• BIST 9693.46
  • Altın 2508.539
  • Dolar 32.5761
  • Euro 34.7872
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 8 °C

Kobanê'de çatışmalar sürüyor: IŞİD çekiliyor iddiası

Kobanê'de çatışmalar sürüyor: IŞİD çekiliyor iddiası
Reuters, dünkü koalisyon bombardımanının ardından IŞİD'in kentten çekilmeye başladığını iddia etti.

Kobanê'ye yönelik IŞİD saldırısı sürerken, YPG tarafından yapılan açıklamada çatışmaların sokaklarda ve evlerde devam ettiği belirtildi. Reuters ise, dünkü koalisyon bombardımanının ardından IŞİD'in kentten çekilmeye başladığını iddia etti.

ANF'nin haberine göre, YPG Basın Merkezi, Botan, Megtel ve Kaniya Kurda mahalleleriyle Miştenur bölgesinde yaşanan çatışmalar ve YPG'lilerin gerçekleştirdiği eylemlerin ayrıntılarını şöyle açıkladı:

"Doğu cephesinde, 3 ayrı noktada yaşanan çatışmalarda 19, gerçekleştirilen bir eylemde de 2 çete üyesi öldürülmüştür. Güçlerimiz ayrıca bu cephede çetelere ait bir askeri aracı da imha etmişlerdir.

Güneydoğu cephesi, Miştenur'da akşam saatlerinde 2 ayrı noktada çatışma yaşanmıştır. Bu çatışmalardan birinde 8, diğerinde 5 çete öldürülmüştür. Aynı cepheden gece saatlerinde düzenlenen 2 ayrı çete saldırısı püskürtülmüş fakat ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir. Güçlerimiz ayrıca bu cephede çetelere cephane takviyesi yapan bir aracı içindeki askeri mühimmatla birlikte imha etmiş, araçtaki 2 çete üyesi öldürülmüştür.

Çatışmaların yoğunlaştığı ve halen devam ettiği güney cephesinde güçlerimiz Hastane ve çevresindeki bazı evlerde çetelere ağır darbe vurmuştur. Bu alanda yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 29 çete üyesi öldürülmüştür.

Batı cephesinde ise güçlerimiz bir çiftlikte konumlanan ve saldırı hazırlığı yapan bir çete grubunu kuşatmaya alarak ağır darbe almıştır. Burada tespit edilebilen 24 çete üyesi öldürülmüştür. Güçlerimiz aynı cephede bazı çete mevzilerine yönelik eylem gerçekleştirmiştir. Eylemle birlikte mevzilerini bırakıp kaçan çetelere ait 2 B7 roket atar ve çok sayıda rokete güçlerimiz el koymuştur. Güçlerimiz ayrıca bu cephede çetelere ait 23'lük bir doçkayı da imha etmişlerdir.

Dün gece yaşanan çatışmalarda büyük bir irade ve kararlılıkla direnişe öncülük yapan 4 yoldaşımız şahadete ulaşmıştır."

IŞİD çekiliyor iddiası

Öte yandan, Reuters'e telefonla bilgi veren Kobanê Kantonu Dışişleri Bakan Yardımcısı İdris Nassan, dünkü ABD ve koalisyon saldırılarının işe yaradığını, IŞİD'in şu anda kentin giriş bölgelerine doğru çekildiğini söyledi.

Nassan, IŞİD'in bugüne kadarki en büyük geri çekilişinin olduğunu söylerken, bölgeden tamamen çekilmeleri için geri sayıma başladıklarını aktardı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89