• BIST 9142.4
  • Altın 2325.313
  • Dolar 32.3796
  • Euro 35.0028
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 15 °C

İşte KPSS rekortmeni karı koca!

İşte KPSS rekortmeni karı koca!
2010 KPSS’de birçok çiftin Eğitim Bilimleri bölümünden 120 net yapması toplu kopya şüphesine neden oldu.

KPSS’de eşiyle beraber 120 net yaptığı için kopya çektiği iddia edilen Kayseri Özel Yelkenoğlu Lisesi Müdür Yardımcısı Bahadır Yolaçan, kopya çektikleri iddialarını yalanlayarak, “Millet gocunuyor. ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan’ın ‘söylentiler mutsuz insanların feryadı’ açıklamasına uyuyor” dedi.

2010 KPSS’de birçok çiftin Eğitim Bilimleri bölümünden 120 net yapması toplu kopya şüphesine neden oldu. Sınavla ilgili yaşanan şaibeler, aylarca hazırlık yapan ancak hiç beklemedikleri sonuçları alan adayları isyan ettirdi. Sınavda kopya çektikleri iddia edilenler ise suskunluğa büründü. Vatan gazetesi, 2010 KPSS’de eşiyle beraber kopya çektiği iddia edilen Kayseri Özel Yelkenoğlu Lisesi Müdür Yardımcısı Bahadır Yolaçan’a ulaştı.

Çalıştığı işyerini belirtmekten kaçınan Yolaçan, önce isminin nüfusa kayıtlı olduğu gibi Zekai olduğunu belirti. Ancak daha sonra yazılacakları görmek istediğini belirterek metnin bir kopyasını bahadiryolacan@hotmail.com adlı adresine gönderilmesini istedi. Sorular üzerine ‘Bahadır’ isminin göbek adı olduğunu söyleyen Yolaçan’ın, ait Kayseri Özel Yelkenoğlu Lisesi’nde müdür yardımcısı olduğunu öğrenildi.

Çalışarak kazandık!

Eşi Reyhan Yolaçan ile beraber kopya çekmediklerini ve çalışarak bu sonucu elde ettiklerini kaydeden Bahadır Yolaçan şunları söyledi, “Ben zaten Selçuk Üniversitesi’nde Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik üzerine yüksek lisans yapıyorum. 38 yaşındayım. Daha önce 2 yıl Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Coğrafya Öğretmenliği’ni okudum ve bıraktım. Ardından Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü 12. olarak bitirdim. Eşim de tarih öğretmeni. Hayatımda ilk defa KPSS’ye girmeye niyet ettim ve girdim. Bundan öte bir şey yok. Eşimi de teşvik ettim o da girdi. Kendisini dershaneye kaydettirmiştim.

1 yıl boyunca akşam saat 18 ve 21 arası KPSS’ye çalıştı. Ben de sınava hazırlık sınavlarından çalışıyordum. Sınavda başarılı olduk çünkü sorular da kolaydı. Millet gocunuyor. Bu da ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan’ın ‘söylentiler mutsuz ve başarısız insanların feryadı’ açıklamasına uyuyor. Ben MEB’e başvurmayı düşünmüyordum. Çünkü özel sektörde daha fazla kazanıyorum. Ama kıskananlara karşı eşimle birlikte MEB’e başvurup daha az maaşla öğretmen olmaya çalışacağım.

Ayrıca ismimizi ve kimlik numaralarımızı kim ortaya attıysa onların tespit edilmesi için Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuracağım. Öte yandan bence bütün bu kopya söylentilerinin nedeni, bazı kurum ve yayınevlerine antipati yaratmak ve yayınlarının satılmasını engellemektir.”

Öte yandan KPSS’de kopya iddialarını ortaya çıkararak, bazı internet sitelerinde kopya çektikleri belirtilen kişilerin kimlik numaraları ve sınav sonuçlarını açıklayan kişi de facebook’ta farklı bir nickname ile ortaya çıktı.

Savcı belgeleri istedi

“Elimdeki belgeleri yayınladığım kişisel profilim, ‘KPSS hırsızlığı’ adı altında açtığım ve şu an herkesin malum bildiği o sonuç ekranlarını paylaştığım albümler bir bir kapatılmıştır” diyen bu kişi şu açıklamalarda bulundu, “İddialarım yüzünden karakola ifade vermeye gittim. Tüm facebook gruplarım, kişisel profilim facebook’a Nurcuların yaptığı şikayetler sonrası silindi. Eklediğim KPSS hırsızlığı adlı resim albümlerim silindi.

Elif Yıldırım’ın kardeşi tarafından ölümle tehdit edildim. Elimdeki belgeler Ankarada’ki bir savcı tarafından benden istendi. Saat 15:00 sularında ve kendisine (sıka sıka) teslim edildi. Arkadaşlar benden bu kadar. İfade vermekten, delilleri oraya buraya servis etmekten, tehditler almaktan bıktım. Benden size destek bu kadar.“

Öğretmen atamaları iptal edilmiyor

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen atamalarının iptal edilmeyeceğini bildirdi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 2010 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ile ilgili iddialar üzerine, 31 Ağustos 2010’da gerçekleştirilecek 30 bin kadrolu öğretmen atamasına ilişkin iptal taleplerinin medyada yer aldığı belirtildi.

KPSS’de soruların çalındığı ve kopya çekildiği iddialarının ÖSYM tarafından araştırıldığı ifade edilen açıklamada, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan’ın “ÖSYM’nin güvenilir bir kurum olduğu, soruların hazırlanmasından dağıtılmasına kadar her aşamada sınav güvenliğine dikkat ettikleri ancak günümüz teknolojisinin geldiği noktayı da dikkate alarak kopya iddialarını ihbar kabul ettiklerini ve gerekli incelemeyi başlattıklarını” kamuoyuna açıkladığı bildirildi.

KPSS’de kopya çekildiğine veya soruların elde edildiğine ilişkin iddianın özellikle “eğitim bilimleri” testinde 350 adayın tam puan almasına yönelik olduğu kaydedilen açıklamada, şöyle denildi: “ÖSYM hem söz konusu 350 adayı hem de sınavdan yüksek puan alan adayları tek tek araştırmaktadır. Ancak araştırmanın sonuçlanacağı tarih net değildir. Bu nedenle bakanlığımız 18 Ağustos 2010 itibarıyla almaya başladığı kadrolu öğretmen başvurularını 31 Ağustosta gerçekleştireceği atamalarla tamamlayacaktır.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89