• BIST 9747.68
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 24 °C
  • Diyarbakır 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C
  • Berlin 10 °C

İstanbul'u sel aldı... İnanılmaz görüntüler Video

İstanbul'u sel aldı... İnanılmaz görüntüler Video
Araçlar su seviyesinin altında kaldı... Bölgede arama kurtarma çalışmalarına 4 askeri helikopter ve 8 arama kurtarma botu katılıyor...

İstanbul'da Basın Ekspres yolu sular altında... Araçlar su seviyesinin altında kaldı... Bölgede arama kurtarma çalışmalarına 4 askeri helikopter ve 8 arama kurtarma botu katılıyor... İşte sular altındaki İstanbul'un inanılmaz görüntüleri...

İstanbul'daki sabah erken saatlerinde başlayan etkili sağanak yağış neticesi oluşan sel ve su baskınlarında ölenlerin sayısı 16'ya yükseldi.

DÜNDEN BU YANA ÖLÜ SAYISININ 20'YE ULAŞTIĞI BİLDİRİLDİ

İstanbul ve çevresinde dünden beri etkili olanak sağanak yağış sonrasında oluşan sel baskınlarında ölenlerin sayısının 20'ye ulaştığı bildirildi.

İstanbul Vali Yardımcısı Hikmet Çakmak, İkitelli ve Ayamama Deresi bölgelerindeki bu sabah erken saatlerinde başlayan sağanak yağış neticesi oluşan sel baskınlarında ölenlerin sayısının 16'ya yükseldiğini dile getirdi.

Vali Yardımcısı Çakmak, dün yine sel baskınları nedeniyle de 4 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, 2 günden beri gerçekleşen sağanak yağış sonucu ölenlerin sayısının toplam 20 kişiye ulaştığını kaydetti.

SERVİS MİNİBÜSÜNDEN İNERKEN SEL SULARINA KAPILAN 7 KADIN HAYATINI KAYBETTİ

Bağcılar'da servis minibüsünden inerken sel sularına kapılan 7 kadın hayatını kaybetti.

İkitelli-Halkalı sapağında, tekstil atölyesi çalışanlarını taşıyan bir minibüs, sel suları arasında mahsur kaldı. Servis minibüsü yolcusu 10 kadın, araçtan inmeye çalışırken sel sularına kapıldı.

Sel sularına kapılan kadınlardan 3'ü ekiplerce kurtarıldı, diğerleri sele kapılarak kayboldu. Daha sonra 7 kadının cesedine ulaşıldı ve Bakırköy Cumhuriyet Savcısı tarafından incelemeye alındı.

Cesetleri bulunan 7 kadınla birlikte bu sabah sel sularına kapılarak ölen kişi sayısı 14'e yükseldi.

Ölenler arasında, Bağcılar'da servis minibüsünden inerken sel sularına kapılan 7 kadın da yer alıyor.

İkitelli-Halkalı sapağında, tekstil atölyesi çalışanlarını taşıyan bir minibüs, sel suları arasında mahsur kaldı. Servis minibüsü yolcusu 10 kadın, araçtan inmeye çalışırken sel sularına kapıldı.

Sel sularına kapılan kadınlardan 3'ü ekiplerce kurtarıldı, diğerleri sele kapılarak kayboldu. Daha sonra 7 kadının cesedine ulaşıldı ve Bakırköy Cumhuriyet Savcısı tarafından incelemeye alındı.

Cesetleri bulunan 7 kadınla birlikte bu sabah sel sularına kapılarak ölen kişi sayısı 14'e yükseldi.

İKİTELLİ TIR GARAJINDA 7 CESET BULUNDU

İkitelli Dereyolu'ndaki Osmanlı TIR Garajı'nda parketmiş TIR'lar sular altında kaldı. Bir kısmı sürüklenen TIR'lardan bazıları devrildi. Kurtarma ekipleri önce bir sürücünün cesedine ulaştı.

Bölgede başka cesetler de olduğu belirtildi. Arama ve kurtarma ekipleri sayısı bilinmeyen diğer cesetleri çıkarmak için çalışmaları sürerken birbiri ardına çıkan cesetlerin sayısı son olarak 11'i buldu.

İstanbul'daki yoğun yağış nedeniyle sular altında kalan İkitelli'deki tır Garajı'nda 3 kişinin daha cesedi bulundu.

