• BIST 9530.85
  • Altın 2474.123
  • Dolar 32.4867
  • Euro 34.6107
  • İstanbul 26 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C
  • Berlin 10 °C

Kafes'in 1 numaralı sanığı kim?

Kafes'in 1 numaralı sanığı kim?
Kafes Operasyonu Eylem Planı iddianamesi mahkemeye sunuldu. İddianamede 33 sanık yer alıyor.

 65 sayfalık 33 iddianamede 3'ü tutuklu 33 sanık yer alıyor. İddianamenin kabul edilip edilmeyeceği Cuma günü açıklanacak.

Emekli Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü iddianamenin 1 numaralı sanığı olarak gösteriliyor.

Kafes Operasyonu Eylem Planı iddianamesininde 33 şüpheli hakkında 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

Özel Yetkili İstanbul Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı, 12 Mart'tan bu yana süren incelemesini dün tamamlayarak iddianameyi, Poyrazköy davası ile birleştirilmesi talebiyle 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

Özel yetkili savcılar Ercan Şafak ve Murat Yönder'in hazırladığı 70 sayfalık iddianamede, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç, Foça Çıkarma Komutanı Tuğamiral Mehmet Fatih Ilğar ve eski Kuzey Deniz Saha Komutanı emekli Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü'nün "Yasadışı silahlı örgüt üyeliği"nden 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları istendi.

Ayrıca tutuklu şüpheliler 1 albay ve 2 yarbay ile tutuksuz şüpheliler 3 albay, 4 yarbay, 4 binbaşı, 3 yüzbaşı, 1 üsteğmen, biri emekli 14 astsubay ve 1 sivil memur için de aynı suçlamalarla aynı ceza talep edildi.

POYRAZKÖY BAĞLANTILI

Gayrimüslimler üzerinden hükümeti yıkmayı hedeflediği öne sürülen Kafes Eylem Planı, Poyrazköy soruşturmasıyla bağlantılı olduğundan 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek her iki davanın birleştirilmesi gündemde. Kafes Eylem Planı'nın Poyrazköy'deki kazılarda bulunan mühimmatla ilgili tutuklanan emekli Deniz Kıdemli Binbaşı Levent Bektaş'ın işyerindeki bir DVD'de bulunduğu ileri sürülüyor. Planın, Bektaş'ın işyerinde bulunduğu söylenen '3 nolu DVD' de alan video görüntüsünde şifrelenerek saklandığı da iddialar arasında.

'KOÇ MÜZESİ' İDDİANAMEDE

"Gündemlerim.doc" isimli dosyadaki 3 sayfalık belgede, "Koç müzesinde ziyaretçi patlaması olmalı. Sıkıntı çıkmasın. Bşk. takip ediyor" yazılı not ortaya çıktı. "Son hali Kasımpaşa"ya onaya gidecek" notu da yer aldığı öne sürülen Kafes Eylem Planı, Poyrazköy İddianamesi'nde şöyle değerlendiriliyor: "Kafes Eylem Planı" na göre örgütün kargaşa çıkarmak, farklı etnik-dini kökenli vatandaşlara yönelen şiddet eylemleri ve propaganda ile toplumu bölmek, iç huzuru baltalamak, yurt içinde ve uluslararası platformda yürütme organını ve dolayısıyla da ülkemizi zor durumda bırakmak amaçları doğrultusunda yol haritası belirlediği anlaşılmıştır."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89