• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 22 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 18 °C

Kara kış İstanbul'da kendini gösterdi!

Kara kış İstanbul'da kendini gösterdi!
Kar İstanbul'da; kent genelinde ulaşım aksadı, deniz ulaşımı durdu, şehrin bazı kesimlerine elektrik verilemiyor.

Günler öncesinden haberi verilen kar yağışı ve tipi İstanbul'u büyük oranda etkisi altına aldı. Günlük hayatı durdurma noktasına getirdi. Şehrin büyük bir kesimine elektrik verilemiyor. Deniz ulaşımı tamamen iptal edilirken, en büyük bağlantı yolu TEM, Hadımköy'de kapandı.

KADİR TOPBAŞ: 18.00'DEN SONRA ARTACAK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş karla mücadeleyle ilgili bilgiler verdi. AKOM'dan yaptığı açıklamada, Topbaş, öğleden sonra başlayan kar yağışının çok etkili olduğunu, hava sıcaklığının, -2 ile -6 arasında seyrettiğini söyledi.

İstanbul'da yolların açık ve trafikte bir sorun olmadığını kaydeden Topbaş, "Çünkü vatandaşlarımız evden çıkmamayı veya toplu taşıma araçlarını kullanmayı tercih etti, teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

770 aracın karla mücadele için hizmet verdiğini kaydeden Topbaş, Çatalca ve Silivri'de özellikle yoğun bir yağış başladığını, İstanbul merkezde de kar yağışının akşam 18'den sonra biraz daha şiddetleneceğini söyledi.

HADIMKÖY'DEN SONRA GEÇİŞ YOK

Bu arada şiddetli fırtına ve yoğun kar yağışı nedeniyle Hadımköy gişelerden TEM otoyolu Edirne istikametine otomobil ve yolcu otobüslerinin geçişine izin verilmiyor. Bu araçlar D-100 karayoluna yönlendiriliyor.

TEM Otoyolu Edirne istikameti, Hadımköy gişelerinden itibaren otomobillere kapatıldı.

İstanbul Valiliği Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kentte gece başlayan ve etkisini artırarak devam eden kar yağışı ve şiddetli rüzgar, ulaşımda aksamalara neden oluyor.

Aşırı kar yağışı nedeniyle TEM Otoyolu Edirne istikameti, Hadımköy gişelerinden itibaren otomobillere kapatıldı. Sadece büyük araçlara açık olan kara yolunda ulaşım, kontrollü sağlanıyor. TEM'den Edirne istikametine giden otomobiller, D-100 Karayolu'na yönlendiriliyor.

Öte Yandan İstanbul'da deniz otobüsü, vapur ve motor seferleri tamamen iptal edildi. Deniz seferleri durdu.

İDO'NUN BAZI SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'nin (İDO) bazı seferleri, şiddetli lodos nedeniyle iptal edildi.

Alınan bilgiye göre, Kartal-Yalova deniz otobüsü hattı ile Bostancı-Adalar ve Haliç hatlarındaki vapur seferleri, şiddetli lodos nedeniyle yapılamıyor.

1 KİŞİ ÖLDÜ

Silivri, Çatalca, Büyükçekmece ve Beylikdüzü'nde tipi halinde görülen kar yağışı kazaları da beraberinde getirdi. Silivri'de yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı. Kazada otobüsün altında kalan 6 aylık bebek öldü. Bebeğin annesiyle birlikte 5 kişi yaralandı.

ESENLERDE UÇAN ÇATI ARAÇLARI EZDİ

Fırtına nedeniyle bir binanın çatısı park halindeki araçların üzerine uçtu. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı ancak 6 araç hasar gördü.

İstanbul'da gece boyunca devam eden yağmur ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Esenler Selimiye Caddesi üzerinde 5 katlı binanın çatısı fırtına nedeniyle park halindeki araçların üzerine uçtu. Üzerine tente ve tahta parçaları düşen 6 araç hasar gördü. Bazı evlerin camlarının kırıldığı olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Araç sahipleri şiddetli fırtınanın çatıyı uçurduğunu ve çatıdan kopan parçaların araçların üzerine düşerek zarar verdiğini anlattı. Zabıta ve itfaiye ekipleri olay yerinde önlem aldı.

Caddelerin beyaza büründüğünü gören bazı vatandaşlar ise saatin geç ve havanın soğuk olmasına aldırmadan dışarı çıktı. Çocuklar gibi eğlenen İstanbullular kar topu oynayıp, karın üzerinde kaydı. İstanbul'da çok nadir kar gördüğünü belirten Servet Kibar isimli genç, çok mutlu olduğunu ve kar oynayarak, çocukluğunu tekrar yaşadığını söyledi.

AKOM ALARMDA

Öte yandan elverişsiz hava şartları nedeniyle Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) de alarma geçti.Buzlanma ihtimaline karşı tuzlama araçları ana ve ara arterleri sürekli tuzlayarak, muhtemel kazaların önüne geçmeye çalışıyor. İş makineleri de muhtemel olumsuzluklara karşı hazırda bekletiliyor.
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89