• BIST 9659.31
  • Altın 4196.319
  • Dolar 39.1869
  • Euro 44.8067
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 21 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 27 °C
  • Berlin 13 °C

Kışanak: HÜDA PAR katilleri ortaya çıkarmadığı sürece zan altında olacak

Kışanak: HÜDA PAR katilleri ortaya çıkarmadığı sürece zan altında olacak
Cenaze töreninde konuşan BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, "Özcan arkadaşımızın kanı HÜDA PAR'a sıçramıştır" dedi.

Kimliği belirsiz bir grubun saldırısı sonucu yaşamını yitiren Özcan Temel'in cenazesi Bardakçılar Dinlenme Tesisi'nde on binlerce Batmanlı tarafından karşılandı. Cenaze yüzlerce araçlık konvoyla Batman- Hasankeyf karayolundan Petrol Mahallesi Mezarlığı'na götürüldü. Defin törenine BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, STK temsilcileri, BDP ve Batman Belediyesi çalışanlarının yanı sıra binlerce yurttaş katıldı. 

DİHA'nın haberine göre, Temel'in cenazesinin toprağa verilmesinin ardından konuşan BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, bu cinayetin organize bir cinayet olduğunu belirterek, "Öncelikle yaşamını yitiren Özcan arkadaşımıza Allah'tan rahmet, ailesi, arkadaşları, yakınları ve tüm Kürt halkına başsağlığı diliyoruz. Büyük bir acı yaşıyoruz. Bu bir caniliktir. Cinayetin de ötesinde bir vahşettir. Bu cinayeti lanetliyoruz. Bu sıradan bir tartışma sonucu yaşanmış bir olay değil. Özellikle organize edilmiş, çeşitli çevrelerce desteklenmiş ve uygulanmış bir cinayettir. Tanıklar ve deliller bunu açık açık gözler önüne seriyor" ifadelerini kullandı. 

'Derin devlet adına işlenmiş bir cinayettir' 

Silahlı bir çetenin bu cinayeti işlediğini iddia eden Kışanak, "Biz bunun manasını çok iyi biliyoruz. Bu Rojava'da din adı altında İslam dini kullanılarak yapılanlardan bağımsız değerlendirilemez. Ne yazık ki dinimizi kirli emelleri için kullanan bazı gruplar Ortadoğu'yu kan gölüne çevirdiler. Bunu Rojava'da da yaşatmak istediler. Fakat halkımızın direnişiyle boşa çıktılar. Bu gruplar Kürdistan'da tekçi devletin tetikçileridir. Bu yüzden biz bu cinayeti vekâleten işlenmiş bir cinayet olarak görüyoruz. Derin devlet adına işlenmiş bir cinayettir. Kimse bunları Kürt halkıyla ilişkilendirmeye çalışmasın" şeklinde konuştu. 

Kışanak, "Özcan arkadaşımızın kanı HÜDA PAR'a sıçramıştır. Saldırgan grup, HÜDA PAR'ın bildirilerini silah zoruyla dağıtmak istemiştir" diyerek, HÜDA PAR'ın katilleri ortaya çıkarmadığı sürece zan altında olacağının söyledi. Kışanak, hükümetin de bu olayda parmağının olduğunu belirterek, "Bu gruplar bir hafta önce Başbakan Erdoğan'la görüşmüş gruplardır. Hükümetin destek verdiği bir harekettir. Dolayısıyla AKP bunu ortaya çıkarmakla yükümlüdür. Hükümet üzerine düşeni yapmalıdır. İçişleri Bakanı'nı da katilleri ortaya çıkarmadığı sürece zan altında göreceğiz. Herkes bilsin ki biz Kürtler korku duvarını yıktık. Bu saldırgan çeteleri teşhir edip gerçek yüzlerini ortaya çıkarmak için gereken mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu cani grupların İslamla bir alakalarının olmadığını ortaya çıkaracağız. Bunun için halkımızın sağduyulu ve örgütlü hareket etmesi gerekmektedir" dedi. 

Öte yandan Batman Valisi olayla ilgili 6 şüphelinin gözlatına alındığını belirtildi. 

Hüdapar: Olayla ilgimiz yok 

Hüdapar Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Twittrer hesabında yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

''Batman'da meydana gelen silahlı saldırının Hüda Par ile ilgisi yoktur. Olayın fail veya faillerinin bir an önce yakalanmasını diliyorum.''

