• BIST 9679.8
  • Altın 2489.35
  • Dolar 32.4435
  • Euro 34.4467
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 6 °C

İşte Çevik Bir'in makamında ağırladığı gazeteciler!

İşte Çevik Bir'in makamında ağırladığı gazeteciler!
Savcılık, Erol Özkasnak'a "Medyayla işbirliği yaptınız mı?" diye sordu; Özkasnak ise "Çevik Bir, Fatih Çekirge ve Ertuğrul Özkök ile makamında görüştü" dedi.

Emekli Tümgeneral Erol Özkasnak’a, savcılıkta, “Refah-Yol’u devirmek için medyayla işbirliği yaptınız mı?” sorusu yöneltildi. Özkasnak, “Çevik Bir, makamında Sabah grubundan Fatih Çekirge ve Hürriyet grubundan Ertuğrul Özkök ile ayrı ayrı görüştü. Ben yoktum, görüşmenin içeriğini bilmiyorum” dedi. 

Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’nce yürütülen 28 Şubat soruşturmasının ikinci dalgasında gözaltına alınan 11 kişiden dün ilk olarak dört muvazzaf Albay Ankara Adliyesi’ne getirildi. Şüpheli subaylara Merkez Komutanlığı görevlileri de eşlik etti. Şüphelilerin ifadesi Özel Yetkili Savcılar Mustafa Bilgili, Kemal Çetin ve Cemil Tuğtekin tarafından alındı. 

BÇG’nin beş belgesi soruldu 

Emniyet’te şüphelilere Gölcük’teki aramalarda ele geçirilen, “Genelkurmay Başkanlığı Muhabere Elektronik ve Bilgi Sistemleri Başkanlığı’nın logolarının bulunduğu gizli ibareli 6 Mayıs 1997 tarihli Batı Çalışma Grubu (BÇG) Batı Harekât Konsepti, 27 Mayıs 1997 tarihli Genelkurmay Başkanlığı Batı Eylem Planı, 10 Nisan 1997 tarihli BÇG belgesi, 4 Nisan 1997 BÇG Çalışma Grubu Oluşturulması ve 29 Nisan 1997 tarihli BÇG Rapor Sistemi” başlıklı belgeler gösterilerek, bu konularla ilgili bildiklerini anlatmaları istendi. 

Çevik Bir, Özkök ve Çekirge ile görüştü 

28 Şubat sürecinde medya yöneticilerini arayarak gazetelerin manşetlerini attırmasıyla gündeme gelen, soruşturmanın kilit isimlerinden Erol Özkasnak’a da belgeler gösterilerek, izah etmesi istendi. Ankara Barosu’ndan bir avukat nezaretinde sorgusu yapılan Erol Özkasnak’a, “28 Şubat’ta darbenin medya ayağını siz mi organize ettiniz?” sorusunun yöneltildiği öğrenildi. 

Tüm şüphelilere savcılıktaki sorgularında da benzer sorular yönelltildi. Özkasnak’ın savcılıkta, isminin geçmediği tüm BÇG belgeleri “bilgim yok yanıtı verdiği öğrenildi. Özkasnak üç saat süren savcılık sorgusunda, “Refah-Yol hükümetini devirmek için medyayla işbirliği yaptınız mı?” şeklindeki sorular üzerine, soruşturmanın ilk dalga operasyonunda tutuklanan dönemin Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir’in adını verdi. Erol Özkasnak, “Çevik Bir, Sabah grubundan Fatih Çekirge ile Hürriyet grubundan Ertuğrul Özkök makamında ayrı ayrı görüştü. Ancak ben görüşmede yoktum. Görüşmeye dair bilgim yok” dedi.

Çevik Bir namaz kılmadı, öyle bir talebi de olmadı 

Darbe soruşturması kapsamında tutuklanan emekli Orgeneral Çevik Bir’in Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltında tutulduğu sırada beş vakit namaz kıldığı yönündeki iddialar yalanlandı. Ankara Emniyeti, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Çevik Bir’in namaz kıldığı ve müdürlerin özel odasında ağırlandığı hususunda yapılan haber tamamen asılsızdır. Gözaltına bulunan ve ibadet etmek isteyen şüphelilere bugüne kadar herhangi engellemede bulunmadık. Ancak Çevik Bir, habere konu olduğu gibi 3.5 gün boyunca beş vakit namaz kılmadı ve böyle bir talebi de olmadı.” Diğer şüpheliler Hüsnü Dağ, Salih Eryiğit ve Abdullah Kılıçarslan’ın da namaz kıldıkları iddiasını yalanlayan Emniyet’in açıklamasında, “Bu isimlerden bir tanesinin namaz kıldığı doğrudur” denildi. (Taraf)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89