• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Diyarbakır 27 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 11 °C

KCK: AKP hükümetini son kez uyarıyoruz

KCK: AKP hükümetini son kez uyarıyoruz
KCK, Öcalan’ın sağlık sorunlarını dikkate almama, BDP heyetinin 15 günlük görüşme ile Batı Kürdistan devrimini boğma yaklaşımları ile AKP’nin süreci sabote etme çabası içinde olduğunu söyledi.

Demokratik çözüm sürecinin ikinci aşamasının 1 Hazirandan itibaren geçerli olduğu bilinmesine rağmen somut tek bir adım atılmadığını belirten KCK, “Biz hareket olarak son kez AKP hükümetini uyarıyoruz. Tüm halkımız ve kamuoyu tarafından belirttiğimiz konularda en kısa zamanda somut adımların atılmaması halinde, sürecin ilerlemeyeceğini ve bundan da AKP hükümetinin sorumlu olacağının bilinmesini istiyoruz” dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı’nın açıklaması şöyle:

Önder Apo’nun halkların eşit-özgür birliktenliğine götürecek süreci başlatmış bir kişilik olarak, sağlığı, güvenliği ve özgürlüğü konusu hayati derecede önemli bir konudur. İki hafta önce Önder Apo’nun sağlığının tehlikeli bir boyuta ulaştığına dair kamuoyuna ve halkımıza dönük bir açıklama yapmış, hükümeti konunun önemini gözeterek somut adımlar atmaya, halkımızı ve dostlarını da duyarlı olmaya çağırmıştık.

‘ÖCALAN’IN SAĞLIĞI KONUSUNDA HÜKÜMET HİÇBİR AÇIKLAMA YAPMADI’

Bugüne kadar yüzlerce sivil toplum örgütü, onlarca basın açıklaması ve mitingde Önder Apo’nun sağlık sorununa dikkat çekmiş, acil olarak bağımsız bir sağlık heyetinin adaya giderek, Önder Apo’yu kapsamlı bir muayeneden geçirme talebinde bulunmuştur. Hatta bu konuda Kürdistan da ve Türkiye de bazı ilgili kurumlar sağlık heyetini oluşturarak, resmi olarak adalet bakanına da başvurmuştur. Ancak bugüne kadar konuya ilişkin hükümet tarafından hiç bir açıklama yapılmadığı gibi, heyetlerin çağrısına da olumlu-olumsuz bir yanıt verilmemiştir.

Önder Apo’nun sağlığına böyle yaklaşan bir hükümetin, çözüm konusunda samimiyeti hareketimiz, halkımız ve demokratik kamuoyu tarafından ciddi anlamda sorgulanır ve kuşku duyulur hale gelmiştir.

‘AKP ROJAVA’DA BARIŞ VE İSTİKRAR ORTAMINI BOZMAYA ÇALIŞMAKTADIR’

Öte yandan AKP hükümeti sürekli bir biçimde Rojava’da Kürdistan halkının elde ettiği özgürlük imkanlarını tasfiye etmek için Cebhet- Ül Nüsra başta olmak üzere bir çok çeteci, katil grupları desteklemeye, Kürt bölgesinde barış ve istikrar ortamını bozmaya çalışmaktadır. Bununla da, halkımızın kazanımlarını tasfiye etmenin çabası içinde bulunduğu çok açıktır. Rojava’daki halkımızın kazanımlarına tahammül gösteremeyen bir hükümetin, Kuzey Kürdistan’da halkımızın halk olmaktan kaynaklı haklarını tanıması kaygıyla tartışılır bir durum arzetmektedir. AKP’yi Rojava Kürtlerinin ulusal demokratik haklarına gösterdiği bu düşmanca yaklaşımı hızla terkederek, El Kaideci gruplarla ilişkisini kesmeye ve çeteci gruplardan derhal vazgeçmeye çağırıyoruz.

‘GÖNDERDİĞİMİZ MEKTUP ULAŞTIRILMADI’

Çözüm sürecinin bir gereği olarak Önder Apo ile daha fazla görüşme imkanının yaratılması, sadece BDP heyetinin değil, farklı heyetlerin de Önderlikle görüşmesi gerekirken, gelinen aşamada 15 günde bir yapılması gereken BDP heyet görüşmelerinin dahi zamanında yapılmaması, gönderdiğimiz mektubun Önderliğe henüz ulaştırılmaması süreci yeniden tartışmayı gündemimize koymaktadır. Sürecin ikinci aşamasının 1 Hazirandan itibaren geçerli olduğu bilinmesine rağmen hala bu konuda somut tek bir adım atılmış değildir. Bu konuda AKP kendi üzerine düşen görevleri yerine getirmediği gibi, Önderlikle yapılan olağan görüşmeleri de son derece keyfi bir tutumla erteleyebilmektedir. Bunun kabul edilmeyeceği ise çok açıktır.

‘AKP HÜKÜMETİ SÜRECİ SABOTE ETME ÇABASI İÇİNDE’

Öte yandan Kuzey Kürdistan’ da yoğun karakol ve baraj yapımıyla birlikte, koruculaştırma politikası, hava keşif çalışmaları tüm hızıyla sürmektedir. Önderliğin sağlık kontrolü için hala bir heyetin adaya gitmemiş olması, BDP heyet görüşmelerinin belirlenen 15 günlük sürede yapılmıyor olması, Rojava devrimini boğma ve tasfiye hesapları yan yana getirildiğinde, AKP hükümetinin süreci sabote etme çabası içinde olduğu çok açıktır. Durum buyken başbakan, sözcüleri ve basın, süreci sabote etmeye doğru götüren tutumlarını görmezden gelerek, tersinden hareketimizi suçlamaya devam etmektedirler.

‘SON KEZ UYARIYORUZ’

Biz hareket olarak son kez AKP hükümetini uyarıyoruz. Tüm halkımız ve kamuoyu tarafından belirttiğimiz konularda en kısa zamanda somut adımların atılmaması halinde, sürecin ilerlemeyeceğini ve bundan da AKP hükümetinin sorumlu olacağının bilinmesini istiyoruz.

‘ÖNDERLİĞİN SAĞLIK, GÜVENLİK VE ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN SERHİLDANLARI YÜKSELTELİM’

Tekrardan, AKP hükümetini süreci tıkatıcı ve sabote edici yaklaşımlardan vazgeçerek ikinci dönemde üzerine düşen görevleri yerine getirmeye, halkımızı, dostlarımızı ise duyarlı davranarak, Önderliğin sağlığı, güvenliği ve özgürlüğü için serhıldanlarını yükseltmeye çağırıyoruz. (anf)

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89