• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 5 °C

İşte Suriye'de ilk vurulacak hedefler

İşte Suriye'de ilk vurulacak hedefler
Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Esed yönetimine yönelik olası askeri operasyonu değerlendirmek amacıyla dün İstanbul'da geniş katılımlı bir toplantı yaptı.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) kimyasal silah kullanımı ve Esed yönetimine yönelik olası askeri operasyonu değerlendirmek amacıyla dün İstanbul'da geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıya; Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Milli Koalisyonu (SMDK) Başkanı Ahmet Cerba, ÖSO Genelkurmay Başkanı Selim İdris ve ÖSO Basın Sözcüsü Albay Mustafa Abdulkerim gibi muhaliflerden üst düzey isimler katıldı. 

Albay Mustafa Abdulkerim, önümüzdeki günlerde Esed yönetimine yönelik askeri operasyon beklediklerini ifade ederek, söz konusu operasyonu ele aldıklarını söyledi.

ABD, İngiltere ve Fransa'nın başını çektiği koalisyonun Esed yönetimine yönelik askeri müdahalesi konusunu değerlendiren Abdulkerim, vurulması muhtemel hedefleri sıraladı. 

SURİYE'DE VURULMASI MUHTEMEL ÖNEMLİ ASKERİ ÜSLER:

1- El Sin Askeri Hava Alanı: Şam'ın kırsalında bulunan havalanı Suriye'nin en büyük askeri havaalanı konumunda. Esed'in hava savunmasının bel kemiklerinden birini oluşturuyor. 

2- Dmeyr Askeri Hava Alanı: Şam'ın 42 kilometre kuzeydoğusunda bulunuyor. Dmeyr, Suriye'nin en büyük ikinci havaalanı olarak biliniyor. 50 adet gizli hangarı olan havaalanında Rus yapımı MİG 23, MİG 24 ve MİG 27 savaş uçaklarının yanı sıra hava savunma sistemi bulunuyor.

3- Hama Askeri Havaalanı: Şehir merkezinin yaklaşık 3 kilometre doğusunda bulunuyor. Bu havaalanında MİG 21 ve Mi 8 ve Mi 3 savaş uçakları bulunuyor. 

4- El Sin Askeri Havaalan: Şam'da bulunan havaalanı Suriye yönetiminin en büyük havalananlarından biri olarak olarak kabul ediliyor. Bu havaalanında MİG 23 ve MİG 29 filosu konuşlandırılıyor.

5- T4 Askeri Havaalanı: Humus'ta bulunuyor. MİG 25 ve Sukhoi 24 filoları burada bulunuyor.

FÜZE SİSTEMLERİ DE HEDEFTE

Gerçekleşmesi muhtemel saldırıda vurulacak önemli hedeflerin arasında Esed yönetiminin füze sistemlerinin konuşlandığı ve Şam'ın Kalemun bölgesindeki 155, 156, 157 ve 59'uncu tugayları bulunuyor. Bu tugaylar Scud olmak üzere çeşitli füze sistemlerinin yerleştirildiği ve ateşlendiği yerler olarak biliniyor. Özellikle 155'ici Tugay son gerçekleştirilen kimyasal saldırının buradan ateşlenen füzelerle yapıldığı iddia ediliyor. 

ABD ve müttefiklerinin hedefinde de ayrıca Şam'ın Kasyun dağında bulunan 105'inci tugayın olduğu Cumhuriyet Muhafızları Merkezi bulunuyor. Burada ayrıca füze sistemleri mevcut.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89