• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 19 °C

Kadir Özbek'ten son açıklama

Kadir Özbek'ten son açıklama
HSYK Başkan Vekili Kadir Özbek: Bugünkü çalışma mücadelemizin bir parçası...

HSYK Başkanvekili Kadir Özbek, yürüyen davalarla ilgili bir sorunlarının olmadığını belirterek, "Mücadelemiz sürecek." dedi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Kadir Özbek, kurul olarak kararnamenin geri kalan kısmını tamamlamak için yarın da çalışmalara devam edeceklerini söyledi. Özbek, "Mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğimizi daha önce söylemiştim. Bugünkü çalışmalarımız mücadelemizin bir parçasıdır." dedi.

HSYK çıkışında açıklamalarda bulunan Özbek, sorunun Adalet Bakanı'nın, Kurul'daki başkanlık sıfatı ile yürütmenin bir üyesi sıfatını tam ayırmamasından kaynaklandığını söyledi.

Nerede adil yargılanma hakkının ihlali, nerede ağır usul hataları yapılması söz konusu ise kurul bu konuda hakim teminatı ve yargı bağımsızlığı sınırları içinde üzerine düşeni yapmaya çalıştıklarını dile getiren Özbek, basın mensuplarına dağıtılan belgeyi hatırlatarak, "Bu belgeyi kamuoyuyla paylaşmamızın nedeni Mart ayından beri İstanbul'da görev yapan 6 tane 250. maddeyle yetkili mahkeme başkanının talebinin karşılanamamış olması ve Kurul'un, Kurul üyelerinin bunun sıkıntısını çekmesidir. Bir ucunu tutarsanız adil yargılamanın ihlaline kadar gidebilir. Bakın son günlerde tutuklu bulunan sanıkların bir kısmının tahliye edilmesi gerektiği konusunda bir takım yaklaşımlar ve ifadeler var. Biz bu yönde bir ifade de kullanmadık bugüne kadar. Hep istediğimiz, yapılan uygulamaların insan hakları ihlallerinin tersi olmayacak biçimde geliştirilmesiydi." dedi.

GÖREVDEN ALMA DİYE BİR ŞEY SÖZ KONUSU OLMAZ

Türkiye'de özel yetkili mahkemelerdeki 24 hakim ve savcının görevden alınmasına ilişkin iddialar konusunda açıklama yapmayan Özbek, şöyle devam etti:

"Görevden alma diye bir şey söz konusu olmaz. Bir kişinin görevden alınması değil, durumunun görüşülmesi kurulun gündemine getirilip, kurulda tartışılması söz konusudur. Bu tartışmayı yapamadık biz."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın HSYK'ya yönelik eleştirilerinin hatırlatılması üzerine ise Özbek, bu konuda açıklama yapmasının siyasi bir açıklama olarak değerlendirilebileceğini; ancak kabul etmenin mümkün olmadığını ifade etti.

"Biz şu anda Kurul olarak aldığımız kararın gereği çalışmaya devam ediyoruz. Kararnamenin geri kalan kısmını tamamlayabilmek için yarından itibaren yine Kurul'da olacağız." diyen Özbek, istifa edecek misiniz yönündeki bir soruya da "Mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğimizi daha önce söylemiştim. Bugünkü çalışmalarımız mücadelemizin bir parçasıdır." karşılığını verdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89