• BIST 10208.65
  • Altın 2391.91
  • Dolar 32.3216
  • Euro 34.6843
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 21 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 26 °C

Kılıçdaroğlu'ndan ağır sözler

Kılıçdaroğlu'ndan ağır sözler
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ahmet Şık'ın kitabı ile ilgili karar alan yargıçlara meydan okudu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ergenekon davası kapsamında, Ahmet Şık'ın kitabı ile ilgili karar alan yargıçlara meydan okudu. Kılıçdaroğlu, "Binlerce kişi okudu. Buyurun yasaklayın. 10 binlerce kişiyi hapse mi atacaksınız? Atmazsanız namertsiniz." dedi.

CHP Genel Başkanı, TBMM'de partisinin 23. Dönen son grup toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ergenekon tutuklusu Ahmet Şık'ın hazırladığı iddia edilen kitabın toplatılmasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Basılmamış kitap için nasıl toplatma kararı çıkar diye soruyorlar. Savcıları değiştirdiler. O iddia makamı asıl yargıçlara sormak lazım. Demokrasi açısından gelinen nokta, basılmamış kitabın imhasıdır. Ne oldu, yasak koydular. Binlerce, on binlerce kişi okudu. Buyurun yasaklayın. 10 binlerce kişiyi hapse mi atacaksınız, atmazsanız namertsiniz. Buradan seslenmek istiyorum yargıçlara, çocuklara nasıl bir miras bıraktığınızın farkında mısınız? Siyasi tarih, iktidar sopası olan yargıçların mezarlığı ile doludur. Torunların, çocukların utanmaması gerekir. Siz nasıl bir miras bıraktığınızın farkında mısınız? Siz gidip Engizisyon mahkemelerinde yer alabilirsiniz." şeklinde konuştu. Kemal Kılıçdaroğlu, ülkede her şeye rağmen vicdanının sesini duyan yargı mensuplarının olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, buna örnek olarak ise geçen hafta 'Haliç'te Yaşayan Simonlar' adlı kitabı yazanlarla ilgili alınan kararın hakimler tarafından kabul edilmemesini gösterdi.Kılıçdaroğlu, konuşmasında, barolara ve hukuk fakültelerine de yüklendi. Bu kurumların sessiz kalmasına tepki gösteren CHP Genel Başkanı şunları söyledi:

"Buradan sessiz kalan barolara, fakültelere sesleniyorum. Sizin sesinizin çıkmaması utancınızdandır. Eğer siz doğru yargıçlar yetiştirseydiniz, bu hukuk garabetini yaşar mıydı Türkiye? Bu durum, 21. yüzyıla yakışmıyor. Biz daha iyi bir Türkiye'yi savunuyoruz. HSYK böyle olmayacak, biz de yargıçları ayıracağız. Bakan ve müsteşarı orada yer almayacak. Adalet bakanı, Teftiş Kurulu, bakanlığa bağlı olmayacak. Yargıçlar Yüksek Kurulu para için maliyenin kapısında dilenmeyecek. Adalet Akademisi'nden de vicdanı hür yargıçlar yetişecek. Biz hukukun üstünlüğünü savunacağız. Savcı, hakimin yanında olmayacak, avukatın karşısında olacak. Bu düzen yolsuzlukları perdeleme bahanesidir."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89