• BIST 9142.4
  • Altın 2325.069
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 15 °C

İtirafçı subay TSK'nın beyin takımından...

İtirafçı subay TSK'nın beyin takımından...
'İrtica ile Mücadele Eylem Planı"nın aslını bir mektupla birlikte savcıya ulaştıran ihbarcı subay yoksa üst rütbeli bir general mi? İşte itirafçı subay ile ilgili son bilgiler:

Dünkü yazısında "İrticayla Mücadele Eylem Planı" belgesinin aslının ortaya çıkışından itibaren yaşanan tartışmalar ve iddiaları değerlendiren Hürriyet yazarı Şükrü Küçükşahin, çok önemli tespitlerde bulundu.

Küçükşahin'e göre itirafçı subay "Genelkurmay'ın beyin takımından üst rütbeli bir subay"... Muhtemelen son şurada emekli edilmiş, demokrat, kızgın bir general... Hatta muhtemelen öyle bir isim ki, ortaya çıktığında sadece ismi bile mektuptaki iddilarını kuvvetlendirecek derecede muteber bir general...

Bu teoriyi destekleyen iki güçlü argüman da var. Birincisi Genelkurmay'ın alt perdeden medyaya yüklendiği kadar bile itirafçı subay hakkında pek konuşmaması, ikincisi de ihbar mektubunda yer alan ve alt rütbedeki birinin pek de vakıf olamayacağı ayrıntılı bilgiler...

İşte Şükrü Küçükşahin'in yazısı:

Makinesi varsa karbon testi de var

Cumhuriyetimizin 86. yaşını kutladığımız günde, o Cumhuriyet'i kuran en önemli unsur olan Türk Silahlı Kuvvetleri'ni (TSK) tartışıyoruz.

Ne ironi ki Cumhuriyet'i koruma iddiasıyla hazırlandı denilen "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" TSK'yı bitirme, itibarını yok etme planına dönüştü.

Bu duruma üzülen, amiyane tabirle kelli felli gruplar da dahil, herkes, her ortamda ilginç iddia ve kuşkuları dile getiriyor.

Dile getirilen bir kuşkuyu, dün Milliyet'te Melih Aşık da köşesine taşımış; ıslak imza atan makineler varmış, o nedenle belgedeki imzanın Albay Dursun Çiçek'e ait olup olmadığına hâlâ kuşku ile bakmak gerekiyormuş.

Evet o makineler var, doğru; ama karbon testi diye bir şey de var, imzanın atıldığı günü belirliyor; Adli Tıp'ın bu testi yapmadığı düşünülebilir mi?

O TEZLER DOĞRU OLSA DA

Yine bu ortamlarda savunulan şöylesi tezler de var:

* "AKP, Silopi'de otobüs üstünde zafer işareti yapan üniformalı PKK'lılar ile dip yapmıştı, bunu gündemden düşürmek için ıslak imzalı belgeyi çıkardı."

- "Belge Gülen cemaati ile ABD'nin işi, amaç askeri yıpratmak."

* "Askerin Kürt açılımına direncini kırmak için belge şimdi ifşa edildi."

Başka teoriler de çok ve farz edelim ki bunların hepsi doğru; ama bu çağda, bu günde hala böylesi belgeler hazırlama garabeti nasıl görmezden gelinir?

Eğer bir iktidarı yerinden etmek için böylesi saçma, demokrasiye aykırı belgeler hazırlanırsa, kabul etmeli ki o iktidar da yeri geldiğinde bunu kullanır, gücü yetiyorsa tersine çevirir, gününü de kendisi tayin eder.

Yanlışlar yazılıp çiziliyor; tekrara gerek yok, sonuçta TSK ağır darbe aldı.

Belge ilk yayınlandığında doğru tutum alınmadığı için Genelkurmay'ın beyin takımındaki bir subayın itiraf mektubu daha büyük tahribat yarattı.

İstihbaratçı/itirafçı subay, TSK için bir sürü klasik övücü laflar ediyor; ama öbür yandan da yazmak dahi istemediğim öylesi kabul edilmez suçlarla TSK'yı buluşturuyor ki söylenecek laf yok.

Saygın bir silahlı kuvvet için taşınabilmesi mümkün olmayan iddialar bunlar.

YENİ SAVCI YENİ MAHKEME

Şunu da söylemeli; her anı terörle mücadele içinde olan TSK'da, Genelkurmay karargâhı dahil moraller bitik, kimse bu konuları konuşmaya dahi yanaşmıyor, gazete okumak, TV izlemek artık bir ıstırap gibi.

İtirafçı subay mektubunda kızgınlığını, son Askeri Şûra kararlarına, yani terfi sistemine tepkiye bağlamış gibi bir izlenim bırakıyor.

TSK'da buna inanan yok; o subayın ulusal veya uluslararası çok önemli bir misyonu olduğu yönündeki kanı kesin; ama öbür yandan bu terfi sisteminin artık değişmesi gereği acil bir konu gibi.

Bu arada, itirafçı subay nasıl bulunacak diye tartışılıyor.

Ne gereksiz tartışma; subayın övgüler düzdüğü, ifade vermek istediği savcıya gerekli bilgileri vermemiş olması, savcının kendisini tanımaması olası mı?

TSK'nın da subayın kim olduğunu bildiğine emin olunmalı.

En üst düzey savcılık korumasının sağlandığından da kuşku duymamalı.

Doğrusu da bu ve artık her şey savcıların elinde; ama bu bir darbe girişimi sayılacağı için Ergenekon'dan ayrı bir soruşturma konusu olacak gibi.

Böyle olmasında yarar büyük; hem Ergenekon yeterince sulanmaz hem de yeni savcıların devreye girmesi daha inandırıcı olur.

Sanırım öyle de olacak, yani anlayacağınız yargılama sivil mahkemede olacak, zaten Askeri Ceza Yasası'nda darbe suçu yok ki. 

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89