• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 3 °C

Kıbrıslılar Erdoğan’ı daha çok kızdıracak

Kıbrıslılar Erdoğan’ı daha çok kızdıracak
Kıbrıslı sendikacıların Erdoğan’ın “besleme” sözüne tepki göstermek için bugün yapacağı basın açıklamasına geniş katılım bekleniyor.

Kıbrıslı sendikacıların Erdoğan’ın “besleme” sözüne tepki göstermek için bugün yapacağı basın açıklamasına geniş katılım bekleniyor. Kıbrıs’ta 27 şubatta da büyük bir miting yapılacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın KKTC’nin başkenti Lefkoşa’daki sendika mitinginde, Ankara’ya yönelik protestolara karşılık olarak yaptığı “besleme” açıklamasına tepkiler dinmiyor.

Erdoğan’ın sert sözlerle eleştirdiği mitingi gerçekleştiren Sendikal Platform bugün saat 11.00’de Lefkoşa’daki Türkiye Büyükelçiliği önünde bir basın açıklaması yaparak Erdoğan’ın sözlerini protesto edecek.

Yeniden miting yapılacak

Erdoğan’ın, Sendikal Platform’un mitingi için dün bir kez daha dile getirdiği “Güney’le birlikte organize ettiler” iddiasına cevap veren, Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Örgütlenme Sekreteri Abdullah Korkmazhan ve Yeni Kıbrıs Partisi’nden (YKP) Murat Kanatlı, Kıbrıslı Türklerin tepkisinin anlaşılması gerektiğini söyledi.

Bugünkü basın açıklamasının ardından Sendikal Platform ve siyasi partilerin yeni bir miting için tarih belirleyeceğini belirten Korkmazhan bu tarihin büyük ihtimalle 27 şubat olacağını bildirdi.

Başbakan Erdoğan’ın uyarılarından sonra KKTC Başbakanı İrsen Küçük’ün eylemlere karşı tedbir alınacağı yönünde açıklamalar yaptığını belirten Korkmazhan, “Bizi askerle karşı karşıya mı getirecekler? Ne yapacaklar merak ediyorum” dedi.

Açıklama kitlesel olabilir

Sendikal Platform’un Türkiye Büyükelçiliği önündeki basın açıklamasının liderler düzeyinde planlandığını belirten Korkmazhan, Erdoğan’ın son açıklamalarından sonra geniş bir katılım beklediğini söyledi.

Türk hükümetinin tepki göstermek yerine Kıbrıslı Türklerin neden meydanlarda toplandığını anlamaya çalışması gerektiğini belirten Korkmazhan, 28 ocaktaki mitingin Güney’le birlikte organize edildiği iddialarının da kesinlikle gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Bu arada önceki gün gazetemizde yayımlanan söyleşisinde yer alan “Erdoğan’ı kızdıran pankartların arkasındaki isim” ifadesine açıklık getiren Korkmazhan, ‘Yasemin Hareketi’ imzalı ‘Kurtarıldık, Hass..tir’ pankartıyla hiçbir ilgisinin olmadığını söyledi.

Tepki sokaklara yansıyacak

Erdoğan’ın açıklamalarından sonra Büyükelçilik önündeki basın açıklamasının geniş katılımlı bir gösteriye dönüşeceğini belirten YKP Yöneticisi Murat Kanatlı da Erdoğan’ın “Eylemleri Rumlarla birlikte yapıyorlar açıklamasına tepki gösterdi. Kanatlı “Giderek artan bir tepki var bu tepki sokaklara yansıyacaktır” dedi.

Kıbrıs Rum Yönetimi: Eylemlerle ilgimiz yok

Kıbrıs Rum yönetimi Sözcüsü Stefanos Stefanu, “Kıbrıslı Türklerin yaptığı protesto eylemleri ile hiçbir ilişkileri olmadığını’’ söyledi.

Rum sözcü, Kıbrıslı Türklerin eylemlerinin, Türkiye’nin, “yasadışı’’ olduğunu iddia ettiği, Kıbrıs’taki varlığı konusunda “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a birçok cevap verdiğini’’ söyledi.

Stefanu, “Kıbrıslı Türklerin Başbakan Erdoğan’a, Türkiye’den beslenmedikleri, onurları olduğu, Kıbrıslı Rumların da onuru olduğu, bu nedenle ‘işgalden’ kurtulma mücadelesi verdiği, kendi birleşik devletinde, kendi yerinin efendisi olarak yaşamak istediği mesajını ilettiklerini” bildirdi.

Ada basını tepkili

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın KKTC’de 28 ocakta düzenlenen mitingde açılan pankartlarla ilgili olarak “Türkiye buradan çek git, diyor. Sen kimsin be adam” yönündeki sözleri KKTC medyasında geniş yankı buldu.

» KIBRIS: Ankara’da hesap soracak, başlığını attı. Gazete, “Erdoğan Kıbrıslı Türklere çok ağır eleştirilerde bulundu” dedi.
» AFRİKA: “Erdoğan sen kimsin be adam” diye soruyor, biz de ona soruyoruz” spotlarıyla haberi “Ya sen kimsin” diyerek manşete çekti.
» RUM POLİTİS: Yeni Mübarek.
» FİLELEFTHEROS: İşgal altındaki bölgelerde çatışmalara ramak kala.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89