• BIST 9774
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 8 °C

Kar, fırtına ile geldi

Kar, fırtına ile geldi
Avrupa'da etkili olan soğuk hava sebebiyle Polonya'da 70 kişi hayatını kaybederken, kar dün Balkanlar'dan Türkiye'ye giriş yaptı.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, Trakya, Marmara ve İç Anadolu bölgelerinde 10-15 derece birden düştü. Bolu, Bursa, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Kocaeli'nde kar yağarken, İstanbul'da önceki gece başlayan fırtına ve şiddetli yağmur, yüksek yerlerde kara dönüştü. Meteoroloji, Antalya ile Mersin için fırtına ve su hortumu uyarısı yaptı.

Ege ve Akdeniz bölgelerinde ise zirai don bekleniyor. Aydın'da önceki geceden beri etkili olan sağanak nedeniyle Söke ve Koçarlı ilçelerinde dereler taşarken, yüzlerce ev, işyeri ve araç sular altında kaldı. Koçarlı'ya bağlı Güdüşlü köyündeki sel suları, 8 aylık hamile Selime Dinç Güven'i (20) yuttu. Edinilen bilgiye göre Güdüşlü Çayı, dün saat 10.00 civarında bir anda taştı. Bu sırada çayın üzerinden geçen yeni evli Selime Dinç Güven-Tayfun Güven çiftinin içinde bulunduğu otomobil sel sularına kapıldı. Dereye sürüklenen araçtaki genç kadın boğularak can verirken ziraat mühendisi eşi Tayfun Güven'in son anda araçtan çıkarak kurtulduğu öğrenildi.

İstanbullular dün güne aşırı yağış ve poyraz fırtınası ile uyandı. Önceki gece ılık olan hava, sabaha doğru bir anda soğuyarak 10-15 derece düştü. Şehirde sabah saatlerinde şiddetli sağanak ve sulu kar yağışı etkili olurken, kentin yüksek yerlerine ise aralıklarla kar yağdı. Sağanak yağışa eşlik eden kuvvetli fırtına deniz ulaşımını olumsuz etkiledi. İDO'nun Bandırma, Yenikapı, Bursa, Yalova, Kartal ve Avcılar dış hat deniz otobüsü ve hızlı feribot seferleri iptal edildi. İstanbul semalarındaki elektrik yüklü bulutlar nedeniyle Atatürk Havalimanı'na inemeyen 11 uçak başka havaalanlarına yönlendirildi. İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, kentte bugün karla karışık yağmur ve kar yağışı görüleceğini söyledi. Bu arada Bolu Dağı D-100 karayolunda etkili olan kar yağışı nedeniyle, çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana geldi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre soğuk ve yağışlı hava, hafta boyunca etkili olacak. Yetkililer, vatandaşlardan ani sıcaklık düşüşlerinin sebep olacağı buzlanma, don olayı, gribal enfeksiyon ve soğuk algınlığı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmalarını istedi. Son değerlendirmelere göre; Trakya, Marmara'nın doğusu, Bolu Dağı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Ege ve İç Anadolu'da kuvvetli rüzgârla birlikte tipi şeklinde kar yağışının etkili olması bekleniyor. Hava sıcaklığı kuzeybatı kesimlerde 10-15, güneyde ise 4-6 derece azalacak. Ege Bölgesi ve kıyı kesimleri hariç Akdeniz Bölgesi'nde ise bugün ve pazar gecesi don olayı bekleniyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89