• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 21 °C

KCK operasyonu: 50 gözaltı!

KCK operasyonu: 50 gözaltı!
Şırnak il merkezinde düzenlenen KCK operasyonu kapsamında 35 kişi gözaltına alındı. İşte ayrıntılar...

Şırnak Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri tarafından düzenlenen operasyonlarda, aralarında Şırnak Belediye Meclis üyeler; Üyesi Maruf İke, Aydın Pusat, Temer İdin, Cemil Yorgun'un yanı sıra Eğitim-Sen Şırnak Şube Başkanı Serhat Uğur, BDP Şırnak İl Başkan Yardımcısı Salih Gülenç, Şırnak Barosu çalışanı Perihan Cihan, BDP İl Yöneticisi Selman Uysal, BDP Çalışanları Adnan Kaplan, Azime İke, Hasan Bayar, Taybet Belge, Asya Atılgan, Agit Yiğit ve Mehmet Birlik bulunduğu toplam 50 kişi gözaltına alındı.

BDP Şırnak İl binasında da saat 06.00 arama yapan ekipler 3 çuval dolusu belgeye el koydu. BDP İl Başkanı Abit İke; "Aldığımız bilgiye göre Şırnak Merkez'de 35 arkadaşımız gözaltına alındığını biliyoruz. Savcının talimatı diyerek bizi arayan emniyet güçleri sabah saat:06.00'da partiye gelerek her yeri aradılar. 2-3 saat boyunca binanın tüm odalarını gezerek, tüm evraklara baktılar. Ama ne yazık ki bekledikleri veya şüphelendikleri şeyleri parti de bulamadılar." dedi.

DEMİRTAŞ'TAN GÖZALTI YORUMU

Yapılan operasyonla ilgili bir açıklama yapan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Şırnak ve Cizre'de 30'dan fazla arkadaşımız gözaltında. Aralarında belediye meclis üyeleri, parti üyeleri var. Şırnak il binası ve Cizre il binası mahkeme kararı ile savcı eşliğinde aranmış. Siyasi operasyonun olacağını daha önceden söylemişlerdi. 2009 yılından beri KCK operasyonu adı altında kesintisiz yapılan baskınlar, BDP'yi tasfiye etme, gücünü bitirme operasyonudur. Bu operasyonu yapanlara şunları söyleyeyim: BDP halkın kendisidir. BDP'yi bitirmek isteyen, bu halkı bitirmeyi göze almalıdır. Eğer bunu göze alıyorlarsa bizi bitirebilirler. Yok bunu göze alamıyorlarsa bu ucuz senaryolardan vazgeçsinler. Şu anda ceza almayan, Yargıtay'da ceza almayan hiçbir yöneticimiz yoktur" dedi.

Demirtaş, Kürt halkının ve kendilerinin terörist ilan edildiğini belirterek, "Yani bütün bir halkı terörist ilan etmiş bir hükümet var. Eğer biz teröristsek ve 10 milyonluk bir halkı terörist olarak tanımlıyorsa hükümet kendinden utanmalıdır, bunu bu şekilde tanımlayan savcılar kendinden utanmalıdır. Biz düşüncelerimizi, fikirlerimizi her platformda çekinmeden söylüyoruz, konuşmaktan çekinmiyoruz. Eğer bu terörizmse bizim bu siyasi faaliyetlerimizden daha fazlasını görecekler. Geri adım atmak yok bizler açısından" şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89