• BIST 9350.01
  • Altın 4296.828
  • Dolar 39.4098
  • Euro 45.6047
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 20 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 15 °C

İşte 12 Eylül davasında ara karar

İşte 12 Eylül davasında ara karar
Darbeci Kenan Evren ile Tahsin Şahinkaya'nın yargılandığı davanın 3. duruşmasında savcı sanıkların tutuklanma talebinin reddini istedi.

12 Eylül askeri darbesine ilişkin, dönemin Genelkurmay Başkanı, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile emekli Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Tahsin Şahinkaya'nın yargılandığı davanın 3. duruşmasında savcı sanıkların tutuklanma talebinin reddini istedi.

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, iddianamede adı geçen “mağdur ve müştekiler”, katılma talebinde bulunanlar, avukatlar ve izleyiciler ile basın mensupları katıldı.

Evren ve Şahinkaya'nın avukatları da duruşmada hazır bulundu. Mahkeme, bugün müdahillik talebinde bulunanların beyanlarını almaya devam ediyor. 

Mahkemede savcı sanıklar için adli kontrolün yeterli olduğunu belirterek tutuklama kararının reddini, müdahillik taleplerinin ise kabulünü istedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89