• BIST 9783.16
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 23 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 3 °C

Kaddafi: Türk ordusuyla Kürtlerde çatışıyor!

Kaddafi: Türk ordusuyla Kürtlerde çatışıyor!
Trablus'da TRT Türk'e konuşan Kaddafi, Libya'da yaşanan olaylardan El Kaide ve Usame Bin Ladin'i sorumlu tuttu.

Libya Lideri Muammer Kaddafi, Türk işçilerin Libya'dan ayrılmalarını doğru bulmadığını belirterek, "Ancak hepimiz Osmanlıyız. Türkiye ile tarihi dostluklarımız var. Buradan ayrılan Türk işçilere geri dönüşleri için kapımız açık." dedi.

Trablus'da TRT Türk'e konuşan Kaddafi, Libya'da yaşanan olaylardan El Kaide ve Usame Bin Ladin'i sorumlu tuttu. Kaddafi, isyan olaylarının arkasında El Kaide olduğunu, özellikle yabancı basının da yanlış haberler geçerek bu durumun yaşanmasında etkili olduğunu savundu. Kaddafi, "Dünya basını olayların gerçek yüzünü doğrulatmadan, kurallara uymadan yanlı haberler geçiyor." iddiasında bulundu.

Kaddafi, El Kaide'nin Libya'yı ele geçirmeye çalıştığını, bunu başardığı takdirde, Somali gibi ülkelerden getireceği insanlarla Kuzef Afrika'yı elde geçirmeyi hedeflediğini savundu. Kaddafi, El Kaide'nin bunu yapması halinde Akdeniz ve dünyanın güvenliğinin ortadan kalkacağını belirterek, "Dünya bunu görmeli, ABD ve Avrupa bunu görmeli. El Kaide'ye geçit vermemek için savaşıyoruz. El Kaide bunu yaparsa bundan herkes zarar görür. Haklı olduğumuzu herkes görecek." diye konuştu.

"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları ve Libya'dan Türk işçilerinin tahliyesini nasıl değerlendirdiği" şeklindeki soru üzerine Kaddafi, "Türkiye ile çok önemli tarihi dostluklarımız var. Türkiye ile dostane ve mükemmel ilişkilerimiz var. Öncelikle hepimiz Osmanlıyız. Vizeler kaldırıldı. Çok önemli anlaşmalar yapıldı. Burada Türk firmaları öncelikli konumda. Libya'dan tahliyeleri yanlış buluyorum. Yabancı kaynakların geçtiği haberlerin etkisiyle bu açıklamalar yapılıyor. Bunu çok yadırgamıyorum. Herkes gerçeği görecek. Türk işçilerinin geri dönüşü için kapılarımız açık." çağrısında bulundu.

Birleşmiş Milletlerin yaptırım kararını da değerlendiren Kaddafi, BM'nin, Libya'nın iç meselelerine karışamayacağını öne sürdü. Kaddafi, ABD ve NATO'nun Libya hava sahasını kapatmasına da karşı çıkarak, "Bunu yaparsanız El Kaide'nin Libya'yı ele geçirmesinin önünü açarsınız." uyarısında bulundu. Kaddafi, "Türkiye'nin doğusunda Kürt meselesi var. Orada Türk ordusuyla Kürtler çatışıyor. Neden oranın hava sahasını kapatmıyorsunuz?" sorusunu yöneltti.

Kaddafi, El Cezire'de yayınlanan "Anlaşma olursa Kaddafi görevi bırakacak." haberine de tepki göstererek, "Libya'yı zaten halk yönetiyor. Ne görevi bırakması. Benim yetkim yok ki, kim neyi bırakacak?" diye konuştu.

Kaddafi, Libya'da yaşananların diğer ülkelerde yaşananlardan farklı olduğunu savunarak, "Tunus ve Mısır'da halk devlet başkanlarına karşı ayaklandı. Yunanistan, İtalya ve İran'da halk hükümetleri protesto ediyor. Libya'da durum ise farklı... Burada olayları El Kaide çıkartıyor." şeklinde konuştu.

Kaddafi, Libya'nın büyük bir kesiminde sükunetin hasıl olduğunu ve olayların sona erdiğini öne sürerek, "Libya'nın büyük bir bölümü güvenlidir." dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89