• BIST 9693.46
  • Altın 2506.054
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.7401
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 23 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 8 °C

Kandil’e heyetten önce F-16 gitti!

Kandil’e heyetten önce F-16 gitti!
Kürt sorununun barışçıl yollarla çözümüne yönelik görüşme trafiği yoğunlaşırken, askeri operasyonlar da sürüyor.

Kürt sorununun barışçıl yollarla çözümüne yönelik görüşme trafiği yoğunlaşırken, askeri operasyonlar da sürüyor. Dün Zap bölgesine düzenlenen hava saldırısında 4 PKK gerillasının yaşamını yitirmesinin ardından Kandil’e yönelik bombardıman da devam etti. BDP heyetinin Öcalan’ın mektubunu Kandil’e ulaştırmak üzere yola çıkmasından hemen önce Kandil’e yoğun bir bombardıman yapıldı.

KANDİL’E YOĞUN BOMBARDIMAN 

Hava operasyonlarının yoğunlaştıği Kandil dün akşam da TSK’ya ait savaş uçaklarınca bombalandı. Enze ile Xobyan köyleri arasındaki bölgeye yönelik bombardıman uzun süre devam etti. Yaklaşık 7 saat süren hava operasyonuna 15 savaş uçağı katıldı. Operasyonun son zamanlarda gerçekleştirilen en kapsamlı operasyon olduğu belirtiliyor. Öte yandan Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı’na Eskişehir, Balıkesir ve Amasya’dan da 25 savaş uçağı getirildi. 

ŞIRNAK’TA GENİŞ ÇAPLI OPERASYON 

Sınırötesine yönelik bombardımanın yanı sıra Şırnak’ta da operasyon hazırlıkları başladı. Besta bölgesi ve Dereler köyü kırsalına yönelik geniş çaplı askeri operasyon hazırlığı yapıldırken, bölgede hava hareketliliği de gözlendi. 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı ve Çakırsöğüt Tugayı ile Milli Taburu’na bağlı askerlerin operasyon hazırlığında olduğu, operasyona korucuların da dahil edileceği öğrenildi. Operasyon hazırlıkları kapsamında sınır bölgelerine askeri sevkiyat sürüyor. 

DİYARBAKIR’DA HAVA HAREKETLİLİĞİ 

Diyarbakır 2. Taktik Hava Kuvvetleri Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü’nde son günlerde yoğunlaşan hava hareketliliği ise bugün de devam etti. Sabah saatlerinden itibaren çok sayıda savaş uçağı aralıklarla üsten kalkış yaptı.

“Bombalama umudu kırıyor”

DTK Eş Başkanı Ahmet Türk ve IKYB Politbüro Üyesi Mele Bahtiyar da BDP heyetinin Kuzey Irak'taki görüşmelerinin ardından ortak bir basın toplantısı düzenledi. 

Türk “Kandil'in bombalanması bu süreçte çözüm umudunu kırıyor” dedi. 

“Silahlı güçlerin sınır dışına çekilmesi ve silahların bırakılmasının sürekli öne çıkarılması fayda sağlamaz. 

“Biz de bütün silahların devre dışı bırakılmasını istiyoruz. Ama ondan önce çözüm umudu ve çözüm inancı yaratmamız gerekiyor. Bu konularda adım atmamız gerekiyor.” 

Karşılıklı çatışmasızlık 

Bahtiyar ise Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yollarla çözülmesini ve Kürtlerin haklarının verilmesini desteklediklerini söylerken çatışmasızlığın çift taraflı olması gerektiğini vurguladı. 

“Kandil’in bombalandığı bugünlerde bu heyetin buraya gelmesi çok anlamlıdır. Çatışmasızlık süreci tek taraflı değil çift taraflı olmalıdır.”

'Kendimizi savunacağız'

KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı yaptığı yazılı açıklamada Öcalan’la görüşmelerin yapıldığı bir dönemde sürekli operasyonların yapıldığına dikkat çekerek “AKP tehlikeli bir oyun içerisindedir” dedi. 

Açıklamada bombardıman ve operasyonların yapıldığı bir dönemde savunma ve misillenme hakkının olduğundan söz edildi. 

AKP’nin “halka ve kamuoyuna karşı samimi ve tutarlı olması” gerektiğinin vurgulandığı açıklamada, “saldırılar oldukça biz de hareket ve halk olarak kendimizi elbette savunacağız” ifadeleri kullanıldı.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89