• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 8 °C

Katliamda örgüt itirafı!

Katliamda örgüt itirafı!
Norveç'te düzenlediği iki saldırıda 76 kişiyi katleden Anders Behring Breivik, dün çıkarıldığı mahkemede eylemi kabul ederken, bunun suç olmadığını savundu.

Norveç'te düzenlediği iki saldırıda 76 kişiyi katleden Anders Behring Breivik, dün çıkarıldığı mahkemede eylemi kabul ederken, bunun suç olmadığını savundu. Çok sayıda Müslüman'ın ülkeye gelmesine izin verdiği gerekçesiyle iktidardaki İşçi Partisi'ni hedef aldığını söyledi.

Breivik, önemli bir itirafta da bulunarak, "İki ayrı hücre ile birlikte hareket ettim." dedi. Norveç'te 76 kişinin ölümü ile sonuçlanan saldırıyı gerçekleştiren Anders Behring Breivik dün ilk kez hakim karşısına çıktı. Yoğun güvenlik önlemleri altında mahkemeye getirilen Breivik'in duruşması basına kapalı yapıldı. Mahkeme heyeti ilk değerlendirmesi sonunda Breivik'e 8 hafta gözaltı verdi. Sorgusu sırasında, ömrünün geri kalanını hapiste geçirmeye hazır olduğunu söyleyen Breivik, mahkemede, yaptığı eylemi kabul ederken, bunun suç olmadığını savundu. Breivik, "amacının Batı Avrupa'yı Müslüman işgalinden korumak olduğunu" söylerken önemli bir ifşaatta bulundu: "İki ayrı hücre ile birlikte hareket ettim."

İşçi Partisi'ni hedef seçmesinin gerekçesini 'ülkeye göçmenleri kabul etmelerini' gösteren Breivik, "Partinin geleceğini ortadan kaldırmak için gençleri hedef aldım." açıklamasında bulundu. Breivik'in gerçekleştirdiği saldırıyı 'bireysel bir hareket' olarak tanımlayan Norveç polisi, mahkemede 'iki hücre ile işbirliği yaptım' açıklamasından sonra olayın örgüt boyutuna eğildi.

Breivik, 1.518 sayfalık manifestosunda İngiltere, Fransa, Almanya, İsveç, Avusturya, İtalya, İspanya, Finlandiya, Belçika, Hollanda, Danimarka ve ABD'deki "kardeşlerinin" yardımlarına teşekkür etmişti. Saldırılarının çok iyi planlanmış olması ve Breivik'in "kardeşlerinin yardımına" teşekkür etmesi örgüt şüphelerini kuvvetlendiriyor. İngiliz polisi, Breivik'in, aşırı sağcı yapısıyla bilinen İngiliz Savunma Birliği (EDF) ile devamlı temas halinde olduğunun ortaya çıkmasının ardından Norveçli katilin bağlantılarını inceliyor. Norveçli saldırgan, manifestosunda Müslümanlara hoşgörüyle bakan hükümetlere saldırmak üzere kendisini örnek alabilecek 80 kadar kişinin olduğundan bahsetmişti. Kendini Adaletsever Şövalyelerinin Komutanı olarak tanıtan Breivik, hedeflerinin 'politik ve askeri kontrolü Batı Avrupa ülkelerinin üzerinden kaldırmak ve kültürel muhafazakarlığı hayata geçirmek' olarak tanımlaması, örgütlü olduğunun en büyük delilleri arasında gösteriliyor.

Kahraman oldu

Norveç topraklarında barış zamanında en büyük katliamı yapan Anders Behring Breivik, aşırı-sağcı, ırkçı ve İslam-düşmanı çevrelerde "kahraman" oldu. Irkçı internet sitelerini takip eden uzmanlar, sanal alemde Breivik'in "kahraman" ilan edildiğine işaret ederek, bu tür saldırıların AB üyesi ülkelerde hızla kuvvetlenen ırkçı gruplar için hem motivasyon kaynağı hem de taklit edilmesi gereken "başarılı bir eylem" olarak örnek alınabileceği uyarısı yapıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89