• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 11 °C

KCK'den çok sert Hüda-Par açıklaması

KCK'den çok sert Hüda-Par açıklaması
KCK Eşbaşkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada "IŞİD ne kadar Müslüman ise Hüda-Par da o kadar Müslüman’dır" denildi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı yaptığı yazılı açıklamada “AKP devleti şunu çok iyi bilmelidir; AKP’nin desteği olmadan Hüda - Par hiçbir varlık gösteremez. AKP, Rojava'ya karşı IŞİD’i, Kuzey Kürdistan'da özgürlük hareketine karşı ise Hüda - Par’ı kullanmaktan ve desteklemekten vazgeçmelidir. AKP’nin Kürt düşmanlığını bir de Hüda-Par üzerinden uygulaması kadar, tehlikeli ve kirli bir şey olamaz” dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı’nın açıklaması şöyle:

“Hüda-Par paramiliter güçleri, polisin gözleri önünde halka silahla saldırı gerçekleştirmiş, bu saldırılarda birçok yurtsever yaralanmış, biri çocuk, iki kişi şehit düşmüştür. Saldırılar bizzat AKP devletinin polis ve asker güçleriyle Hüda-Par paramilliter güçleri tarafından yapılmıştır.

Ortada bir provokasyon varsa, bunun planlayıcısı ve uygulayıcısı AKP devletinin kendisi olmuştur. Hüda - Par sadece kullanılan bir paravan örgüttür. Eli yüzlerce yurtsever kürdün kanında olan Hüda-Par, IŞİD gibi sahte, kirli ve çirkin biçimde İslam adına sığınmaktadır. Kendilerini Müslüman diye tanıtmaktadırlar, yalan söylüyorlar. IŞİD ne kadar Müslüman ise Hüda-Par da o kadar Müslüman’dır. Hüda-Par, yazılı ve görsel basın ve medyasında 24 saat yaptığı yayınlarla açıkça çatışma ve provokasyon çığırtkanlığını yapmakta, tehditler savurmaktadır. Hüda-Par’ın bu gücünü 90’lı yılarda olduğu gibi, bugün de AKP devletinden aldığı açıktır. Dolaysıyla Hüda-Par sadece sömürgeciliğin bir paramiliter gücüdür.

Hüda-Par, Hizbullah’ın bir devamı olarak legal parti biçiminde örgütlenmiştir. Hizbullah’ın, 90’lı yılarda devletle birlikte gerçekleştirdiği cinayetlerle, Kürt halkının varlığına ve özgürlüğüne kastettiği bilinmektedir. Demokrasi ve özgürlük için hiçbir bedel ödemeyen ve hiçbir mücadelesi olmayan Hüda-Par, Hizbullah’ın bir devamı olarak Hizbullah’ın geçmişte yaptıklarını yapmakta, sadece Kürt halkının demokrasi ve özgürlük mücadelesine yönelmektedir. Hüda-Par’ın bunun dışında bir marifeti olmamıştır. Kürtler, geçmişi suç ve karanlık olaylarla dolu bu paramiliter hareketi çok iyi tanımalıdır.

AKP devleti şunu çok iyi bilmelidir; AKP’nin desteği olmadan Hüda-Par hiçbir varlık gösteremez. AKP, Rojava'ya karşı IŞİD’i, Kuzey Kürdistan'da özgürlük hareketine karşı ise Hüda-Par’ı kullanmaktan ve desteklemekten vazgeçmelidir. AKP’nin Kürt düşmanlığını bir de Hüda-Par üzerinden uygulaması kadar, tehlikeli ve kirli bir şey olamaz.

Halkımızı demokrasi ve özgürlük düşmanı güçlerin saldırıları karşısında duyarlı olmaya, kendi öz savunmasını geliştirerek mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz.” (anf)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89