• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 14 °C

Kanadoğlu ve Eminağaoğlu'na protesto

Kanadoğlu ve Eminağaoğlu'na protesto
İzmir'de bir panele katılan Sabih Kanadoğlu ve Ömer Faruk Eminağaoğlu, "Darbeciler Buca'dan defol" diye protesto edildi.

İzmir'de "Anayasa Değişikliği ve Yargı Bağımsızlığı" paneline katılan Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu ve eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, "Darbeciler Buca'dan defol" sloganı atan gençler tarafından protesto edildi.

Buca Belediyesince düzenlenen panel, Buca Belediyesi Meclis Salonu'nda yapıldı.

Panelde, Eminağaoğlu'nun konuşması sırasında salon girişindeki bir grup genç, "Darbeciler Buca'dan defol" şeklinde slogan attı.

Gençler, salonda bulunanların tepkisi ve güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle salondan ayrıldı.

Kanadoğlu, panelde yaptığı konuşmada, "Anayasa değişikliğinin, kapalı kapılar ardında ve doğrudan, Bakanlar Kurulu tarafından da demeyeyim, daha iç bir kabine tarafından hazırlanması ve son sözün Başbakan tarafından söylenmesi herhalde Anayasanın 175. maddesine aykırıdır" dedi.

Sabih Kanadoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Deniyor ki 'biz bu olayda elimizi ve bedenimizi taşın altına koyduk'. Anayasa değişikliği, taşın altına el ve beden konularak yapılmaz. Yapılması gereken aklın, o anayasa değişikliğinin içine konulmasıdır. Siz aklı bir kenara bırakarak, el ve bedeni işin içine katıyorsanız zaten sizde uzlaşma isteği yoktur. Bunu bir hap haline getirdiğinizi söyleyerek, o hapın çok kolay yutulabileceğini söylüyorsanız, bu hapı, bu halk yutmayacaktır."

Anayasa değişikliğinin halk oylamasına sunulması kararı alınması halinde, bu kararın 10 gün içinde 110 milletvekili tarafından Anayasa Mahkemesine götürülebileceğini belirten Kanadoğlu, "110 milletvekili, iptal davası açarsa işte o zaman siyasi iktidarın asıl dua edeceği noktaya geliriz. Çünkü siyasi iktidarın seçim kazanmak için kullandığı yol mağduriyet üzerine oyun oynamaktır" dedi.

ESKİ YARSAV BAŞKANI EMİNAĞAOĞLU

Eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu ise "12 Eylül sırasında ortaokul öğrenci olduğunu belirterek "Doğduğum büyüdüğüm yerden ayrılmak zorunda kaldım. Nasıl anayasa yapıldığını çok net hatırlıyorum. Bugün yaşadığımız koşullara baktığımızda, sadece üniforma farkı var. Mevcut anayasa taslağı eğer askerde veya emekli bir askerde elde edilseydi darbe eylem planı olarak manşetlerdeydi" dedi.

Toplumun tüm kesimlerinin demokrasi ve özgürlük istediğini, ancak getirilmek istenen değişikliğin bunu hedeflemediğini öne süren Eminağaoğlu, şöyle konuştu:

"Tıpkı 12 Eylülde olduğu gibi anayasa değişikliğine ilişkin en ufak bir muhalefete çok sert söylemlerle karşı çıkılıyor. Bu anlayış mı Türkiye'ye özgürlük getirecek? Bunu topluma anlatmak zorundayız. Anayasa'nın 15. Maddesi, 12 Eylül darbesini yapanları sorumsuz kılmıştı. Bugünse siyasi partiler konusunda öyle hükümler getirilmek isteniyor ki... Amaçlanan siyasi partilerin kapatılmasının zorlaştırılması mı, yoksa iktidarı eline geçirip iktidarı bırakmamak için özde ve sözde siyasi iktidar partisini sorumsuz kılan, demokrasi dışına çıktığında dahi hiç bir yaptırım getirmeyen bir anayasa mı?"

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89