• BIST 9457.07
  • Altın 2497.709
  • Dolar 32.5927
  • Euro 34.8193
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 7 °C

İşte patlamanın en net resmi!

İşte patlamanın en net resmi!
HDP'nin Diyarbakır miting alanında patlama meydana geldi. Al Jazeera Türk’ün ulaştığı yetkililer, patlamanın trafoyla ilgisi olmadığını söylediler.

HDP'nin Diyarbakır miting alanında patlama meydana geldi. Yetkililer, patlamanın trafoyla ilgisi olmadığını söylediler. Enerji Bakanı da bu bilgiyi doğruladı. Bir görgü tanığı ise 'Trafonun önündeki seyyar çay ocağı patladı' dedi.

Al Jazeera Türk'ün ulaştığı yetkililer, patlamanın trafoyla ilgisi olmadığını söylediler. Yetkililer, trafoda gerekli incelemenin yapıldığını, trafonun kapısının içeriye doğru çökmüş olduğunun görüldüğünü, durumun fotoğraflarla tespit edildiğini de aktardı. Yetkililer, bölgede herhangi bir elektrik kesintisi de olmadığını belirtti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da HDP mitinginde meydana gelen patlama ile ilgili “Patlama trafo kaynaklı değil. Trafoya dışarıdan bir müdahale söz konusu” dedi.

55923

Bir görgü tanığı ise "Plastik bardakta çay aldım, eski hâl istikâmetine doğru 15-20 metre uzaklaştıktan sonra ocakta patlama oldu" dedi.

55915

Demirtaş halka seslendi: Biz kazanacağız, barış kazanacak

HDP'nin Diyarbakır'daki görkemli seçim mitingine yönelik bombalı saldırılardan sonra HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çağrı üzerine miting alanından DBP İl Binası önüne geçen onbinlere seslendi.

55916

İşte Demirtaş konuşmasından satırbaşları:

"Elbette bu yürüyüşü durdurmak isteyecekler. Her yerde bizi can evimizden vurmaya çalıştılar. Bizim ihtiyacımız olan şey ise barış. Ne yaparlarsa yapsınlar inadına bu ülkeye barış gelecek, bunu sizler sağlayacaksınız.

55917

Bakın bugün, patlamanın olduğu saatten bu yana, Türkiye'nin dört bir yanından bizi arıyorlar. Yüreğimiz, dualarımız sizinle diyorlar. Yüreği barış için atanların gönlü bizden yana.

55918

Nasıl bir coşku, heyecanla şimdiye kadar çalışmalarımızı yürütmüşsek, resmi sonuçları alana kadar çalışmalarımızı aynı heyecanla yürüteceğiz.

55919

HDP bu tür tezgahlara düşecek bir parti değil. Seçimlerden alacağımız sonuç Türkiye'ye nefes aldıracak. Aynı sabır ve sükunetle çalışmayı sürdüreceğiz.

55920

Alanda gösterdiğiniz disiplin çok daha büyük bir faciayı engelledi. Yüz binlerce insan, kadın, çocuk izdiham yaşayıp birbirini ezsin istediler. Başarmak zorundayız değerli kardeşlerim.

55921

Bu saldırının arkasındaki güçler inşallah ortaya çıkar. Bunun bir saldırı olduğu netleşirse, saldırının failleri açıklanırsa tüm Türkiye rahatlar, bunların üstünün kapatılmaması gerekir.

55922

İnsanlık mücadelesi yürütüyoruz, sadece kendimiz için değil, tüm Türkiye'ye nefes aldırmak için yollardayız.

55914

Bizler yola çıkarken tehlikeyle karşı karşıya olduğumuzu, kimin tekerine çomak soktuğumuzu biliyorduk.

Önümüzdeki seçim mutlaka gerçekleşecek, sandık kurulacak. Biz kazanacağız, barış kazanacak, özgürlük kazanacak. 7 haziran akşamı ülkeye büyük insanlığı hediye edeceğiz."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89