• BIST 9710.44
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Diyarbakır 28 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 28 °C
  • Berlin 11 °C

JİTEM, kurye yoluyla haberleşiyor

JİTEM, kurye yoluyla haberleşiyor
ikinci Ergenekon davasına Silivri Cezaevi'nde devam edildi. Davanın dün görülen 98. duruşmasına tutuksuz yargılanan Arif Doğan'ın açıklamaları damgasını vurdu.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ikinci Ergenekon davasına Silivri Cezaevi'nde devam edildi. Davanın dün görülen 98. duruşmasına tutuksuz yargılanan Arif Doğan'ın açıklamaları damgasını vurdu.

 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım ile hâlâ görüştüğünü söyleyen Doğan, "Ancak bana nasıl olduğunu sormayın, söylemem." dedi. Çapraz sorgusu yapılan Arif Doğan, Tunceli-Muş-Bingöl bölgesindeyken alanı çok iyi bilen bir istihbaratçıdan söz edildiğini söyledi. Kendisine 'Yeşil' denilen bu kişiyle konuştuğunu belirten Doğan, "Bana 'Hükümete çalışıyorum' dedi. Ben de ona 'Ben görev verdiğim zaman yapacaksın' dedim ve bunu kabul ederek bölgede kaldı. Bir iki defa görev verdim, 72 saat hiç uyumadan çalıştı." dedi. 1990 yılında, Jandarma İstihbarat Grup Komutanlığı görevini Veli Küçük'e devrettiğini ifade eden Doğan, hakimin, "Küçük'ün JİTEM'den haberi olmadı mı?" sorusuna, "Hayır kimsenin haberi olmadı. Kurduğum JİTEM'den kimseye bahsetmedim. Eşim bile bilmiyordu." cevabını verdi. 'JİTEM üyelerine kimlik kartı verilip verilmediği' sorusuna ise Arif Doğan, Türkiye Elektrik Kurumu gibi kurumların tanıtım kartlarının JİTEM'de çalışan kişilere deşifre olmamaları için verildiğini kaydetti. JİTEM'de yenilemeler yapıldığını ve bunun 5 arşivci tarafından yürütüldüğünü anlatan Doğan, "Ben 1990 yılında tayin oldum. Sonra da operasyon yapmadım. Bu nedenle JİTEM'in icraatı son buldu. Ancak yenilemeler yapılmaya devam ediyor. Onlar da birbirlerini tanımaz. Haberleşme ise canlı postalarla yapılır. Allah göstermesin ihtiyaç hâsıl olursa görev yaparlar. Ben dâhil çalışmayan ayağımla göreve giderim." diye konuştu.

Arif Doğan, üye hakim Hasan Hüseyin Özese'nin, JİTEM elemanlarının masraflarının, maaşlarının nereden karşılandığı sorusuna, "Kendi cebimden ödüyorum. Bütün harcamalarını ben karşılıyorum." şeklinde cevap verdi. Hakimin emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün ifadesinde 'JİTEM diye bir şey olmadığını' söylediğini hatırlatması üzerine Doğan, "Levent Ersöz bilemez. Bilen konuşur. O da otursun, benimle ilgili, JİTEM'le ilgili yorum yapmasın. Bir orgeneralin imzalı belgesini inkar etmek terbiyesizliktir. Benim aldığım takdirnamelerde hep 'JİTEM' diye geçiyor. JİTEM nasıl olmaz? Yalan söylüyor, JİTEM'in j'sinden, istihbaratın i'sinden anlamaz.'' dedi. Doğan'ın çapraz sorgusunun tamamlanmasının ardından duruşma bugüne ertelendi.
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89