• BIST 9714.69
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Diyarbakır 29 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 11 °C

KCK: Gerilla, Güney Kürdistan'ın savunması için hazırdır

KCK: Gerilla, Güney Kürdistan'ın savunması için hazırdır
KCK, Musul'u ele geçiren IŞİD'in Federal Kürdistan Bölgesi'ne yönelik oluşturduğu tehdit için açıklama yaptı.

KCK Eş Başkanlığı, Musul'u ele geçiren IŞİD çetelerinin Federal Kürdistan Bölgesi'ne yönelik oluşturduğu tehdit için Bölge hükümetine "Kürdistan gerillası, başta Şengal ve tehdit altındaki Güney Kürdistan halkımız olmak üzere, tüm Kürdistan'ın savunması ve güvenliği için hazırdır" mesajı verdi.

KCK bu saldırılara karşı hem Rojava ve Federal Kürdistan'daki halkın kazanımlarını korumak hem de halkın topyekun özgürlüğünü gerçekleştirmek için Kürt Uusal Birliği'ni toplama çağrısı da yaptı.

DİHA'da yer alan habere göre; rak'ın Musul vilayetini ele geçirip oradan diğer merkezleri kontrol altına almak için harekete geçen Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD)'e ilişkin dün peşmergeye birlikte savaşma çağrısı yapan YPG'nin ardından KCK Eş Başkanlığı da bugün bir mesaj yayınladı.

Uluslararası ve gerici bölgesel bazı güçlerin desteklediği çapulcu-çete örgütü IŞİD'in saldırılarının Federal Kürdistan'a kadar yayıldığı vurgulanan açıklamada, esas amacı Kürt halkının varlığını ve özgürlüğünü yok etmek olan bu çete örgütünün iki yıl boyunca Rojava'da, halka karşı hunharca katliamlar gerçekleştirdiği hatırlatıldı. Ancak YPG güçlerinin ve Rojava halkının gösterdiği kahramanca direniş karşısında IŞİD'in üst üste darbelenmiş ve tarihi yenilgiler aldığını belirtilen açıklamada, "Rojava Kürdistan'da sonuç alamayınca, Güney Kürdistan'da vahşi katliamlar gerçekleştirmeye başlamıştır. İŞİD bugün yurtsever direnişçi çizgiyle bir savaş halindedir. En son Musul'u işgal etmesinin altında yatan gerçek, Kürt halkının tüm kazanımlarına ve Güney Kürdistan'a yönelmektir" vurgusunda bulunuldu.

Özgür ve demokratik Ortadoğu elzem

KCK açıklamasında, her türlü etnik ve mezhepsel milliyetçilikten, yine ulus-devletçi zihniyetten uzak, halkların demokrasi içinde kardeşçe bir arada yaşayabileceği özgür ve demokratik bir Ortadoğu'nun ezilen ve direnen tüm halklar için elzem olduğunun altı çizildi. Bu doğrultuda da tam bir çapulcu-çete örgütü olan İŞİD'e karşı Kürt, Arap, Asuri, Ermeni, Türkmen ve demokrasiden yana olan tüm halkların ve direnişçi güçlerin bir araya gelip, ortak mücadeleyi geliştirmeleri gerektiği çağrısı yapıldı.

'Kürdistan gerillası, tüm Kürdistan'ın savunması ve güvenliği için hazırdır'

Bu çağrısının devamında da dün YPG'den gelen çağrıyı tamamlayan şekilde "Kürdistan'ın kazanımları bugün açık bir tehdit altındadır. Ancak Kürdistan savunmasız değildir. Kürdistan gerillası, başta Şengal ve tehdit altındaki Güney Kürdistan halkımız olmak üzere, tüm Kürdistan'ın savunması ve güvenliği için hazırdır. Kürdistan gerillası, IŞİD çetelerine her şart altında karşılık verecek güçtedir. Gerilla güçlerimiz, halkımızın ve Güney Kürdistan'ın güvenliğini sağlamak için, her türlü desteği vermeye ve peşmerge güçleriyle birlikte aktif bir biçimde savaşmaya hazırdır" denildi.

KCK açıklamasında üzerinde durulan bir diğer önemli nokta da "Rojava ve Güney Kürdistan'da, halkımızın kazanımlarına yönelik yapılan saldırılar bir kez daha göstermiştir ki, halkımız, dört parça Kürdistan'da özgürleşmeden hiçbir parçanın kalıcı ve kesin bir güvencesi yoktur" vurgusu oldu.

'Halkımızın yüz yıllık rüyasını gerçekleştirelim' çağrısı

Bu nedenle hem Rojava ve Federal Kürdistan'daki halkın kazanımlarını korumak hem de halkın topyekun özgürlüğünü gerçekleştirmek için, Kürt Uusal Birliği'ne şiddetle ihtiyaç bulunduğu kaydedildi. Bu ihtiyaç üzerine de açıklamada şunlar kaydedildi: "Bunun için Kürdistan'ın dört parçasındaki tüm örgüt ve mücadeleci güçleri dar çıkar hesapları bir tarafa bırakarak, Kürt Ulusal Kongresi'ni bir an evvel toplamak için bir araya gelmeye ve halkımızın yüz yıllık rüyası olan Kürt Ulusal Birliği'ni gerçekleştirmeye çağırıyoruz."

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89