'in desteğiyle, Hüsamettin Cindoruk'un önderliğinde hareketlenen yeni siyasi oluşum bunlardan birisi, özellikle 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in

gönlünde, Toptan'ın bu yeni siyasi oluşuma liderlik yapma arzusu yattığı biliniyor.

ERDOĞAN RAHATSIZ OLDU

Bu durum AKP kurmayları tarafından yakından takip ediliyor. ANAP ve Demokrat Parti'nin (DP) tek çatı altında birleşmesi sonrasında Genel Başkan olan Cindoruk'un koltuğuna Toptan'ın getirilmesi söz konusu. Bu planın 2011'deki genel seçimlerden önce devreye sokulması söz konusu. AKP yöneticileri ve Başbakan Erdoğan bu gelişmeden haberdar olunca, partide büyük bir rahatsızlık oluştu.

KIRILMA "HABERİM YOKTU" AÇIKLAMASI

AKP yönetiminin Toptan'dan duyduğu bir başka rahatsızlık da parti politikalarına paralel hareket etmediği yönünde, özellikle gece yarısı TBMM'den geçen ve askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasını önünü açan düzenlemeyle ilgili, Toptan'ın 'haberim yoktu' açıklaması yapması AKP cephesinde ciddi kırılmaya sebep oldu.

BAYKAL'IN ADAYI

Toptan'ın CHP lideri Deniz Baykal'ın adayı olması da bir sorun. Hatırlayın Abdüllatif Şener olayını. Baykal, cumhurbaşkanı adayı olarak Şener'in adını andığı anda Şener, AKP'deki bütün şansını yitirdi. Ve bir süre sonra da partiden koptu. Baykal, böylece bir taşla iki kuş vurdu. Şimdi yine Toptan'ın adaylığını destekleyerek siyasi bir kazanç peşinde. O da biliyor, bu saatten sonra AKP'in, Toptan'ı aday olarak göstermeyeceğini; ama AKP'ye darbe vurmak için bundan daha iyi fırsat olmaz diye düşünüyor...

ARACILAR ERDOĞAN ÜZERİNDE ETKİLİ OLMUYOR

Yukarıda saydığım negatif tabloya rağmen, Toptan yeniden TBMM Başkanı olmasını isteyen aracıların bir süre önce devletin önemli kademeleriyle yeniden TBMM Başkanı seçilmesini müzakere ettiği, ancak Başbakan Recep Tayip Erdoğan üzerinden etkisi olan bu isimlerden beklenen karşılığın görülmediği belirtiliyor. Hatta AKP'nin Toptan'ın partiden ayrılıp, DP'nin başına geçme ihtimalini de dikkate alarak, TBMM Başkanlık yarışında kendisini desteklemeyeceğini söyleyebilirim.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89