• BIST 10045.74
  • Altın 2383.337
  • Dolar 32.4134
  • Euro 34.5567
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 23 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 23 °C

Kadınlar cinayetlere karşı örgütlendi

Kadınlar cinayetlere karşı örgütlendi
Kadın cinayetlerine karşı kuruluşunu ilan ederek sokaklara çıkan 'Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu' son 7 ayda 115 kadının katledildiğine dikkat çekti.

 Kadınların artan cinayetlere karşı kurduğu platformun ilk eylemi de Taksim’de yaptı. EHP, İşçi Cephesi, ÖDP, SDP Yeni Demokrat ve İstanbul LGBTT Kadınlarından oluşan 'Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu' Taksim'de yapılan bir eylemle faaliyetlerine start verdi.

Eylemde “Kadın cinayetlerini durduracağız” pankartı ile katledilen Pippa Baca, Münevver Karabulut, Ruzkat Alkan'ın fotoğrafları dikkat çekti.

Tramvay durağından Galatasaray Meydanı’na yürüyen eylemciler, “Kadınların katillerine indirim değil ağır ceza'', ''Erkek kadını katlediyor devlet cezayı indiriyor”, ''Yaşasın örgütlü mücadelemiz'' sloganlarını attılar.

18354

Galatasaray meydanında oturma eylemi gerçekleştiren kadınlar adına burada yapılan açıklamayı “Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu” üyesi Deniz Özlem Bilgili okudu.

2010 İLK YARISINDA 115 KADLETİLDİ !

2002 yılında cinayetlerle katledilen kadınların sayısı 66 iken, 2007 yılında bu sayının katlanarak 1077'ye yükseldiğini, 2010 yılında ise 115'leri bularak git gide artışa geçtiğini vurgulayan Bilgili, bu artışın sorumlusunun katilere verdiği ceza indirimleriyle erkekleri adeta kadın cinayetine teşvik eden devlet olduğunu vurguladı.

ERKEK KATLEDİYOR, DEVLET KORUYOR !

Devlet kurumlarının 2004 yılında sokak ortasında vurulan Güldünya'yı hastanede iki kurşunla katleden erkek kardeşini sadece izlemekle yetindiğini hatırlatan Bilgili, 2010'da da Sıdıka Platin'e defalarca işkence eden kocasına yaptırım uygulattırmadığına dikkat çekti.

Cinayetlerde açılan kamu davalarında, kadın katillerine hak ettikleri cezanın da verilmediğini belirten Bilgili, ''Kadın katilleri davalarına bakan hakim ve savcılar ya da kolluk güçleri tarafından adeta ödüllendiriliyorlar. Kocası tarafından defalarca dövülen,7 yerinden bıçaklanan ve annesi öldürülen Nahide Opuz defalarca şikayette bulunmasına rağmen mahkeme sürekli cezai indirimler uygulanmış, Opuz son olarak AİHM'e giderek hak aramıştır. Ve bu davada ilk mahkum olan cinayetleri izlemekle yetinen devlet olmuştur'' dedi.

“SERİ KATİL, DÜZEN”

Bu düzenin kadınları artık birer birer değil de, seri halde katletmeye başladığını belirten Bilgili, Nisan ayında İzmir'de yaşanan seri cinayetler davasını örnek gösterdi. Bilgili, “Birer geceyle öldürülen kadının katili öldürme gerekçesini 'güzel kokmaları' olarak açıklayacak kadar pervasız hareket edebilmektedir. Katillere bu cesareti veren yargı sistemi ise seri cinayetlerin ilk duruşmasında gerçek yüzünü göstererek, katili tavır göstereceği yerde katledilen kadınlardan Esra Yaşar'ın babasını mahkeme salonundan kovarak göstermiştir'' şeklinde konuştu.

Bir daha Nevin, Ruzkat, Sevgi, Esra, Ayşe, Azra, Mediha, Münevver, Pippa Bacca'ların öldürülmesine izin vermeyeceklerini vurgulayan Bilgili, katillerden ve onları koruyan devletten hesabını sorana kadar alanları terk etmeyeceklerini duyurdu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89