Alınan bilgiye göre, İkitelli tır garajındaki araçların sele kapılarak sürüklendiği alanda, ekiplerin çalışmaları aralıksız olarak sürüyor. Yapılan çalışmalarda, bölgede 2 kişinin cesedi daha çıkarılarak morga götürüldü. Bir tır içerisinde sıkışan bir kişinin cesedi de çıkarılmaya çalışılıyor.

Cesetlerden birinin bölgede küçükbaş hayvan otlatan bir çobana, diğerinin de tır garajındaki bir güvenlik görevlisine ait olduğu belirtildi.

Garajdaki tüm araçların kullanılamaz hale geldiği görülürken, sel suları arasında telef olan küçükbaş hayvan ölülerine de rastlanıyor.

BÖLGEDE BULUNAN CESET SAYISI 7'YE YÜKSELDİ

İkitelli TIR Garajı çevresinde sel sularının sürüklediği TIR içerisinde sıkışarak hayatını yitiren sürücünün cesedi bulunduğu yerden çıkarıldı. Bu arada 3 kişinin daha cesedi bulundu. Bulunan cesetler garajın girişindeki şantiyeye getirildi.

Sabah saatlerinden itibaren bölgede bulunan ceset sayısı son 3 cesetle birlikte 7'ye yükseldi.

ÇOBANÇEŞME FİDANLIĞINDAKİ LOJMANLARDA MAHSUR KALAN 11 KİŞİ KURTARILDI

Sel sularının bastığı Çobançeşme fidanlığındaki lojmanlarda mahsur kalan 11 kişi kurtarıldı.

Çevre ve Orman Bakanlığı Çobançeşme fidanlığı sabah saatlerinde sel sularıyla doldu. Yaklaşık 2 metre derinlikteki sel sularının çevresini sardığı lojmanlarda 11 kişi mahsur kaldı.

Olay yerine gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi itfaiye ve sivil savunma ekipleri lojmanda bulunanları kurtarmak için çalışma başlattı.

E-5 karayolu havalimanı kavşağında bulunan itfaiye aracından uzatılan merdivenle ilk önce anneleri işe gittiği için evde yalnız kalan Eda, Seda ve Özge Tarakçı kardeşler kurtarıldı.

Daha sonra ekipler, şişme botla lojmanın penceresine çıkan 8 kişiyi kurtardı.

BAŞAKŞEHİR'DE YOLLARDA BİRİKEN SEL SULARINDA ARAÇLARIYLA MAHSUR KALAN VATANDAŞLAR İTFAİYE EKİPLERİNCE KURTARILIYOR

Başakşehir'de yollarda biriken sel sularında araçlarıyla mahsur kalan vatandaşalar itfaiye ekiplerince kurtarılıyor.

İstanbul'da dün başlayarak devam eden sağanak sonucu, Başakşehir Ziya Gökalp Mahallesi'nde çok sayıda ev ve iş yerini su bastı.

Bankalar Caddesi çevresindeki sanayi sitelerinde ise gece su baskınına uğrayan iş yerlerinde itfaiye ekiplerince suları tahliye çalışması başlatıldı.

Sabah saatlerinde araçlarıyla yola çıkan vatandaşlar, Başakşehir ve İkitelli'yi TEM otoyoluna bağlayan yollarda biriken sel sularında mahsur kaldı. Mahsur kalan vatandaşlar itfaiye ekipleri ve iş makineleriyle kurtarılmaya çalışılırken sel sularının tahliye işlemleri de sürüyor.

Bu arada, TEM otoyolu ve E-5 kara yolunda sel sularının sürüklediği taşlar da trafikte aksamalara yol açıyor.

KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

İstanbul'da etkili olan yoğun yağış nedeniyle mahsur kalan vatandaşları kurtarma çalışmaları, askeri kurtarma ekiplerinin de desteğiyle sürdürülüyor.

İstanbul Vali Yardımcısı Hikmet Çakmak, sel baskının yaşandığı Basın Ekspres yolundaki arama kurtarma çalışmalarına 4 askeri helikopter ve 8 arama kurtarma botunun katıldığını, bot sayısının 1 saat içinde 30'a çıkarılacağını bildirdi.

İnsanların çaresizlik içinde olduklarının görüldüğünü belirten Çakmak, vatandaşlardan kendilerine ulaşılıncaya kadar kendi güvenliklerini sağlamaya gayret etmelerini istedi.Çakmak, ''Biz de Afet Koordinasyon Merkezi'nde ekipleri yönlendirme çalışmalarımızı aldığımız bilgiler doğrultusunda sürdürüyoruz'' dedi.

