• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 3 °C

Kafes'teki imzaya Adli Tıp'tan cevap geldi

Kafes'teki imzaya Adli Tıp'tan cevap geldi
Kafes Eylem Planı'nda imzası bulunduğu ileri sürülen Yarbay Ercan Kireçtepe'ye ait belge ile ilgili Adli Tıp, raporunu tamamladı.

Kafes'teki imzaya Adli Tıp onayıKafes Eylem Planı'nda imzası bulunduğu ileri sürülen Yarbay Ercan Kireçtepe'ye ait belge ile ilgili Adli Tıp, raporunu tamamladı.Savcılığa gönderilen raporla imzanın Kireçtepe'ye ait olduğu kesinlik kazandı...

Deniz Piyade Kurmay Albay Dursun Çiçek tarafından hazırlanan İrticayla Mücadele Eylem Planı'ndaki ıslak imza tartışmaları Ergenekon savcılarını, Kafes Operasyonu Eylem Planı'yla ilgili temkinli davranmaya itti. Poyrazköy soruşturması kapsamında tutuklu bulunan amekli Binbaşı Levent Bektaş'tan ele geçirilen CD'de şifrelenmiş bir şekilde bulunan Eylem Planı'nın altında imzası olan Deniz Yarbay Ercan Kireçtepe için Adli Tıp Kurumu'na başvuruldu.

Adli Tıp Kurumu'nun hazırladığı raporda plandaki imzanın Ercan Kireçtepe'ye ait olduğu belirtildi. Kireçtepe'nin daha önce ifadeleri sırasında alınan imzaları ile planın altındaki imzayı karşılaştıran Adli Tıp uzmanları imzaların bire bir aynı olduğu yönünde ropar verdi. Savcıların önümüzdeki günlerde Kireçtepe ve Bektaş'ın tekrar ifadelerine başvuracağı öğrenildi.

Plan film CD'sine gizlenmiş

Bedrettin Dalan'a ait İstek Vakfı'nın Poyrazköy'deki arazisinde ele geçirilen cephaneliklerle ilgili olarak nisan ayında tutuklanan Bektaş'tan çok sayıda doküman ele geçirildi. Bu dokümanlardan biri olan film CD'sinde bilişim uzmanları dosya gizlemekte kullanılan 'data stash' programına rastladı.

Delillerin bu programla gizlenmiş olabileceği kanaatine ulaşan uzmanlar, detaylı incelemelerinde "Kafes Operasyonu Eylem Planı" ve çok sayıda dosyanın film dosyalarının arkasına gizlenmiş olduklarını tespit etti. Gayrimüslimlere suikast yapıp dindarların üzerine atma ve hükümeti iktidardan düşürmeye yönelik Eylem Planı'nın dışında deşifre edilen bir çok belgede skandal notların düşüldüğü görüldü. Deniz Kuvvetleri'nde bir çok subay ve amiralin fişlendiği notlarda yine bu askerlerin kadınlarla nasıl kontrol edildiğine ilişkin bilgeler yer aldı.

Çiçek’in ıslak imza tartışması

İrticayla Mücadele Eylen Planı'nın fotokopisi haziran ayında ele geçirildiğinde Adli Tıp, emniyet ve jandarma belgedeki imzanın Çiçek'e ait olduğuna ilişkin rapor verdi. Yine aynı yönde rapor veren TÜBİTAK da, ek olarak belgedeki imzada bir oynananın olmadığı tespitinde de bulunmuştu. Genelkurmay, fotokopiyi olmasını gerekçe göstererek ıslak imzasız belgenin kağıt parçası olduğu yönünde açıklama yapmıştı. Ancak Belgenin aslının bir subay tarafından gönderilmesi üzerine belgedeki ıslak imza Adli Tıp Kurumu'na gönderilmiş ve imzanın Çiçek'e ait olduğu tespit edilmişti.

Bektaş’tan çıkan Rakel Dink belgesi

Öte yandan, Poyrazköy tutuklusu emekli Binbaşı Levent Bektaş'ta ele geçen "2006 ADALAR ABONE LİSTESİ. xls" isimli Exel dosyası incelendiğinde Kınalı, Büyük, Burgaz ve Heybeli adıyla 4 sayfa bulundu. Kınalı sayfasında Agos Gazetesi önünde silahlı saldırıyla öldürülen Hrant Dink'in eşi Rakel Dink'in adı ve adresi de olduğu 187 kişinin ve 2 gazete bayinin isim ve adreslerinin ayrıntılı bir şekilde not edildiği görüldü.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89