• BIST 9486.56
  • Altın 4202.815
  • Dolar 39.207
  • Euro 44.826
  • İstanbul 24 °C
  • Diyarbakır 34 °C
  • Ankara 33 °C
  • İzmir 32 °C
  • Berlin 18 °C

Japonya'dan Van'a yardım için geldi enkaz altında kaldı

Japonya'dan Van'a yardım için geldi enkaz altında kaldı
Van'da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Bayram Otel'in enkazından yaralı kurtarılan kadının, Japon yardım ekibinden Miyuki Konnai olduğu öğrenildi.

Van merkez ile depremin en çok hasar verdiği Erciş ilçesi ve köylerde çalışma yürüten Japon Association for Aid and Relief (AAR) adlı yardım organizasyonunda görev yapan Yumeka Ota, Miyuki Konnai ve Atsushi Miyazaki, 28 Ekim'den bu yana Van'da bulunuyordu.

33009

Kentte satın aldıkları kurbanlık hayvanları, kesim evinde kestiren Japon yardım ekibi poşetlere koydukları etleri Akköprü Mahallesi'nde evlerinde ve çadırlarda yaşayan depremzedelere dağıtmıştı.

460.jpg

Japon yardım ekibinden Yumeka Ota ülkesine dönerken Miyuki Konnai ve Atsushi Miyazaki'nin Van'da kaldığı, Bayram Otel'e yerleştiği öğrenildi.

Dün 5.6 büyüklüğündeki depremde yıkılan otelin enkazından yaklaşık 5,5 saat sonra kurtarılan Japon kadının Miyuki Konnai olduğu ve İpekyolu Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı bildirildi.

manset.jpg

Japon doktorun mucizesi yarım kaldı
Bayram Oteli enkazından yaklaşık 13 saat sonra Japon yardım organizasyonundan Atsushi Miyazaki'ye ulaşıldı. 15 dakika kalp masajı yapılan Miyazaki hastanede hayatını kaybetti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89