• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 20 °C

Kışanak: HÜDA PAR katilleri ortaya çıkarmadığı sürece zan altında olacak

Kışanak: HÜDA PAR katilleri ortaya çıkarmadığı sürece zan altında olacak
Cenaze töreninde konuşan BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, "Özcan arkadaşımızın kanı HÜDA PAR'a sıçramıştır" dedi.

Kimliği belirsiz bir grubun saldırısı sonucu yaşamını yitiren Özcan Temel'in cenazesi Bardakçılar Dinlenme Tesisi'nde on binlerce Batmanlı tarafından karşılandı. Cenaze yüzlerce araçlık konvoyla Batman- Hasankeyf karayolundan Petrol Mahallesi Mezarlığı'na götürüldü. Defin törenine BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, STK temsilcileri, BDP ve Batman Belediyesi çalışanlarının yanı sıra binlerce yurttaş katıldı. 

DİHA'nın haberine göre, Temel'in cenazesinin toprağa verilmesinin ardından konuşan BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, bu cinayetin organize bir cinayet olduğunu belirterek, "Öncelikle yaşamını yitiren Özcan arkadaşımıza Allah'tan rahmet, ailesi, arkadaşları, yakınları ve tüm Kürt halkına başsağlığı diliyoruz. Büyük bir acı yaşıyoruz. Bu bir caniliktir. Cinayetin de ötesinde bir vahşettir. Bu cinayeti lanetliyoruz. Bu sıradan bir tartışma sonucu yaşanmış bir olay değil. Özellikle organize edilmiş, çeşitli çevrelerce desteklenmiş ve uygulanmış bir cinayettir. Tanıklar ve deliller bunu açık açık gözler önüne seriyor" ifadelerini kullandı. 

'Derin devlet adına işlenmiş bir cinayettir' 

Silahlı bir çetenin bu cinayeti işlediğini iddia eden Kışanak, "Biz bunun manasını çok iyi biliyoruz. Bu Rojava'da din adı altında İslam dini kullanılarak yapılanlardan bağımsız değerlendirilemez. Ne yazık ki dinimizi kirli emelleri için kullanan bazı gruplar Ortadoğu'yu kan gölüne çevirdiler. Bunu Rojava'da da yaşatmak istediler. Fakat halkımızın direnişiyle boşa çıktılar. Bu gruplar Kürdistan'da tekçi devletin tetikçileridir. Bu yüzden biz bu cinayeti vekâleten işlenmiş bir cinayet olarak görüyoruz. Derin devlet adına işlenmiş bir cinayettir. Kimse bunları Kürt halkıyla ilişkilendirmeye çalışmasın" şeklinde konuştu. 

Kışanak, "Özcan arkadaşımızın kanı HÜDA PAR'a sıçramıştır. Saldırgan grup, HÜDA PAR'ın bildirilerini silah zoruyla dağıtmak istemiştir" diyerek, HÜDA PAR'ın katilleri ortaya çıkarmadığı sürece zan altında olacağının söyledi. Kışanak, hükümetin de bu olayda parmağının olduğunu belirterek, "Bu gruplar bir hafta önce Başbakan Erdoğan'la görüşmüş gruplardır. Hükümetin destek verdiği bir harekettir. Dolayısıyla AKP bunu ortaya çıkarmakla yükümlüdür. Hükümet üzerine düşeni yapmalıdır. İçişleri Bakanı'nı da katilleri ortaya çıkarmadığı sürece zan altında göreceğiz. Herkes bilsin ki biz Kürtler korku duvarını yıktık. Bu saldırgan çeteleri teşhir edip gerçek yüzlerini ortaya çıkarmak için gereken mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu cani grupların İslamla bir alakalarının olmadığını ortaya çıkaracağız. Bunun için halkımızın sağduyulu ve örgütlü hareket etmesi gerekmektedir" dedi. 

Öte yandan Batman Valisi olayla ilgili 6 şüphelinin gözlatına alındığını belirtildi. 

Hüdapar: Olayla ilgimiz yok 

Hüdapar Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Twittrer hesabında yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

''Batman'da meydana gelen silahlı saldırının Hüda Par ile ilgisi yoktur. Olayın fail veya faillerinin bir an önce yakalanmasını diliyorum.''

  • Yorumlar 10
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89