• BIST 9732.98
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 24 °C
  • Diyarbakır 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C
  • Berlin 10 °C

KCK: Hewler toplantısına desteğimiz tamdır

KCK: Hewler toplantısına desteğimiz tamdır
KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı Hewler’de PYD ve KDP arasında gerçekleştirilen görüşmelere “siyasi desteklerinin tam olduğunu” açıkladı.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Hewler'de Federal Kürdistan Başkanı Mesut Barzani Başkanlığında gerçekleşen ve Rojava’nın siyasi temsilcilerinin katıldığı toplantıya ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

KCK’nin konuyla ilgili açıklaması şöyle:

Bugün dört parçada Kürtlerin kalbi Rojava Kürdistan’da atmaktadır. Halkımız Rojava Devriminden büyük heyecan duymaktadır. Rojava halkının kahramanca direnişi, Rojava’nın özgürleştirilmesi ve kendi kendini yönetmesi dört parçadaki halkımızın özgür ve demokratik yaşam mücadelesini güçlendirmektedir. Ancak dört parçadaki halkımız Rojava’da birlik olunmaması ve devrimi zayıflatan yaklaşımlar nedeniyle kaygılar da yaşamaktaydı. Rojava’da birlik olmama ve bu konuda farklı yaklaşımlar sadece Rojava Devrimini zayıflatmıyor; ulusal birlik konusunda da olumsuzluklar yaratıyordu. Bu durum, Kürt halkının özgürleşmesini istemeyen siyasi güçleri de cesaretlendiriyordu. Bu durumu düzeltmek için Hareketimiz başından beri sorumlu davranmıştır.

DESTEYA BİLİND’İN CANLANDIRILMASI ÖNEMLİ BİR ADIM

Hem Rojava’daki siyasi güçler üzerinde etkisi olan güçlerin hem de Rojava’daki siyasi güçlerin bir araya gelmesi için çaba gösterilmiştir. PKK ile KDP arasındaki ilişki ve görüşmeler sonucunda Rojava’daki her iki meclisin bir araya getirilip Desteya Bilind’ın yeniden canlandırılması durumunun sağlanması önemli bir adım olmaktadır. Çünkü Rojava’da gerçekleşen büyük devrimin ve ortaya çıkan tarihsel fırsatın değerlendirilmesi konusunda tüm yurtsever güçlerin sorumluluğu bulunmaktadır. Bu açıdan Rojava’daki tüm yurtsever demokrat güçlerin de PKK ve KDP arasında gerçekleşen mutabakat gereği bir araya gelmesi ve ortak politika ve tutumlar belirlemesi Rojava Devrimi açısından çok önemli sonuçlar doğuracaktır.

Hiçbir eksiklik ve yetersizlik Rojava’da farklı davranmayı gerekli kılmaz. Bu açıdan büyük küçük tüm siyasi grupların bir araya gelerek tartışmaları, Desteya Bilind’ı canlandırarak daha önce tüm Kürdistan halkına verilen umudu yeniden güçlendirmeleri beklenmektedir. Bu konuda tüm güçler mütevazı ve gerçekçi olmalıdır.

ROJAVA’DA BİRLİK EN DOĞRU TUTUMDUR

Hewler’de bir araya geliş konusunda tarihsel sorumluluk ve köklü bir irade ortaya konmuştur. Son aylarda yaşanan Rojava devrimine karşı gösterilen farklı tutumlar, eksiklikler, zorluklar ve sıkıntılara rağmen sürekli Rojava halkı ve tüm parçalardaki halkımızın çıkarları düşünülerek hareket edilmiştir. Doğru yaklaşım ve tutumlarda ısrar edilerek halkımızın çıkarına olan yapılmaya çalışılmıştır. Bu açıdan Hewler’de bir araya gelecek Rojavalı siyasi güçlerin PKK ile KDP arasında en üst düzeyde sağlanan mutabakat çerçevesinde gerçekleşen bu buluşmaya gereken anlamı vermeleri ve Rojava Devrimini güçlendiren ve dünya karşısında birlik olunmasını sağlatan bir kararlaşmaya varmaları doğru olacaktır. Zaten 2012’deki ilk Hewlêr toplantısı da böyle bir mutabakat çerçevesinde gerçekleşmişti.

GÜNEY YÖNETİMİ 1. HEWLER TOPLANTISINA SAHİP ÇIKMALI

KCK olarak 2012’de gerçekleşen ilk Hewlêr toplantısının yapılması ve Desteya Bilind’in oluşturulması konusunda üzerine düşen bütün sorumlulukları yerine getirmiş, olumlu gelişmelerin sağlanması için gereken her türlü çaba gösterilmiştir. Bugüne kadar da Desteya Bilind’ın doğru bir yapılanma olduğu ve çalışması gerektiği konusundaki düşüncemiz değişmemiştir. Bu nedenle Hewlêr’de yeniden toplanması ve Desteya Bilind’in yeniden canlandırılması konusunda gerçekleşen mutabakat için de üzerimize düşen sorumluluk yerine getirilecektir. Güney Kürdistan yönetiminin de birinci Hewlêr toplantısı ve sonuçlarına sahip çıkarak Rojavalı siyasi güçlerin yeniden bir araya gelmesine ev sahipliği yapması, yapılacak görüşmelerin sonuç alıcı olmasını sağlatacaktır. Önceki bir araya gelişin ve Desteya Bilind’ta buluşmanın yarattığı olumlu sonuçlar ve ortaya çıkardığı olumsuzluklar da değerlendirilerek Rojava’da başarılı bir ulusal demokratik birliğin ortaya çıkarılacağına kuşkumuz yoktur.

CENEVRE KONUSUNDA ORTAK TUTUM ALINMALI

Bu açıdan Hewlêr’de yapılan toplantıya siyasi desteğimiz tamdır. Sayın Mesut Barzani’nin ev sahipliğinde yapılacak toplantı Rojava Devrimi açısından çok önemli sonuçlar yaratacaktır. Rojava Devrimi güçlenecektir. Eğer bu toplantıyla Desteya Bilind iradesinde devlete, muhalif güçlere ortak bir yaklaşım gösterilerek Cenevre konusunda ortak tutum alınır ve geçici ortak yönetim bu temelde güçlendirilirse Kürt sorununun çözümü ve Suriye'nin demokratikleşmesinde başat ve temel bir rol oynanacaktır.

Rojava’daki siyasi güçler başta olmak üzere tüm Kürdistanlı siyasi güçleri bu tarihsel dönemde sorumlu davranmaya ve halklarımızın beklentilerini karşılamaya çağırıyoruz. Bu temelde Hewlêr’deki buluşmaya başarılar diliyor, Rojava Devriminin arkasında olduğumuzu bir daha vurguluyoruz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89