  • Yorumlar 10
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    • Hewlêr03 Kasım 2013 Pazar 18:10Yanlış talep

      Hüda-par'ın katilleri ortaya çıkarmak gibi; ne bir yetkisi ne de bir sorumluluğu var. Bu işi yapacak olan kolluk kuvvetleri, savcılık ve mahkemelerdir. Bu nedenle Kışanak'ın talepleri yanlıştır. Bu arada gerçek katiller ortaya çıkmadan hemen birilerinin üstüne suçu atmak cehalettir. Kürd partileri birbirine saygı göstermeyi öğrenmek zorundadır.

      Yanıtla (0) (0)
    • memoye pirsusi03 Kasım 2013 Pazar 22:47Malamıni

      Görünen köye klavuzluk istemek bilmemek deil bilmek istememek demektir.
      HEWLER Hüda-Par'a nerden üye oluyorsun.

      Yanıtla (0) (0)
    • Şeyda S.03 Kasım 2013 Pazar 23:07Aman dikkat!

      HUDA-PAR'ın geçmişine bakıldığında cinayetkarlığı tescillidir. Bununla beraber, zan ve tahminler üzerinden fikir yürütmek doğru değildir. Kürd sorununun çözümünden yana olmayan odakların bir provakasyonu olabilir; elbette her zaman olduğu gibi, ahmak kürtler bu cinayette alet edilmiş olabilir. Süreç, sağduyulu ve ferasetli davranmayı gerektirir. Hemencik adresler göstermek, tehlikelidir. Yarın suçlanan cenahtan da biriler katledilirse, o zaman fitnenin fitili ateşlenmiş olacaktır. Unutulmamlı ki Sivan-Batman faili malum cinayetleri böyle başlamıştı.

      Yanıtla (0) (0)
    • KÜRDİSTANLI04 Kasım 2013 Pazartesi 09:33Ne diyelim

      Editörün Notu: Sayın yorumcu, aynı IP'den birden fazla isim kullanarak yorum yazdığınız için yorumunuz silinmiştir.

      Yanıtla (0) (0)
    • şahin04 Kasım 2013 Pazartesi 11:39derin güçlerin işidir

      arkadaşlar bu olay derin güçlerin işidir hem özelikle bdp çevresi sakin olmalıdır. hüda par yapmadığını ifade etti bu iftiradan başka bişey deildir yorum yaparken insaflı olalım maksat kurtleri birbirine kırdırmak

      Yanıtla (0) (0)
    • Hewlêr04 Kasım 2013 Pazartesi 11:47Memoye Pirsusi Cevap

      Ben HÜDA-PAR üyesi değilim. Olmayı da düşünmüyorum. Ayrıca sana hesap vermek zorunda da değilim. Ben sadece kürdlerin artık birbirine düşmemesi gerektiğini söylüyorum. Herkes birbirine saygılı olursa işler daha iyi yürür.

      Yanıtla (0) (0)
    • KÜRDİSTANLI04 Kasım 2013 Pazartesi 15:55İŞİNİZE GELMİYOR

      Değerli yorumcumuz, her görüşe eşit mesafede durmakla birlikte; büyük harflerle yazılan, hakaret, küfür, aşağılama vb. içeren, toplumsal hassasiyetleri zedeleyici nitelikteki yorumları yayınlayamıyoruz. Kriterlerimize uygun olarak yeniden yorum yazmanızı diler, ilginize teşekkür ederiz...

      Yanıtla (0) (0)
    • Medya terazi05 Kasım 2013 Salı 02:23Tarihi oyunlar dewrede

      Kürd Milledi bu son 2. tuzakdan hızla uzaklaşmalıdır
      Bu kanlı prowa Kürdistanda gerçekleşmesi beklenen İSLAM KONFERANSINA karşı yapılmış kanlı bir tuzakdir.Kürd Milledi bu kanlı tuzakdan hep beraber uzak durmalıdır

      Birinci tuzak bütün kürdlerde tarihi bir umud haline gelen Kurdistan ulusal konferansı çok yönlü hilelerle berhawa edildi..Bari ikinci bu kanlı tuzakdan uzak dursunlar..Xwede adına 'i'

      Yanıtla (0) (0)
    • kürt05 Kasım 2013 Salı 17:12kürde belengaz

      kürtlerin bir partisi yokmuyduki hüdapar ortaya çıktı dönün bir tarihe bakın herşey anlaşılıyorki hep kürdü kürde vurduruyorlar müslüman veya gayri müslim neolursa olsun önce bir millet olalım sonra herkesin dini onadır lütfen bu gencecik insanlarımızın ölümlerine sebep olmayalım

      Yanıtla (0) (0)
    • erdem erdem06 Kasım 2013 Çarşamba 13:52hasret kaldık

      Kürt dogmakla ne suç isledik. Halk barışa hasret birileri kana hasret kaldı. Dünya kürt e düşman kürt de kendine düşman.

      Yanıtla (0) (0)
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89