• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9446
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 6 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 5 °C

Kışanak'tan Erdoğan'a cevap: Üç paşayı güdemiyorsun

Kışanak'tan Erdoğan'a cevap: Üç paşayı güdemiyorsun
Başbakan Erdoğan ve BDP Başkanı Selahattin Demirtaş arasındaki Uludere polemiğine sert bir açıklamada BDP Eş Başkanı Gültan Kışanaktan geldi.

BDP Eş Başkanı Kışanak partisinin grup toplantısında konuştu.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Başbakan Edoğan'ın ''BDP Genel Başkanı hakkımda bir iddia ortaya attı. Güya, Uludere'de operasyon bana sorulmuş, '50 kişilik grup var, ne yapalım?' denilmiş. Ben de 'Neye mal olursa olsun vurun' demişim. Bu tarz siyaset seviyesiz, ahlaksız siyasettir. Bunlar 5 koyunu güdemez, kaybedip dönerler. Tenha bir yerde kesip kebap yapma yoluna giderler." sözlerine Kışanak'tan yanıt gecikmedi.

Kışanak; "Başbakan bunlar 5 koyunu güdemez diyor. Halk koyun değil Başbakan. Siz siyaseti sürü olarak görüyorsunuz. Halkın peşine tak alavere, dalavere çeviriyorsunuz. Halkın vergilerini kullanın, ihalelerde peşkeş çekin. Siz de kebapları yapın.''

Başbakan'ı Uludere'de olayında suçluyu açıklamaması yönünde de eleştiren Kışanak; ''Belki ortada bir istihbaratta yok. Genelkurmay yalan söylediyse Başbakan'da bu yalanın peşine takıldıysa çıksın bunu söylesin.Genelkurmayı bu yüzden cezalandırdım desin.'Üç paşayı güdemiyorsun halka kandırarak güdeceğini zannediyorsun' dedi.

İşte Kışanak'ın konuşmasından satış başları;

5 yıldır bu kürsüdeyiz. Neyin iradesizliğinden bahsediyorsun? Biz halkımızla birlikte konuşuyoruz ,tartışıyoruz, çalıştayları çıkartıyoruz siz bu çalıştayları KCK ana davası yapıyorsunuz.

ASIL SİYASİ AHLAKSIZLIK BUDUR

Kürt sorunu nasıl çözülür diye konuştuk, tartıştık. Anadilimizi sınırsız kullanmak istiyoruz Tüm diller güvence altına alınsın. Bunun kime ne zararı var. Özgürlükler başkasına zarar verince yasaklanır. Biz yaptığımız tüm çalışmalar sonucunda vazgeçilmesi istediğimiz hak öz yönetim hakkıdır. Çağımızda demokrasinin de en temel kriteridir. Sen bu talepleri projeleri yok sayacaksın sonra da irademiz yok diye demogaji yapacaksız. Bence bu hükümetin iradesi yok. Bizim iradeniz net, kararlığımız ortada. Daha neyin iradaseniden bahsediyorsun. Bunu konuşmak istemiyorsan bunu söyleyeceksin. Siyasi yalan söylemek siyasi ahlaksızlıkdır deniliyor.

SİZİNLE KAVGAMIZIN NEDENİ BUDUR

Yeni sendikalar yasasında varolan hakları kaldırmaya çalışıyorsunuz. Kadın meclisi, gençlik meclisi kuruyoruz terör grubu diye içeri tıkıyorsunuz.

Bunlar sürü politikasını uyguluyor Bunlar 5 koyunu güdemez diyor Başbakan.Halk koyun değil. Biz halkımızla birlikte onların taleplerini gerçekleştirmeye adayız. Siz hala siyaseti halkı peşine tak ,ala vere dala vere çevir anlayabilirsiniz. Sizinle kavgamızın temeli budur. Sizin temel derdiniz burda.Halk toplum sürü olsun .Sizde kebaplarını yapan.Halkın vergilerini falan,ihalelerde peşgeş çeken sizsizniz.Biz halkımızla birlikte bu insanlık mücadelesini yürüteceğiz.

SİZ KENDİ BOROZANINIZI ÖTTÜRMEK İSTİYORSUNUZ

Şimdi bir içtüzük değişikliği getirdiler Burada da kendi borozanını öttürmeye çalışıyorlar. Mecliste tüm partilerin görüşü kıymetlidir. Bu görüşlerini anlatması gerekir.Konuşma süresini azaltıyorsunuz, önergeleri azaltıyorsunuz. Elinden gelse parlementoyu tatil edecek herşeyi kendileri yönetecek.

KÜRDİSTAN TARİHTİR

Kürdistan tarihtir. Bir coğrafyanın ismini doğru söylemek de doğru siyesetin gereğidir. Biz o toplantıdan sonra yapılan açıklamada açıkca anayasal çözüm önerileri Türkiye kamuoyunun dikkatine sunuldu. Eşit yurttaşlık hukuku içinde yaşamak,dilimizi, kimliğimizi yaşatmak istiyoruz. Coğrafyamız, kimliğimiz kendi adıyla anılsın istiyoruz. Bu çözüm iradesinin bastırılması çözüm olanaklarının ortadan kaldırılması demektir. AKP Kürt sorununu çözmek için müzakeri,konuşmayı,dinlemeyi göz önüne almak zorundadır.

