• BIST 9566.84
  • Altın 2489.382
  • Dolar 32.5352
  • Euro 34.862
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 5 °C

İstanbul’da polise bombalı saldırı

İstanbul’da polise bombalı saldırı
İstanbul Sultanbeyli’de bir polis merkezine yönelik saldırı düzenlendi. Bomba yüklü araçla gerçekleştirildiği belirtilen saldırıda 3 polis ve 7 sivil yaralandı.

Saldırının gerçekleştirildiği polis merkezinde büyük çapta maddi hasar oluştu. Sabah saatlerinde ise olay yerinde inceleme yapan polislerin üzerine ateş açıldı. 

İstanbul Sultanbeyli’de bulunan Fatih Polis Merkezi Amirliği’ne dün gece saat 01.00 sıralarında bombalı saldırı gerçekleştirildi. Petrol Yolu Caddesi’ndeki 3 katlı binaya yapılan saldırıda  karakolda büyük çapta hasar oluştu.

Bombalı saldırının ardından yangın çıktı. Patlamanın şiddetiyle polis merkezi binasında kısmi çökme meydana geldi; çok sayıda araç ve çevre binada da maddi hasar oluştu.

Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Sultanbeyli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın da söndürüldü.

Kaldırıldıkları Sultanbeyli Devlet Hastanesi’nde tedavileri yapılan biri komiser yardımcısı 3 polis ile 4 yurttaş, daha sonra taburcu edildi.

Yapılan saldırı sonrası saldırganların belirlenmesi ve yakalanması için operasyon başlatıldı.

Olay yerinde yapılan ilk incelemede ise saldırının bomba yüklü araçla yapıldığı belirlendi. Buna göre, polis merkezinin önüne yaklaşan bomba yüklü olduğu tespit edilen araçta patlama meydana geldi. Patlamada aracı kullanan kişi de öldü.

Emniyet açıklama yaptı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada da saldırıya ilişkin şunlar kaydedildi:

“10 Ağustos 2015 günü saat 01.00 sıralarında Sultanbeyli ilçesi Fatih Polis Merkezi Amirliğine bomba yüklü bir araçla geldiği ilk belirlemelere göre tespit edilen terörist ya da teröristlerce yapılan saldırı neticesinde polis merkez amirliğinde görevli 1 komiser yardımcısı, 2 polis memuru ve 7 vatandaşımız hafif şekilde yaralanmış ve hastanede tedavilerine başlanılmıştır. Olay ile ilgili ayrıntılı inceleme ve çalışmalar devam etmektedir.”

HDP binasına saldırı

Yapılan bombalı saldırının ardından, Fatih Bulvarı üzerindeki HDP İlçe Başkanlığı önünde toplanan bir grup, parti binasını taşladı. Yapılan saldırı sonucu parti binasında hasar oluştu.


HDP binasına saldırı

Yapılan bombalı saldırının ardından, Fatih Bulvarı üzerindeki HDP İlçe Başkanlığı önünde toplanan bir grup, parti binasını taşladı. Yapılan saldırı sonucu parti binasında hasar oluştu.

İkinci saldırı

Patlamanın boyutu gün aydınlanınca daha net ortaya çıktı. Olay yerini emniyet şeridi ve bariyerlerle kapatan polis, detaylı delil araştırması yapmaya başladı. Ancak, bu esnada inceleme yapan polislere yönelik ikinci bir saldırı daha yapıldı. Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, inceleme yapan polislerin üzerine ateş açtı. Açılan ateş sonucu bir vatandaş kolundan yaralandı.

Saldırıyı düzenleyenlere karşı uzun süre devam eden operasyonda iki saldırgan öldürüldü, bir polis hayatını kaybetti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89