• BIST 9099.63
  • Altın 2325.507
  • Dolar 32.3719
  • Euro 35.0404
  • İstanbul 21 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 14 °C

Karayılan: Kobani saldırısıyla süreç bitmiştir

Karayılan: Kobani saldırısıyla süreç bitmiştir
KCK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, IŞİD’in Kobani’ye düzenlediği saldırılarla ilgili açıklamalarda bulundu.

KCK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, Sterk TV’ye Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) Kobani’ye düzenlediği saldırılarla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Karayılan “Kobani saldırısı ile Kuzey’deki süreç aslında bitmiştir. Son sözü başkan Apo söyleyecektir” dedi.

Karayılan’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“Barbar IŞİD çeteleri Kobani halkını yok etmek istiyor. Vicdanların baş kaldırması gerekiyor. Artık sınırların bir anlamı kalmamıştır. Kuzey halkı Kobani’ye geçmelidir. Türkiye tarafından Kobani’ye geçişler olmamıştır MİT bilinçli böyle haber yayıyor,orada Kobani halkı savaşıyor. Kobani saldırısı ile Kuzey’deki süreç aslında bitmiştir. Son sözü başkan Apo söyleyecektir.

‘Kobani düşmeyecek Tel Abyad düşecek’

“YPG siviller zarar görmesin diye kademeli çekildi. Savaş alanından halkın çıkarılması yanlış değildi. HPG ve Peşmerge güçlerinde giden olmadı. Gitmeleri için Türkiye’nin izin vermesi gerekir. Ancak YPG var orada. IŞİD ilerlemesini durdurdular.

“IŞİD ve AKP’nin planladığı gibi düşmeyecek. Tersi olacak. AKP ve IŞİD’in yaptiği plan gibi düşmeyecektir. Tam tersine; Tel Abyad düşecektir. Artık kirli ve vahşi bu çeteyi Kürdistan’dan kovmanın zamanı geldi. Herkes bilmeli ki, IŞİD ve Türklerin eline düşmeyecektir. 3 gündür IŞİD durduruldu bu yetmez, zorlu hamle gerekir. Serekaniye’de basladı hareket.

‘Gerilla Kobani’ye gitmedi’

“Basında çok yanlış haberler çıkıyor. Kobani ovadır. Kuzeyi ovadır. Buraya gerilla yollamak coğrafi olarak mümkün değil. Arazi izin vermiyor. Gerilla Kobani’ye gitti haberleri doğru değil. Bu durumda güneyden Peşmerge de gidemez. Cizire’den 100 kişi gecirmek istendi Türkiye izin vermedi. Gerilla gidebilseydi Kuzey’deki gençlere Kobanê çağrısı yapmazdım. Türkiye IŞİD ile alakasını kesmiyor. Dünyaya ne derse desin.. Tampon bölge ile dertleri de Kürtlerin Rojava’daki kantonlarını tasfiye etmektir.

“Daha önce bu planda Türkiye var mı yok mu tartışmalı demiştik.. Ama 5 günde bu şüphe kalktı. AKP, Türk devleti var içinde. Bu kesin. Kobani’yi düşürmeyi hesaplandı. Sonra da tampon bölge kuracaklardı. Türk devleti 3 yıldır Rojava kantonlarına karşıdır zaten. IŞİD, Kuzeyden Kobani köylerini keşif edip plan yaptı. Halkımız Türk devletinin bu tavrını iyi bilmeli.

‘Takas yapmadık’ diyorlar ama Kobani’yi sattılar’

“Konsolosluğu 20 Eylül’de bıraktılar. Planları da IŞİD’in 20 Eylül’de Kobani’ye girmesiydi. “Takas yapmadık” diyorlar ama Kobani’yi sattılar.. Fakat Kobani onların değildi ki. Bu diplamasi zaferiymiş, diplomasi rezaletidir. Dünya da bunu seyrediyor. Türk basını, AKP’ye karşıyız diyenler bile, bayram havasında 49 kişi serbest diye. Peki binlerce Kürt? Türkiye IŞİD ile alakasını kesmiyor. Dünyaya ne derse desin. Tampon bölge ile dertleri de Rojava’daki kantonları tasfiye etmektir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89