• BIST 8718.11
  • Altın 2240.804
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1533
  • İstanbul 9 °C
  • Diyarbakır 10 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Berlin -2 °C

Kılıçdaroğlu: Bir milim geri adım atmayacağım

Kılıçdaroğlu: Bir milim geri adım atmayacağım
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, asker cenazesinde maruz kaldığı yumruklu ve tekmeli saldırı hakkında konuştu:

Ankara’nın Çubuk ilçesinde bir asker cenazesinde uğradığı saldırının ardından açıklama yaptı. Saldırının köye dışarıdan getirilen kişiler tarafından düzenlendiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Bu saldırıların sebebi ne biliyor musunuz? İlk kez çok farklı siyasi görüşü olanlar bir araya geldiler. Ne yaparsanız yapın asla vazgeçmeyeceğiz” çıkışı yaptı. Kılıçdaroğlu, “Bana yapılan saldırı Türkiye’nin birliğine yapılmıştır” dedi.

‘SALDIRINCA GİTMEYECEĞİM SANIYORLAR’

Çubuk’ta bir evde bir saati aşkın süre tutulmak zorunda kaldıktan sonra CHP Genel Merkezi’nde konuşan Kılıçdaroğlu sözlerine şu ifadelerle başladı: “Hiç kimse unutmasın. Kuruluş ve kurtuluşun partisi olan CHP’nin genel başkanıyım. Kuvayi Milliyecilerin partisinin genel başkanıyım. Şavşat’tan Ardavuç’a giderken PKK terör örgütünün saldırısına uğramıştım. Aynı saldırının benzerini bugün yaşadım. Onlar sanıyor ki, CHP genel başkanı biz saldırınca geri adım atacak. Bir milim geri adım atmayacağım. Şehit cenazesine gitmemi niçin istemiyorlar? Sanıyorlar ki saldıracağız, Kemal Kılıçdaroğlu şehit cenazesine katılmasın. Katılacağım, o şehitler 82 milyonun şehidi.”

Kılıçdaroğlu, “Bunları hiç birisi gerçek anlamda Müslüman değildir. Şehit cenazesini katıldık namaz kaldırmadılar. Siz şehitten, namazdan ne istiyorlar? Ben bir Mehmetçik babasıyım, saldırganlara söylemek isterim. Şehitler ölmez, vatan bölünmez. Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sakarya’da, Afrin’de var şehidimiz. Biz şehitler arasında ayrım yapmadık. Biz şehitlerin arasında ayrımcılık yapmadık” dedi.

“Ben saldırıya uğradığım için üzülmedim. Hak, hukuk diyenler saldırıya uğramıştır tarih boyunca. Feriştahı gelse hukuk diyeceğiz” diyen CHP lideri, “Şehidimiz için üzüldüm. Beni üzen şehide yapılan saygısızlıktır. Cenaze namazı doğru dürüst kılınmadı. Anne, baba acılıdır” ifadelerini kullandı.

‘CANIMI VERMEYE HAZIRIM’

“Bu ülkenin çakıl taşını bir kişiye vermem. Canını verecek kişi varsa onun adı Kemal Kılıçdaroğlu’dur” diyen CHP lideri, “Bir canım var. Bu ülkenin bekası, huzuru, kalkınması için, bu ülkenin bütün çocuklarının mutlu olması için bir can gerekiyorsa o canı vermeye hazırım. Hiçbir saldırı bizi yıldıramaz. Bu ülkeyi büyütmek zorundayız. Ne yaparsanız yapın asla vazgeçmeyeceğiz” çıkışı yaptı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89