• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 6 °C

Kaddafi hakkında yakalama emri çıkartıldı

Kaddafi hakkında yakalama emri çıkartıldı
İnterpol, Libya Devlet Başkanı Muammer Kaddafi ve yakınları hakkında "Turuncu Uyarı" yayımladı.

İnterpol, Libya lideri Kaddafi ve ailesi hakkında yakalama emri çıkarttı.

İnterpol, Libya Devlet Başkanı Muammer Kaddafi ve yakınları hakkında "Turuncu Uyarı" yayımladı. İnterpol'ün yayımladığı uyarıda, "Bu uyarıda adı geçen kişilerin, sivil halka hava bombardımanı da dahil olmak üzere saldırı planlamasına dahil oldukları ya da katkıda bulundukları tespit edilmiştir. Önümüzdeki dönemde bu kişiler, seyahat etmeye ya da varlıklarını transfer etmeye niyetlenebilirler ve bu da hem Libya hem de diğer ülkelerdeki sivil halk üzerinde tehdit oluşturmaktadır. Bu kişiler, Seyahat Yasağı ve Varlıkların Dondurulması gibi BM yaptırımlarına tabiidir" denildi.

AVUSTURYA KADDAFİ VE YAKINLARININ 26 BANKA HESABINI DONDURDU

Avusturya Merkez Bankası AB'nin kararı uyarınca, Libya lideri Kaddafi ile yakınlarının ülkedeki 26 banka hesabını dondurduğunu açıkladı. Avusturya Merkez Bankası(OENB) AB'nin aldığı yaptırım kararı uyarınca, Libya lideri Muammer Kaddafi ile yakınlarının ülkedeki 26 banka hesabını dondurduğunu açıkladı. Avusturya basınında yayımlanan haberlerde, Kaddafi'nin ülkede değişik bankalarda toplam 30 milyar dolar parası bulunduğu ileri sürüldü. Avusturya bankalarındaki hesaplarda Kaddafi'nin isminin geçmediğini belirten Avusturya gazeteleri, değişik bankalardaki hesapların çoğunun Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam ve diğer bazı aile fertleri adına açıldığını bildirdi. Bu arada Kaddafi'nin Avusturya'daki mal varlığını yönettiği gerekçesiyle dün Anayasayı Koruma ve Terörle Mücadele Teşkilatı tarafından sorgulanan Mustafa Zarti'nin banka hesaplarının da dondurulduğu açıklandı. Libya kökenli Avusturya vatandaşı olan Zarti, avukatı kanalıyla yaptığı basın açıklamasında, banka hesaplarının dondurulması yolundaki karara bir üst mahkemede itiraz edeceğini belirtti.

26062

LİBYA'DAKİ SON OLAYLAR LİBYA TELEVİZYONU: ZAVİYE KENTİ, KADDAFİ GÜÇLERİNİN ELİNE GEÇTİ

Libya'nın başkenti Trablus'un 60 kilometre kadar batısındaki Zaviye kentinin, Albay Muammer Kaddafi'ye bağlı güçlerin eline geçtiği bildirildi. Libya televizyonundaki haberde, ''Kentteki terörist grubun başı Hüseyin Darbuk ile yardımcısı öldürüldü'' denildi. Haberde, bu kişilerle birlikte hareket ettiği belirtilen 4 kişinin de esir alındığı ifade edildi. Haberde 31 tank, 19 askeri nakil aracı, 45 DCA bataryası ve başka silahların ele geçirildiği belirtildi.

ÖLENLERİN ARASINDA İSYANCILARIN LİDERİ DE VAR RAS LANUF'TA 4 ÖLÜ

Libya'da, hükümet karşıtı protesto gösterilerinde çıkan olaylarda isyancıların liderinin de öldüğü bildirildi. El Arabiya televizyonu, başkent Trablus'un batısındaki Zaviya kentinde görülen şiddet olaylarında 13 kişinin öldüğünü, bu kişilerin arasında isyancıların lideri Hasan Varbok'un olduğunu duyurdu. El Cezire televizyonu da olaylarda 50'den fazla kişinin öldüğünü, 300 kişinin yaralandığını kaydetmişti. Öte yandan, Libya lideri Muammer Kaddafi'ye bağlı birlikler ve isyancılar arasında Ras Lanuf petrol terminali dışında çıkan çatışmalarda 4 kişinin öldüğü belirtildi.

LİBYA'DA İSYANCILAR RAS LANUF HAVALİMANININ KONTROLÜNÜ ALDIKLARINI İDDİA EDİYORLAR

Libya'da Muammer Kaddafi yanlısı güçlerle çatışan isyancılar, doğudaki petrol şehri Ras Lanuf havalimanının kontrolünü ele geçirdiklerini iddia ettiler. Reuters muhabiri, isyancıların havalimanını ele geçirdiklerini söylediklerini belirterek "cephe hattından isyancıların havalimanının kontrolünü aldıklarına dair haberler geliyor" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89