• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 5 °C

'Kocam Yoğun Bakımda, Onu Vuran Polis Serbest'

'Kocam Yoğun Bakımda, Onu Vuran Polis Serbest'
Çocuğunu çevik kuvvet ekibine vermek istememesi üzerine polis tarafından başından vurulan Borak'ın durumu ciddiyetini koruyor.

Çocuğunu çevik kuvvet ekibine vermek istememesi üzerine polis tarafından başından vurulan Borak'ın durumu ciddiyetini koruyor. Eşi Azize Borak, kızıyla birlikte teşhis ettikleri polislerin hâlâ gözaltına alınmadığını söyledi.

19 Ağustos 2010, Perşembe Mersin'de evinin önünde oyun oynarken çevik kuvvetin gözaltına almak istediği yedi yaşındaki çocuğunu polise vermek istememesi üzerine polis tarafından başından tabancayla vurulduğu iddia edilen Nezir Borak'ın (45) durumu ciddiyetini koruyor.

Önceki gün (17 Ağustos) Mersin Devlet Hastanesi'nden Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesine sevk edilen ve hâlâ yoğun bakımda tutulan Borak'ın eşi Azize Borak, hastane önünde eşinin iyileşmesini bekliyor.

"Teşhis ettiğimiz polisler hala gözaltına alınmadı"

Şırnak'ta köylerinin boşaltılmasının ardından yaklaşık 20 yıl önce Mersin'de Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı Şevket Sümer mahallesine göç ettiklerini söyleyen Borak, Şırnak'ta yaşarken eşinin hayvancılıkla uğraştığını, Mersin'e geldiklerinde de bahçe düzenlemesi yaptığını anlattı:

"Evin tek geçim kaynağı kocam. Kocam da, biz de, daha önce polisle böyle bir olay yaşamamıştık. Günlerdir hastanede; onun iyileşmesini bekliyorum. Benim ve 18 yaşındaki kızım Dilan'ın ifadesini aldılar, kaynımınkini de şimdi alıyorlar. Ama resimlerinden tanıdığımız polisler gözaltına alınmamış hâlâ. Kocamı vuranlar gözaltına alınsın."

Olayın tanıkları tarafından teşhis edilen polislerin hiçbiri gözaltına alınmazken, Mersin Valiliği'nin idari soruşturma başlatmak için İçişleri Bakanlığından talep ettiği müfettiş de hâlâ olay yerine gitmedi.

Azize Borak, "Gözlerimle gördüm" dediği olayı bianet'e şöyle anlatmıştı:

"Çocuğu vermek istemedik. Kocam polise 'Çocuk bir şey yapmamıştır, neden götürmek istiyorsun, ne yapmış ki' dedi. O da geldi kocamı vurdu, sonra da kaçtı. Gözümün önünde kocamı vurdular. Çocuk kapının önünde oturuyordu. Polis niye onu almak istedi, kocamı niye vurdu, hiç bilmiyorum. Çocuklarımı buraya getirmedim, evde bıraktım, Kaç gündür hastaneden eve gitmedim. Çocuğa da söylemiyoruz babasının durumunu, üzülmesin diye."

Borak için eylem

Mersin Toroslar İlçesi Kurdali Mahallesi'nde dün akşam bir araya gelen ve Borak'ın polisin silahlı saldırısına uğramasını protesto eden bir grup, eylem yaptı. Grup, yolu taşlarla kapattı, araçların geçmesine izin vermedi. Olay yerine gelen polis ekipleri, gruba gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale ettti. Polis ekipleriyle eylemciler arasında başlayan çatışma, gece geç saatlere kadar sürdü. (Bianet)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89