• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 27 °C
  • Berlin 20 °C

KDP, Goran ve YNK ile görüştü

KDP, Goran ve YNK ile görüştü
Federal Kürdistan'da 2 yıldan bu yana devam eden siyasi krizi çözmek, Parlamento’nun yeniden işler hale gelmesini ve Hükümet’in yeniden revize edilmesini sağlamak amacı ile KDP heyeti Süleymaniye’de Goran ve YNK heyetleri ile bir araya geldi.

KDP heyeti öğlen saatlerinde YNK'li yöneticiler ile biraraya geldikten sonra Goran heyeti ile görüştü. 

Yaklaşık 1 yıldan fazladır görüşmeyen Goran - PDK heyetleri bugün Süleymaniye’ de Goran Hareketi lideri Nowşirvan Mustafa’nın evinde biraraya geldi. 

Görüşmeden sonra PDK ve Goran heyetleri, toplantının içeriğine ilişkin basın açıklaması yapmadılar. 

PDK heyetinde yer alan Ahmed Kanî yaptığı kısa açıklamada Goran ile yapılan görüşmelerin olumlu geçtiğini Kürdistan Bölge Başkanlığı, Parlamento Başkanlığı ve Hükümet başkanlığı sorununu görüştüklerini belirti. 

KDP - YNK görüşmesi 

KDP Heyeti Goran ile görüşmesinden önce bugün Süleymaniye’de YNK heyeti ile de biraraya geldi.

partkomal-(6)-001.jpg

Politbüro Sekreteri Fazil Mîranî başkanlığındaki PDK heyeti, bugün öğlen saatlerinde Süleymaniye’deki YNK Politbüro merkezini ziyaret etti. Fazil Mîranî ve Politbüro üyeleri Ezedîn Berwarî, Mehmud Mihemed, Kekemîn Necar, Ehmed Kanî ve Dilşad Şeban’dan oluşan PDK heyetini, Politbüro Sorumlusu Mele Bextiyar ve Politbüro üyeleri Hekîm Qadir, Rifhet Ebdullah, Şex Cefer, Rizgar Elî, Omer Fetah ve Seîdî Ehmed Pîre’den oluşan YNK heyeti karşıladı. 

6 ay sonra Süleymaniye’de biraraya gelen KDP ve YNK, yaklaşık 2 saatlik görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

YNK Politbüro Sorumlusu Mele Bahtiyar, iki tarafın da birbirini anladığını ancak herhangi bir konuda karar alınmadığını söyledi. Mele Bahtiyar şöyle devam etti: “Umarım bir sonraki görüşmemizde sorunları azaltır ve hatalarımızdan ders çıkarırız. 6 ay sonra verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantıda Barzani’nin girişimini değerlendirdik. Halkın geçim sıkıntıları ve YNK ile KDP arasındaki sorunları nasıl çözebiliriz onu konuştuk. Ancak her iki tarafta şu konuda hem fikir; yapmayıp pişman olacağımıza, yapıp pişmam olalım daha iyi.”

partkomal-(2)-001.jpg

PDK Politbüro Sekreteri Fazil Mîranî de, Federal Kürdistan Başkanı Başkanı Mesud Barzani’nin önerdiği projenin tartışılabilmesi için siyasi taraflar arasında bir barış ve diyaloğun şart olduğunu belirterek, siyasi partiler arasında diyalog geliştirildikten sonra çözüm tartışmalarının gelişebileceğine işaret etti. YNK ile tarihi bir geçmişlerinin olduğunu belirten PDK Politbüro Sekreteri Fazil Mîranî, ''Elde edilen kazanımlarımız ortaktır. Ama PDK ve YNK, yaşanan eksiklerden de sorumludur. Bu, bizim toplantımızı daha hayati kılıyor. İki parti 6 ayı aşkın bir süredir toplanmadı ancak iletişimimiz devam ediyordu'' dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89