• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 10 °C

Kışanak: Yaşananlar Ergenekon - Gülen işbirliğinin sonucu

Kışanak: Yaşananlar Ergenekon - Gülen işbirliğinin sonucu
Gültan Kışanak, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın BDP’li vekillere yönelik açıklamalarını ve dokunulmazlıkların kaldırılması tartışmalarını değerlendirdi.

BDP Eş Genel Başkanı Kışanak, toplumda oluşan Kürt sorununda müzakere beklentisini geri plana itmek için hükümetin dokunulmazlık tartışmalarını gündeme taşıdığını kaydetti. 

‘KREDİLERİNİ TÜKETTİ’ 

Amacın BDP’yi etkisizleştirmek olduğunu söyleyen Kışanak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bunun açlık grevlerinin hemen ardından gelmesinin böyle bir önemi var. Çünkü bütün toplumda hükümetten bir adım beklentisi vardı. Basında da böyle bir algı oluştu. Herkes yeniden müzakere sürecinin başlamasını bekliyordu. AKP Hükümeti Erdoğan’ın yürüttüğü siyasi operasyon ile bunu dağıtmaya çalışıyor. Ama bu boş bir taleptir. Ya Kürt sorununu çözecekseniz, müzakere sürecine girerek Öcalan’ın koşullarını yaratacaksınız. Ya da çözümsüzlüğe girip biteceksiniz. AKP şimdi bununla yüz yüzedir. Ya çözecek ya bitecek. Ama bugüne kadar aldığı bütün kredileri tüketti.” 

ERGENEKON-GÜLEN İŞBİRLİĞİ 

Tartışmanın özünün, Kürt sorununa nasıl yaklaşılacağı olduğunu belirten Kışanak, “Aslında konuşulan şey birkaç milletvekilinin dokunulmazlık meselesi değildir” dedi.

Medya ve yargının, Başbakan Erdoğan ile birlikte kendilerine karşı “operasyon yürüttüğünü” kaydeden Kışanak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Erdoğan çıktı ‘Talimatı verdik’ dedi fezleke hazırlandı. Sonra Meclis’e sevk edildi. Erdoğan’ın gündeminde bu konu yoktu. Bu konuyu gündeme koyan da medya oldu. Basın toplantısında bu konu üzerinden sorular geliştirdiler. Sorudan önce de internet sitelerine provokatif videolar yüklediler. Ulusalcı Ergenekon çizgisi ile Gülen çizgisinin işbirliğini tablonun bütününde görüyoruz. Zaten Erdoğan’ın zihniyeti de buna uygundu.” 

‘PLANLI BİR ANDIÇ VAR’ 

“Ortada bir konsept yani bir andıç var” Kışanak, BDP’nin Parlamento’da mücadele etmesini engellemek istendiğini ifade etti.

Halkın, vekillerine sahip çıktığını belirten Kışanak, “BDP’li bir milletvekili yolsuzluk yapsa halkın kendisi hemen ayaklanır ve bu vekili atar. BDP milletvekillerinin dokunulmazlığı niye tartışılıyor? Kürtlerin demokratik haklarını sahiplenmiş, halkıyla birlikte sokakta gaz yemiştir. Bundan dolayı bu durum yaşanıyor” dedi.

BİRAND’A SAHİP ÇIKTI 

BAŞBAKAN Erdoğan’ın, Gazeteci Mehmet Ali Birand’a yönelik, “Birand’ın ömrü o yazdıklarına yetmez” açıklamasını eleştiren Kışanak, sözlerin “insani olmadığını” belirtti. Kışanak, “Sayın Birand’a bu sözü söylerken, onun hastalığına işaret ediyor. Bir insanın hastalığı üzerinden bu sözü söyleyecek kadar insani değerlerden yoksun olan bir insanın bu ülkeye faydası olmaz. Yarın biri dönüp aynı lafı sana söylese ne yapacaksın. Başbakanın rotasını kaybettiğini ve hiçbir değere bağlı kalmadan siyaset yaptığını görüyoruz.” 

ERDOĞAN NEDEN KIZDI? 

Birand, geçtiğimiz günlerde köşe yazısında PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın serbest kalması halinde Kürt sorununun çözüleceğini belirtmesi Erdoğan’ın tepkisini çekmişti.

  • Yorumlar 8
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89