• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 4 °C

Kar ve Tipi İstanbul'u etkilemeye başladı

Kar ve Tipi İstanbul'u etkilemeye başladı
İstanbul'da beklenen kar yağışı ve fırtına gecenin ilerleyen saatlerinde etkisini gösterdi. Silivri'de yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı.

İstanbul'da beklenen kar yağışı ve fırtına gecenin ilerleyen saatlerinde etkisini gösterdi. Silivri, Çatalca, Büyükçekmece ve Beylikdüzü'nde tipi halinde görülen kar yağışı kazaları da beraberinde getirdi. Silivri'de yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı. 

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün tahminleri doğrultusunda gece yarısından sonra kar ve fırtına İstanbul'u etkisi altına aldı. İstanbul'un batısında kar yağışı daha şiddetli oldu. Şehrin doğusunda ve merkezinde ise karla karışık yağmur görüldü. Özellikle Silivri, Çatalca, Büyükçekmece ve Beylikdüzü'nde araçlar yolda ilerlemekte zorlandı. Silivri'de bir yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı. Şans eseri kazada ölen ya da yaralanan olmadı. Yolcular başka bir otobüsle yollarına devam etti.

Bazı ilçelerde sokaklar beyaza büründü. Araçların üzeri de karla kaplandı. İtfaiye ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki kar temizleme araçları yollarda çalışmalarını gece boyunca sürdürdü.

KAR YAĞIŞI 'BEYAZ' YÜZÜNÜ GÖSTERDİ

Günlerdir İstanbul'u etkisi altına alması beklenen soğuk ve yağışlı hava, geceden itibaren yerini kar yağışına bıraktı. Özellikle yüksek kesimlerde etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle görevliler de geceden itibaren olumsuzluklara karşı hazır bekletildi. Yer yer tuzlama çalışmaları yapan belediye ekipleri önemli kavşak ve köprülerde buzlanmaya karşı hazırda bekletiliyor. Kar fırtınası nedeniyle vatandaşların trafiğe çıkmamayı tercih ettiği gözlendi.

Gece saatlerinden itibaren İstanbul'u etkisi altına alan yağışlı hava nedeniyle günler öncesinden çalışmalara başlanmış ve tedbirler alınmıştı. Sabah 06:00'dan itibaren etkisini göstermeye başlayan kar fırtınası kısa sürede evlerin üzerinde beyaz bir örtü oluşmasına neden oldu. Kar yağışıyla birlikte tuzlama yapan belediye görevlileri de ana caddeler üzerinde çalışma yaptı.

Fırtına nedeniyle bazı ağaçların devrildiği ve araçların zarar gördüğü belirtildi. Sabah erken saatlerden itibaren işlerine gitmek için sokağa çıkan vatandaşlar kendi araçları yerine toplu taşıma araçlarını tercih etti. Bu nedenle trafik sıkışıklığının yaşanmaması dikkat çekti. Fırtınanın şiddetini artırmasıyla birlikte trafik yön levhaları karla örtüldü. Özellikle İstanbul'un yüksek kesimlerinde daha etkili olan kar yağışı ve tipinin İstanbul Boğaz gemi geçişlerini de etkilediği belirtildi. İstanbul Deniz Otobüsü seferlerinde aksama yaşandığı ve bazı seferlerin iptal edildiği belirtildi. Şehir hatları vapurlarının bazı seferleri de fırtına nedeniyle yapılamıyor.

Olumsuz hava koşulları TEM Otoyolu trafiğini de etkiledi. TEM Otoyolu Edirne istikameti fırtına nedeniyle ulaşıma kapatıldı. Araçların D-100 Karayolu'na yönlendirildiği belirtildi. Fırtına ve kar yağışının etkisini sürdürmesi bekleniyor.

KAR YAŞIŞI PAZARTESİ AKŞAMINA KADAR SÜRECEK

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün hava tahminleri doğrultusunda kar yağışının Pazartesi akşamına kadar sürmesi bekleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yapılan açıklamaya göre, şehir merkezinde kar kalınlığının 5-10 cm, yüksek semtlerde ise 15-35 cm aralığında olması tahmin ediliyor. Bazı istasyonlarda ölçülen yağış miktarları ise şöyle (kilogram); Çavuşbaşı 52,8, Ömerli 28, Olimpiyat 31, Aksaray 37, Terkos 30, AKOM 31,6, Kamiloba 25,4, Hadımköy 27, Florya, 28,6, Eminönü 28,8, Kartal 46,2, Kilyos 28,8, Samandıra 28,2, Sarıyer 36,2 ve Şile 43.

Kar yağışının etkisin artırmasıyla birlikte AKOM birimleri alarma geçti. 3 b in 475 personelle karla mücadele eden ekipler, gece boyunca şehrin ana arterlerini tuzladı. Meteorolojik ihbarın alınmasıyla birlikte alarma geçen AKOM tüm birimleriyle gece sabaha kadar tuzlama ve solüsyon çalışmaları yaptı.

Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı ekipleri, sokaklarda yaşayan 253 vatandaşı otel ve spor salonunda misafir ediyor. 112 ve Hızır Acil ekiplerinin aldığı vatandaşlara temizlik, sağlık kontrolü yapılıyor, yeni elbiseler veriliyor. Gerekli olanlar hastaneye sevk ediliyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89