• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 11 °C

Kartepe'ye operasyon: Eylemci öldürüldü

Kartepe'ye operasyon: Eylemci öldürüldü
Kartertepe adlı deniz otobüsünü kaçıran eylemci düzenlenen operasyonda öldürüldü. Gemi personeli ve yolcuların sağlık durumu iyi.

PKK'lı olduğunu söyleyen bir kişi , dün akşam İzmit-Karamürsel arasında sefer yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait “Kartepe” adlı deniz otobüsünü silah ve bomba tehdidiyle kaçırdı. Kaptan köşkünde mürettebatı rehin alan eylemci idaresindeki, gemi Marmara Denizi’nde daireler çizdikten sonra yakıtı bitince İstanbul Silivri açıklarında demirledi. Güvenlik güçlerinin teslim olması konusunda yapılan uyarılar eylemci tarafından dikkate alınmadı. Bunun üzerine saat 05.35’de tüm güvenlik birimlerinin düzenlediği ortak operasyonda eylemci ölü olarak gele geçirilirken yolcu ve mürettebat da sağ olarak kurtarıldı.

VALİ'DEN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait Kartepe isimli Deniz Otobüsünü kaçıran ve 1 kişinim ölü olarak ele geçirildiğini söyledi. Vali Mutlu operasyon aşaması ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait Kartepe isimli deniz otobüsünün bir eylemci tarafından kaçırılması ile ilgili olarak bügün sabah saat 05.35’te güvenlik birimlerimizin ortak operasyonuyla, başarılı bir operasyon yapıldı ve eylemci ölü olarak ele geçirildi.

Bu eylemle ilgili olarak İstanbul deniz liman sahasında kaçırılan deniz aracının girdiği andan itibaren bütün ilgili birimlerimiz güvenlik teşkilatlarımız ciddi bir koordinasyon içerisinde geminin harekini takip etti ve eylemci ile ilgili olarak, sayısı, kimliği, gerçekleştirmek istediği eylemin yöntemi, bomba düzeni ile ilgili olarak çok yoğun bir araştırma ve koordinasyon yürüttü. Valilik Kriz Merkezinde tüm bilgiler titizlikle incelendi ve eylemcinin teslim olması noktasında beklentiler sürdürülürken, yapılacak çalışmalar da çok dikkatli bir şekilde hazırlandı.

PERSONEL VE YOLCULARIN DURUMU İYİ

Vali Mutlu "Silivri açıklarında geminin demirlediği andan itibarın operasyon çevçevesinde saat 05.35 itibarı ile bu operasyonun gerçekleştirilmesi için karar verildi ve çok kısa bir süre sonra gemiye çıkılarak eylemci ölü olarak ele geçirildi.. Yolcular ve mürettebatla ilgili en ufak bir problem yoktur. Adli makamlar bilgilendirildi ve onlarında bu noktadan sonra yapılacak işlemler koordineli şekilde takip edilecektir" diye konuştu.

"ÜZERİNDEN DÜZENEK ÇIKTI AMA

Mutlu "Şahsin kimlik bilgilerinin tesbitini sürdürüyoruz ancak zaman zaman alınan bilgilerle ilgili kimliğine yönelik bilgilerde farklı kimliklere ulaştık. Eylemcinin üzerinde bir düzenek mevcut. Kablolar, tertibat vardır. Ancak uzmanların yapacağı inceleme sonucu nasıl bir düzenek olduğu anlaşılacak. Çatışma operasyonu gerçekleştiren ortak bir operasyon düzenlendi. Tüm güvenlikle ilgili birimlerimiz görev aldı" dedi.

YOLCULAR TAHLİYE EDİLDİ

Silivri'de operasyon düzenlenen "Kartepe" adlı deniz otobüsündeki yolcular, sahil güvenlik botlarına bindirilerek tahliye edildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89