• BIST 9883.12
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 29 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 13 °C

KCK: Hewler saldırısı tüm Kürtlere yapılmıştır

KCK: Hewler saldırısı tüm Kürtlere yapılmıştır
KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı, Hewler'de yapılan bombalı saldırıları kınayarak Güney Kürdistan halkına ve hükümetine başsağlığı diledi.

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı Hewler'de dün gerçekleşen bombalı saldırılarla ilgili yazılı bir açıklama yaparak saldırıyı kınadı. Saldırının tüm Kürtlere dönük olduğunun altını çizen KCK, Kürt halkının bu saldırılara ortak tutum koyması ve meşru savunmasını güçlendirmesi gerektiğini belirtti. Saldırının Rojava'daki saldırıların yoğunlaştığı bir döneme denk geldiğine dikkat çekti.

SALDIRI TÜM KÜRTLERE YÖNELİKTİR

KCK'nin açıklaması şöyle:
"Hewler’de yapılan saldırılarda yaşamını yitiren 6 Kürdün ailesine ve Güney Kürdistan Hükümetine başsağlığı yaralılara da acil şifalar diliyor ve bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Dünya genelinde güçler arasında yaşanan çelişki ve derinleşerek ortaya çıkan kutuplaşmalar, bölgemiz Ortadoğu’ya adeta yeni bir dünya savaşı biçiminde yansımaktadır. O nedenle özellikle İslam dünyası içinde adeta şiddet sarmalı ile örülmüş bir kaos durumu yaratılmıştır. Bu kaos ortamında Kürtler, sorunlarını barışçıl yollarla ve diğer halklarla kardeşlik içinde çözme iradesi ortaya koyarak şiddeti devreden çıkarma çabası göstermektedirler. Bu temelde Irak’taki kaotik duruma rağmen Güney Kürdistan şiddetten uzak, istikrarlı bir coğrafya olmayı başarmıştır. Zaman zaman zaman saldırılar yapılmış olsa da genel olarak huzur ortamı korunmuştur. Iraktaki şiddet sarmalının Güney Kürdistan’a girmesine fırsat verilmemiştir.,

ÇETE SALDIRILARIYLA EŞ ZAMANLI OLMASI DİKKAT ÇEKİCİ

Fakat Rojava’da son bir yıldır Kürtlere karşı sürdürülen çete saldırılarıyla eş zamanlı olarak Güney Kürdistan’ın başkenti Hewler’in orta yerinde bombalı saldırıların yapılması şiddet sarmalının Kürdistan geneline de yayılmak istendiğini göstermektedir. 6 Kürdün şehit düştüğü ve onlarcasının yaralandığı bu durumun tüm Kürtlere yönelik bir tehdit olduğu açıktır. Bu gerçeklik de tüm parçalardaki Kürtlerin bu tür saldırılara karşı ortak tutum takınması gerektiği ni açıkça göstermektedir.

29 Eylül 2013 günü Hewler’de bomba yüklü araçlarla gerçekleşen bu saldırı sadece Hewler halkına ya da Yerel hükümete karşı yapılmamıştır. Bu saldırılar tüm Kürtlere yapılmıştır. 2 yıldır kendisini savaş dışında tutan Rojava halkına yönelik saldırılar nasıl ki tüm Kürtlere yönelikse Hewler saldırısı da tüm Kürtlere yöneliktir. Kürtler bu saldırılarla ya sindirilmek istenmekte ya da kendi politikalarının parçası yapılmaya çalışılmaktadır. Halen Kürtlerin özgür ve kendi iradeleriyle yaşamı kabul edilmemektedir. O nedenle dünyanın neresinde olursa olsun tüm Kürtler, Kürtlere yönelik olarak yapılan her saldırıyı kendine yönelik olarak algılamalıdır. Ve bu temelde de Ortak tutumu koymalı ve meşru savunmasını güçlendirmelidir. Kürtler ancak böyle tüm parçalarda huzur içinde özgür ve demokratik yaşamlarını sağlayabilirler. Bu nedenle Rojava’daki saldırıları da Hewler’deki saldırıları da insanlık suçu olarak görüyor ve şiddetle lanetliyoruz.

SALDIRIYI HAREKETİMİZE YAPILMIŞ BİR SALDIRI OLARAK GÖRÜYORUZ

Bizler de bu saldırıyı aynı zamanda hareketimize de yapılmış bir saldırı olarak görüyor ve benzeri olayların yaşanmaması için üzerimize düşen görev ve sorumlulukları yerine getireceğimizi bir daha tekrarlıyoruz."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89