• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 9 °C

Karayılan'dan Taraf'a sert tepki!

Karayılan'dan Taraf'a sert tepki!
Öcalan İmralı'dan Taraf yazarlarına selam gönderirken, Kandil'deki PKK yöneticisi Murat Karayılan, Taraf gazetesini hedef aldı...

Bir süre önce Taraf'a "kaçkın dönek ve kontra" yakıştırmasını yapan Karayılan, bu kez gazeteyi "işbirlikçilikle" suçladı.

ÖCALAN SELAM GÖNDERMİŞ TARAF "VE ALEYKÜM SELAM APO!" DİYE ALMIŞTI
Öcalan'ın Haziran ayında Fırat Haber Ajansı'nda yayımlanan açıklamasında Taraf en değme solcudan daha cesur dedi ve şöyle devam etti:

"Ahmet Altan ve Yasemin Çongar'a selamlarımı iletiyorum. Ahmet Altan'ın yazılarını okuyorum. Özgürlükçü yanının güçlü olduğunu biliyorum. Onların Taraf gazetesiyle önemli bir özgürsel yol açtığını biliyorum. Bunu çok değerli ve önemli buluyorum.

En değme solcudan daha yararlı ve cesur buluyorum. Taraf'ın Türkiye'deki hegemonik yapıya eleştiriler yaparak özgürlüksel bir duruş sergilediler. Taraf'a eleştirilerim de var.

Onları zaman zaman eleştirdim de. Ama benim eleştirilerim onların bu değerli, özgürsel yanını ortadan kaldırmaz.

Öcalan'ın bu selamını Taraf gazetesi Ahmet Altan'ın 1. sayfadaki köşesinden "Ve aleyküm selam Apo" diyerek almıştı.

Karayılan PKK'yı barış görüşmelerini sabote etmekle suçlayan Taraf'a sert tepki gösterdi.  ANF'ye konuşan Karayılan, gazeteyi sert sözlerle eleştirdi:

"İŞBİRLİKÇİLİĞE YATMIŞ BAZI TİPLER"

"Bunun için zaman zaman bazı basın-yayın organlarında -özellikle de Taraf’ta- dönekleşmiş, dönekleşmekten öte işbirlikçiliğine kulaç atan ve işbirlikçiliğine yatmış bazı tiplerin sürekli böyle iddiaları ortaya atması aslında kasıtlıdır. Bu, kitlemizin tabanında beklentiye yol açmaya dönük bir özel savaş çabasıdır; beklentiye sokup, eyleme geçmesini önleme, daha tutarlı bir mücadele çizgisini yakalamanın önüne geçme çabasıdır. Yoksa devlet tüm köprüleri atmış ve bizi yok etmeyi önüne koymuştur."

AHMET ALTAN MEYDAN OKUMUŞTU

Geçtiğimiz aylarda Siirt'te 4 kadını öldüren PKK'ya "kadın katilleri" manşetini atan Taraf, Karayılan'ın şimşeklerini üzerine çekmişti. Örgütün tepkisine Ahmet Altan'ın cevabı da çok sert olmuştu.

KÜRTLERİN EFENDİSİ MİSİN?

Köşesinde "Sen kim olarak bütün Kürtlere emirler yağdırıp talimatlar veriyorsun, atası mısın, ağası mısın, efendisi misin?" diye sormuştu.

AKILLI YAPAN ELİNDEKİ SİLAH MI?

"Bize akıl öğretmeyin" diyen Karayılan'a Altan, bugünkü köşesinden sert sözlerle cevap vermiş sözünü sakınmamıştı:

“Bize akıl öğretmeyin” diyorsun, arkasından maşallah herkese akıl öğretiyorsun, bütün Kürt halkına, bütün Kürt Sivil Toplum Kuruluşlarına, Kürdistan’daki bütün barolara, medyaya ve tabii Taraf Gazetesi’ne.

Seni bizim hepimizden daha “akıllı” yapan şey ne? Kimse sana ve arkadaşlarına akıl öğretmeyecek ama sen hepimize akıl öğreteceksin, bu ayrıcalığı neye borçlusun?

Yoksa seni hepimizden akıllı yapan elindeki silah mı? Bir keresinde övünerek söylemiştin ya, “24 saat içinde istediğimiz herkesi öldürtürüz” diye, bu mu seni hepimizden akıllı kılan?

Sen “Hepiniz susun, sadece ben konuşacağım, ben akıllıyım” diyeceksin, biz de “Aman susalım yoksa bizi sokak ortasında öldürürler” deyip susacağız, sen de böylece herkesten akıllı olacaksın, öyle mi?"

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89