Sabah saatlerinde araçlarıyla yola çıkan ve Başakşehir ile İkitelli'yi TEM Otoyolu'na bağlayan yollarda biriken sel sularında mahsur kalan vatandaşlar itfaiye ekipleri ve iş makineleriyle kurtarılmaya çalışılırken, sel sularının tahliye işlemleri de sürüyor.

TEM Otoyolu ve E-5 Karayolu'nda sel sularının sürüklediği taşlar da trafikte aksamalara yol açıyor.

Sabah saatlerinde İkitelli Basın Ekspres yolunda aşırı yağışın getirdiği sel nedeniyle çok sayıda araç yolda kaldı. Bazı araçların içindekileriyle sürüklendiği gözlendi.

Sivil savunma ekipleri botlarla araçlarda mahsur kalanları kurtarmaya çalışıyor. İtfaiye ekipleri de kurtarma çalışmalarına katılıyor.

Atatürk Havalimanı'na giden İkitelli Basın Ekspres yolu sel sularıyla doldu. Çok sayıda araç yolda mahsur kaldı. Başakşehir ilçesinin ara yollara büyük ölçüde kapandı. İlçeye bağlantı sağlayan yollarda ulaşım aksıyor. Ara sokakların sel sularıyla doldu.

Ayamama ve Tavukçu derelerinin yağış nedeniyle taştığı gözlenirken dere yakınlarındaki bir binanın yıkıldığı bildirildi.

Yeni Bosna'daki bazı fabrikaları da su bastığı bildirildi. Fabrikalardaki bazı eşyaların suyla birlikte çevreye yayıldığı gözlendi.

HAVAALANI YOLU TRAFİĞE KAPANDI

Başakşehir girişindeki bir tır garajındaki araçlar, suya kapılarak havalimanına gidiş yolunu kapadı.

İSTOÇ yanyolda bulunan tır garajındaki araçlar, sele kapılarak havalimanına gidiş yolunu tamamen kapadı. Göl haline gelen yolda, bazı hususi araçlar da sele kapıldı.

Tır garajında bulunan sürücü ve çalışanlarda suya kapılarak kayboldu. Bu kişilerden bir kişinin cesedi daha sonra bulundu. Diğerlerini arama çalışmaları sürerken, olay yerine gelen itfaiye ekipleri botlarla 4 kişiyi kurtardı.

Sel nedeniyle ağaçlara çıkan 3 kişiyi de kurtarma çalışmaları sürüyor.

VALİ GÜLER, HAVADAN İNCELEME YAPTI

İstanbul Valisi Muammer Güler, İkitelli, Silivri ve Çatalca bölgelerinde havadan inceleme yaptı.

Güler, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Adem Baştürk ve İstanbul 23. Motorlu Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Bülent Dağsalı'yı taşıyan 1. Ordu Komutanlığı'na ait helikopter AKOM'dan havalandı.

Vali Güler ve beraberindekiler, sağanak yağıştan olumsuz yönde etkilenen ve sel basan İkitelli, Silivri ve Çatalca bölgelerinde havadan inceleme yaptı.

İkitelli tır garajında mahsur kalan vatandaşlar helikopterlerle kurtarılmaya devam ediyor.

''GEÇMİŞ OLSUN''

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'un afet bölgesi yapılıp yapılmayacağı konusunda, ''İş o iş değil. Öncelikli işimiz oradaki baskınları azaltmak can kaybını önlemek, vatandaşlara gereken yardımı desteği vermek. Bir anlamda rahatlatıcı ilk müdahaleleri yapmakla insanlar meşgul. Bir yandan da bunun etkileri kaybolunca hasar tespit yapılmaya başlanıyor. Afet ilanını gerektirecek bir boyutta mıdır diye resim ondan sonra ortaya çıkıyor. Eğer şartlar gerektirirse şüphesiz o da yapılır.'' diye konuştu.

Yıldırım, söz konusu olaylara karşı alınacak tedbirler kapsamında mahalli idareler ve merkezi idarelerin daha fazla iş birliği, koordinasyon içinde olması gerektiğini kaydetti.

Bu arada, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun, bugün İstanbul'un Silivri ve Çatalca ilçelerinde selden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunacağı bildirildi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'dan, İstanbul'daki sel felaketinde gelinen son durum ile yapılan arama ve kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Başbakan Erdoğan, Subayevlerinde bulunan ikametgahındaki ofisinde İçişleri Bakanı Atalay'ı kabul etti.

Edinilen bilgiye göre Başbakan Erdoğan, Bakan Atalay'dan, İstanbul'daki sel felaketinde gelinen son durum ile yapılan arama ve kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89