• BIST 9050.24
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 13 °C

Kobani Kantonu: Kapalı kapılar açılsın

Kobani Kantonu: Kapalı kapılar açılsın
Kobani Kantonu Dış İlişkiler Sorumlusu İbrahim İbrahim Kurdo, Türkiye’de KESK, İHD, BDP’nin yanı sıra İngiltere, Almanya ve Kanada büyükelçilikleriyle görüştüklerini kaydetti.

Ankara’daki temaslarını tamamlayan Kobanî Kantonu dış ilişkiler heyeti adına açıklamada bulunan Dış İlişkiler Sorumlusu İbrahim İbrahim Kurdo, Kobani Kantonu üzerinde büyük bir baskının olduğunu belirterek, “Terörist gruplardan İŞİD sürekli kantonumuza saldırıyor. Bizler buraya gelerek Rojava’nın içinde bulunduğu durumu anlatmaya çalıştık. Bize kapatılan kapıların açılmasını istiyoruz” dedi.

Heyet adına açıklama yapan Kobani Kantonu Dış İlişkiler Sorumlusu İbrahim İbrahim Kurdo, Türkiye’de KESK, İHD, BDP’nin yanı sıra İngiltere, Almanya ve Kanada büyükelçilikleriyle görüştüklerini kaydetti.

‘Biz bölgemizi koruyoruz’

Kurdo, Rojava’da kurulan üç kantonla birlikte diğer halklarla barış içinde yaşamak istediklerini belirterek, “Bizim hareketimiz ve yönetim anlayışımız böyledir. Bizim kimseyle bir düşmanlığımız yok. Buna rağmen İslami çeteler sürekli bölgemize saldırıyor. Bizler de buraya gelerek kendimizi dünyaya anlatmak istedik” dedi. Koboni Kantonu üzerinde büyük bir baskının olduğuna işaret eden Kurdo, “Terörist gruplardan İŞİD, sürekli kantonumuza saldırıyor. Bu terörist çetelere karşı bizler de hem kendimizi hem de bölgemizi korumaya çalışıyoruz” diye belirtti.

‘Bir çember içerisindeyiz’

“Bizler buraya gelerek Rojava’nın içinde bulunduğu durumu anlatmaya çalıştık. Bize kapatılan kapıların açılmasını istiyoruz” diyen Kurdo, şunları belirtti: “Biz bir çember içerisindeyiz. Çeteler etrafımızı sarmış durumda. Türkiye’de gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde bu kapalı kapıların açılmasını talep ettik. Yine aynı şekilde Kuzey Kürdistan yönetiminin de kapıları açmasını istiyoruz.” Göçlerle birlikte nüfusun sürekli arttığını söyleyen Kurdo, “Bizim hakim olduğumuz yerler sakin bölgelerdir. İnsanlar savaş olan yerlerden göç ederek bizim kantonumuza sığınıyor. Bizim kantonlarımız güvenlidir. Bundan kaynaklı da terörist gruplar sürekli kantonlarımıza saldırıyor” diye konuştu.

‘Sınır kapıları açılsın’

Kurdo, sınır kapılarının kapalı olmasından dolayı birçok noktada yaşamsal ihtiyaçlarını karşılayamadıklarına dikkat çekerek, şöyle devam etti: “Kantonumuza sığınan insanların ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çekiyoruz. Biz bu insanlara yardım elimizi uzatıyoruz. Fakat bir buçuk aylık yaşamsal malzememiz kaldı. Türkiye ve Birleşmiş Milletlerin bu konuda yardım etmesini bekliyoruz. İnsani yardımlara ihtiyacımız vardır.” Ayrıca Türkiye ile ticari anlamda da ilişkiler geliştirmek istediklerini belirten Kurdo, Türk yetkililere çağrıda bulundu. Kurdo, Rojava için gerekli ihtiyaçlarını Türkiye’den almak istediklerini de belirtti. Kurdo, son olarak ise demokrasiyi savunduklarından dolayı sürekli çetelerin hedefi haline geldiklerini vurguladı.

Kobanî Kantonu dış ilişkiler heyeti, Ankara’daki temaslarından sonra yarın Diyarbakır’a geçerek, 21 Mart’taki Diyarbakır Newrozu’na katılacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89