• BIST 9079.97
  • Altın 2309.701
  • Dolar 32.3391
  • Euro 35.0977
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 12 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 11 °C

'İyi çocuklar' Kürt siyasileri hedef seçmiş!

'İyi çocuklar' Kürt siyasileri hedef seçmiş!
Suç orgütü operasyonunda gözaltına alınan İlker D.'nin Şemdinli sanığı Ali Kaya'nın haber elemanı olduğu ortaya çıktı.

Suç orgütü operasyonunda gözaltına alınan İlker D.'nin Şemdinli sanığı Ali Kaya'nın haber elemanı olduğu ortaya çıktı. İlker D.'nin, "Kaya, provokatif eylemler peşindeydi. Ondan aldığım eğitimle DTP Genel Merkezi'nde keşif yaptım" dediği öğrenildi

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nin 31 Mayıs'ta 5 ilde yaptığı eş zamanlı baskınlarda İlker D., Aslan Ö., Metin Ö., Yasin B., A. Kaya, Ali S., Halil Y., tehdit, şantaj ve uyuşturucu kaçakçılığı suçlamalarıyla gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda bir el bombası, bir pompalı tüfek, bir av tüfeği 40 kaleşnikof mermisi ile çok sayıda uyuşturucu madde ve şantaj amaçlı bazı kadınların uygunsuz resimleri ele geçirildi.

AYNI CEP TELEFONU

Gözaltında etkin pişmanlıktan yararlanmak isteyen İlker D'nin üniversite yıllarından Özcan ismiyle tanıdığı askeri istihbarat mensubu ve Şemdinli sanığı astsubay Ali Kaya'nın haber elemanı olduğu ortaya çıktı. Zanlı D'nin kullandığı cep telefonunu 1996-2007 arasında Ali Kaya'nın kullandıığ saptanırken, Ali Kaya'nın cep numarasının da telefonunun da "Mutkili Ali Jitem" şeklinde kaydedildiği saptandı. D'nin telefonundan çok sayıda jandarma istihbarat personeline ait telefonlar da çıktı.

BOMBA YAPMAYI ÖĞRETTİ

İlker D'nin Gaziantep'te üniversite okurken Ali Kaya ile tanıştığını, bomba yapımını da Ali Kaya'dan öğrendiğini söylediği belirtildi. İlker D., okulun ardından irtibatı kopan Ali Kaya'nın kendisini, 2003'de Antalya'da bulduğunu ve şarjörlü Browning marka bir silah da verdiğini, sonraki temasının ise 2006'da Ankara'da olduğunu anlattığı öğrenildi. İlker D.'nin, "Son görüşmemizde bana hükümetin çok değerli insanları tutukladığını, kendisine muhalif olanları bertaraf ettiğinden de yakındı. Bana Güneydoğu'ya gidip orada bazı faaliyetlerde rol alabileceğimi söyledi. Ben de Gaziantep'e giderek VİP isimli derneği kurdum" dediği öğrenildi.

KÜRT PLANI

İlker D., Ali Kaya'nın hükümeti devirmek için Kürtleri sokağa dökme planı yaptığını da ileri sürdü: D. şu iddialarda bulundu: "Sonraki görüşmemizde irticanın geldiğinden, hükümetin yanlışlığından bahsederek bu noktada artık yeni şeylere başlanacağını, siyasi bazı olayların yapılacağını, bu olayların içerisinde Kürt siyasilerine zarar verilecek bir eylemin yapılmasının gerektiği, zamanı geldiğinde bu işi yapıp yapamayacağımı bana sordu. Ben de bundan çok memnun oldum. Uzun zamandır bu siyasilerin ülkemiz için tehdit oluşturduğunu, bunların imha edilmesinin gerektiğini düşünüyordum. Yapacağımı söyledim."

"DTP'DE KEŞİF YAPTIM"

2008'de eylem için Ankara'daki DTP Genel Merkezi'nde keşif yaptığını da söylediği belirtilen İlker D.'nin şunları söylediği öğrenildi: "Ali Kaya'nın gerekli her şeyin kendisi tarafından karşılanacağını ve yapılacağını söyledi. Ali Kaya'nın öğrettiği şekilde parça tesirli boru tipi bomba hazırladım. Patlayıcıları dükkanın önündeki bahçeye gömdüm ve Kaya'dan gelecek talimatları bekledim. İlker D., Çankaya Seyranbağları'nda dükkanının bahçesindeki bombaların yerini de gösterdi. Bahçede gömülü halde 4'ü bilyeli 8 boru tipi bomba, 200 gram barut ve patlayıcı yapımında kullanılan madde ele geçirildi.

Şemdinli sanıkları Van'da tutuklandı

Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nce haklarında tutuklama kararı çıkarıldıktan sonra 3 ayrı kentte gözaltına alınan Şemdinli davası sanıkları dün Van'a getirildi. Aydın'da gözaltına alınan astsubay Özcan İldeniz, Muğla'da gözaltına alınan astsubay Ali Kaya ve Sakarya'da gözaltına alınan PKK itirafçısı Veysel Ateş, tarifeli uçaklarla Van'a getirildi. Üç sanık da dün tutuklandı. (Sabah)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89