• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 5 °C

Jandarma emriyle mi yürüdüler?

Jandarma emriyle mi yürüdüler?
Gölcük Donanma Komutanlığı’ndaki kozmik zuladan çıkan belgeler, uzman ekipler tarafından inceleniyor.

Gölcük Donanma Komutanlığı'ndaki kozmik zuladan çıkan belgelerin içeriği belli oluyor.

Yenişafak gazetesinin haberine göre, İstihbarat Şube Müdürlüğü odasının zemininden çıkarılan 10 çuval belge içerisinde, emekli Orgeneral Şener Eruygur’un Jandarma Genel Komutanlığı döneminde kurduğu Cumhuriyet Çalışma Grubu’nun (CÇG) faaliyetleri de bulunuyor.

CÇG’nin darbeye zemin oluşturmak için yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgi vermek için Eruygur’a her ay düzenli olarak sunduğu ’devre raporları’nda yer alan bilgiler, ’ülke elden gidiyor’ iddialarının arka planını gözler önüne serdi.

"İrtica Tehdidi" Afişlerde

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nde incelenen belgeler arasından çıkan CD’lerin birinde ’Devre Raporları’ adlı bir dosya bulundu.

Dosyanın içinde ise ’eylemler’ başlığı altında ’görsel’, ’yazılı’, ’internet’, ’akademik’, ’afiş’ ve ’mektup’ şeklinde sıralanan alt başlıkların yer aldığı görüldü.

Bu dosyalarda, CÇG tarafından yürütülen faaliyetlerin darbeye zemin oluşturma amacıyla ’ülkede irtica tehlikesi olduğunu belirten afişler hazırlanması’ şeklinde direktiflerin bulunduğu belirtildi.

"Cumhuriyet mitinglerine katılın" emrinin bulunduğu belgelerde, bu emir doğrultusunda hazırlanan afişlerin mitinglerde açılması istendiği yer alıyor.

Rektörlere Emir

’Mektuplar" başlığı altında sıralanan bilgiler, ’Devre Raporları’ dosyasının en çok dikkat çeken bölümü oldu. Yenişafak gazetesinin haberine göre, bu dosyada üniversite rektörleri ile emekli komutanlara darbeye giden yolda yapılması gerekenleri anlatmak amacıyla yazılan mektuplar bulundu.

Mektuplar, ’Ordu Göreve’ pankartıyla yapılan gösterilerin nasıl organize edildiğini ortaya koydu. Mektuplarda rektörlere ve komutanlara "Televizyon programlarına sık sık çıkın. Burada irtica tehdidine değinin, ’Ülke elden gidiyor’ imajı oluşturun" direktifleri yer alıyor.

2002 Sonrası Kollar Sıvandı

Cumhuriyet Çalışma Grubu’nun (CÇG) 28 Şubat post-modern darbesinin ordu içindeki siyasi karargahı olan Batı Çalışma Grubu’na benzer bir yapılanmayla 2002’den bu yana Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde görev yaptığı ortaya çıkmıştı.

AK Parti’nin 3 Kasım 2002 seçimlerinde iktidara gelmesinin hemen ardından Ergenekon sanığı emekli Orgeneral Şener Eruygur tarafından kurulduğu belirtilen CÇG, siyaseti ve sivil toplumu yönlendirme faaliyetlerini sürdürdü.

Cumhuriyet Mitingleri CÇG’nin İşi

2003 başından itibaren bir dizi etkinliğe, rapora, ve oluşuma imza atan CÇG’nin, Türkiye çapında tüm illerde kişi, kurum, okullar, sivil toplum örgütleri, işyeri sahipleri ile bazı kamu birimleri ve burada çalışan kişileri de fişlediği ortaya çıktı.

CÇG’nin, bu fişlemelerin yanı sıra sivil siyasete müdahale niteliğinde bir dizi olayı ve oluşumu da gerçekleştirdiği belirlendi.

CÇG’nin ’Devre Raporları’, Jandarma Genel Komutanlığı Planlama Koordinasyon ve Güvenlik Dairesi’nin yönlendirilmesiyle oluşturulan Ulusal Birlik Hareketi’nin bizzat dönemin Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur tarafından kurdurulduğunu ortaya koydu.

Eruygur’un emekli olduktan sonra da Ulusal Birlik Hareketi’yle ilişkisini, sürdürdüğü ve başta 2007’deki Cumhuriyet Mitingleri olmak üzere, benzer organizasyonların Cumhuriyet Çalışma Grubu’nca yönlendirildiği de değerlendirme raporlarında açık bir şekilde görüldü.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89