ÖCALAN'A O KOŞULLAR SAĞLANMALIDIR

Sayın Abdullah Öcalan'a diyalog ve müzakereyi sağlıklı yürütülmesi doğru bir sonuç doğurması ve oradan barışın çıkması için Öalan'ın gerekli koşulları sağlanması gerekir. Eğer hem bu sorunu sen çözebilirsiniz diyip hem de orada tutumaya devam ederse bir sonuç çıkmaz. Biz devletin eksikler tamamlanarak Sayın Öcalan'ın rolünü oynayabileceği koşullar yaratılmalı.Türkiye'nin bu yolu denemekten başka yolu yoktur. Dünyadaki tüm olaylarda ya yenme, ya konuşarak çözülen çözümler vardır.Bunlar hep yenme yenilme yolunu seçti.İmralı'daki tecrirtin ortadan kaldırılması Ve Öcalan'ın muhataplık rolünü oynayağı ortamın sağlanması gerekiyor

SENİN YAPTIĞIN DİKTATÖRLÜKTÜR

Cizre ve Diyarbakır'daki mitingler yasaklandı.Başbakan'ın talimatı ile. Kadınların taleplerini dile getirmek istiyorsa bundan daha doğal yol yoktur. Kadınlar Cizre'de meydanlardaydı AKP'nin sindirme siyasetine Kürt kadınları izin vermedi. Aynı şeyi Mersin'de de uygulamaya çalıştılar. Ben Mersin'deki kadınlarla konuşmaya gittim.Polisler oradaki kadınlara gaz bombaları ile saldırdı. Hani savunmasız halka saldırdılar?Hani bu diktatörlüktü? Sadec benimle birlikte konuşmaktı onların amacı.Bunu yaptığın için diktatördür.Bu halktan da cevabını alır.Bu halk miting meydanlarını terk etmedi.

ULUDERE İÇİN ŞİMDİ HERKES AYNI ŞEYİ SÖYLÜYOR

Uludere'de yaşanan katliamın üzerinden 1 ayı aşkın zaman geçti Hala resmi olarak açıklama yapılmış değil. Hala bu ülkeyi yöneten iktidar bu halka hesap vermiş değil. Biz gittik halkı dinledik. Burada sivil savunmasız insanlar bilinerek katledildi dedik. Biz bunu dedik diye Başbakan günlerce BDP'ye hakaretler yağdırdı Şimdi bizim söylediklerimizi herkes söylemeye başladı. Herkes diyor Heron görüntülerine bakıyorsunuz, bunların sivil oldukları militan olmadıkları görülüyor deniliyor.

Hala açıklamıyorlar. Kim size istihbarat verdi? Bu görüntüleri izlediğini söyleyen AKP miletvekili kaçakçı olduğu belli oluyor diyor. Peki nasıl oldu bu katliam deniliyor.Genelkurmay çıktı istihbarat vardı vurduk dedi. Başbakan şimdi gerçeği çarpıtmaya çalışıyor. Acaba burdan başka yalan nasıl üretilir bunun yolunda.

TRT O GÖRÜNTÜLERİ NAKLEN YAYINLAMALI

Belli ki yeni bir seneryo tezgahlıyorlar.Bir ülkede kendi halkını sivil ülkede halkını bombalamışsa meşruyiteni yitirir. Biz o davanın takipçisiyiz.Bu halkın kanı yerde kalmayacak.Oraya buraya çekecekek kandırarark gizliyerek kapatamazsınız. AKP milletvekilinin izlediği heron görüntüleri TRT'den naklen yayınlanmalı.Halkta bu gereği görmeli.

HALKI GÜDECEĞİNİ SANIYORSUN

Amerika elçiside bizim istihbaratımız yok dedi, MİT'te aynı şey yok dedi. Belki ortada bir istihbaratta yok. Genelkurmay yalan söylediyse Başbakan'da bu yalanın peşine takıldıysa çıksın bunu söylesin.Genelkurmayı bu yüzden cezalandırdım desin.'Üç paşayı güdemiyorsun halka kandırarak güdeceğini zannediyorsun'

Hangi merkezlere görüntü aktarılmış,vurulma talimatını kim vermiş? Eğer talimatı Başbakan vermediyse çıksın açıklasın. 35 insanı paramparça etmişsin sonra da kimi kayırıyıorsun. Suçlu değilsen kayırma kimseyi.O görüntülerin kime gönderildiği, kimin karar verildiği kayır altındıdır. Bir ay sonra heron görüntüleri savcılığa gidiyorsa .O görüntülere montaj yapılmadığı nerden biliniyor? Herkes görevinin başında bu işe örtbas için elinden geleni yapıyor.Uludere'deki katliam insanlık suçudur.Bunun hesabını sormak insanlığın boynunun borcudur.

Başbakan'ın kendisini temizleyeceği tek şey bilgileri,belgeleri,kişileri açıklamaktır.

BURASI JİTEM'İN İNFAZ MERKEZİDİR

Diyarbakır'da kafatasları çıktı. Biz biliyorduk ki orası JİTEM'in infaz merkezidir. Burası JİTEM'in soru merkezidir. Biz yıllar önce oradayı gösterdik söyledik basın açıklaması yaptık. Sivillere açıldığı gün biz medyayı alığ gösterdik.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89