• BIST 9520.22
  • Altın 4347.596
  • Dolar 39.427
  • Euro 45.4725
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 21 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 15 °C

Japonya'da şiddetli deprem

Japonya'da şiddetli deprem
Japonya'da şiddetli deprem meydana geldi. Depremin, ülkenin kuzeydoğu kıyısının 40 kilometre açığında meydana geldiği haber verildi

Japonya'da şiddetli deprem meydana geldi. Depremin, ülkenin kuzeydoğu kıyısının 40 kilometre açığında meydana geldiği haber verildi. 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından ülkenin kuzey kıyılarını 1 metre yüksekliğindeki tsunami dalgaları vurdu.

NHK televizyonu, tsunami alarmı verilen bölgede yaşayanlara televizyondan yüksek yerlere çıkmalarının anons edildiği belirtildi. Sendai ve Yamagata kentlerinde de elektrik kesintisi yaşandığı bildirildi.

Öte yandan AP ajansı, bu depremin geçen ayki 9 büyüklüğündeki depremin artçısı olduğunu iddia etti.

Japonya'da tsunami alarmı!

Tarihinin en büyük depreminin yaralarını sarmaya çalışan Japonya yeni bir depremle sarsıldı. Başkent Tokyo'da yerel saatle 11.39'da 7,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin ardından ülkenin kuzeydoğusu için tsunami uyarısı yapıldı.

Japon televizyonları 1 metrelik dalgalar bulunduğunu duyurdu. Devlet kanalı NHK, tsunami uyarısının ardından bölgede tahliye işleminin yapılabileceğini bildirdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89