• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 12 °C

KESK operasyonu: en az 58 gözaltı

KESK operasyonu: en az 58 gözaltı
Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin talimatıyla KESK ve bağlı sendikaların çok sayıda yöneticisi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

KCK Soruşturması kapsamında Ankara, Eskişehir, Aydın, Hakkari, Adana ve İzmir'in de arasında bulunduğu değişik illerdeki 11 adreste arama yapılıyor.

Şüphelilerin ikametleri ile görev yaptıkları sendikalardaki odalarında aramalar sürüyor. Arama yapılan yerler arasında KESK Genel Merkezi ile Eğitim Sen Genel Merkezi de yer alıyor. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü polislerinin, sabah 06.00 sıralarında Eğitim Sen Genel Merkezi'ne giderek, arama yapmaya başladığı kaydedildi.

LAMİ ÖZGEN SİLVAN'DA GÖZALTINA ALINDI

KCK soruşturması kapsamında KESK Başkanı Lami Özgen'in de Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde gözaltına alındığı öğrenildi.

KESK HAKKARİ ŞUBESİ'NDE ARAMA

Hakkari'de KESK Şubeler Platformunda aramalar yapılıyor. KESK'e bağlı DİVES Genel Başkanı Lokman Özdemir ile Yapı-Yol Sen Hakkari Temsilcisi İlhan Akbaş'ın evine arama yapıldı.. Emniyet ekipleri KESK Hakkari Şubesindeki aramalarını sürdürüyor.

TUNCELİ EĞİTİM-SEN BAŞKANI GÖZALTINDA

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Tunceli Şubesi'nde arama yapılırken, şube başkanı gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Tunceli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Eğitim-Sen Tunceli Şubesi'nde arama yapıldı. Sabah saat 06.00'da gerçekleşen aramanın ardından Eğitim-Sen Tunceli Şube Başkanı Hasan Ölgün’ün oturduğu Atatürk Mahallesi'ndeki evinde de arama yapıldı. Her iki aramada bilgisayar ve bazı dökümanlara el konulurken, Eğitim-Sen Tunceli Şube Başkanı Hasan Ölgün gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

ESKİŞEHİR EĞİTİM-SEN'DE ARAMA

Eğitim-Sen Eskişehir Şubesi'nde Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri arama yaptı. Sabah saat 06.00 sıralarında Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı'nın oturduğu Yenikent Mahallesi'ndeki evinde arama yaptı. 5 katlı apartmanın en üst katında arama yapan polisler bilgisayarlar ile bazı dokümanlara el koydu. Yaklaşık 2 saat süren aramanın ardından Ali Paşa Şanlı ekip otosuna bindirildi Şanlı, gazetecilere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın isteği doğrultusunda aramaların yapıldığını söyledi. Terörle Mücadele Şubesi ekipleri Ali Paşa Şanlı ile birlikte İstiklal Mahallesi'ndeki Verem Savaş İş Merkezi'nde bulunan Eğitim-Sen Şube binasına geldi. Polisler burada arama çalışması başlattı. Yetkililer herhangi bir gözaltının olmadığını, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla şube başkanı Ali Paşa Şanlı'nın evinde ve şube binasında arama yaptıklarını söyledi. Eğitim-Sen Şube Sekreteri Faik Alkay yapılan aramaların kendilerine yönelik bir baskı ve sindirme amacını taşıdığını öne sürdü. Alkay, Eğitim-Sen'e yönelik aramaların Türkiye'nin çeşitli illerinde de yapıldığını kaydetti.

HABER-SEN'DE ARAMA

Adana'da KCK soruşturması kapsamında Haber-Sen Adana Şube Sekreteri Yusuf Kösele gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde merkez Seyhan ilçesi Yeşilyurt Mahallesi'nde bulunan PTT Lojmanları'na gelen polisler, KESK'e bağlı Haber-Sen Adana Şube Sekreteri Yusuf Kösele'nin evinde arama yaptı. Aramaların sona ermesinin ardından Kösele gözaltına alındı.

Kösele, Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Adana Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Yusuf Kösele'nin buradaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Ankara'ya götürüldüğü öğrenildi.

BİRÇOK ADRESTE ARAMA

Polis ekiplerinin, KESK ve Eğitim-Sen genel merkezleri başta olmak üzere Hakkari, Eskişehir, Adana, Aydın, İzmir ve Adana'da bazı adreslerde arama yaptığı öğrenildi.

KESK'TEN AÇIKLAMA

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Ankara Şubeler Platformu, yaptığı yazılı açıklamada KESK Genel Başkanı ile birlikte 33'ü Ankara'dan, 25'i ise Diyarbakır, İstanbul, Ağrı, Bitlis, Siirt, Adana, Eskişehir olmak üzere 58 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Yapılan yazılı açıklama şöyle:

"Ankara'da KESK Genel Merkezi ile KESK'e bağlı Eğitim-Sen, SES, ESM, Tüm Bel-Sen, Haber-Sen ve Tarım Orkam-Sen'in genel merkezlerine, kimi şubelerine ve kamu emekçilerinin evlerine günün ilk ışıklarıyla birlikte baskınlar düzenledi. KESK Genel Başkanı ile birlikte 33'ü Ankara'dan, 25'i ise Diyarbakır, İstanbul, Ağrı, Bitlis, Siirt, Adana, Eskişehir olmak üzere 58 kişi gözaltına alınmıştır. Yapılan bu baskıyı protesto etmek için bugün saat 17:00 de Kızılay YKM önünde toplanarak Başbakanlığa yürüyoruz. Tüm şubelerimizin katılım için duyarlılık göstermelerini bekleriz."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89